Σαν σήμερα: Ο ΟΦΗ περνάει στον πρώτο τελικό της ιστορίας του!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στις 6 Μαΐου 1987, ο ΟΦΗ κερδίζει 2-0 τον Διαγόρα μέσα στην Ρόδο σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου που έμελλε να κατακτήσει 40 ημέρες αργότερα.

6 Μαΐου 1987
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο ΟΦΗ κερδίζοντας τον Διαγόρα με 2-0 μέσα στην Ρόδο. Όμως, ούτως ή άλλως εκείνος ο ΟΦΗ απλά δεν παιζόταν και τα χαμόγελα για την βέβαιη παρουσία της ομάδας “έσκασαν” μόλις η κληρωτίδα τον έβγαλε αντίπαλο με τον Διαγόρα. Ο ΟΦΗ φρόντισε να δείξει από το πρώτο λεπτό ότι είναι το αφεντικό και επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του.

Η ομάδα του Γκέραρντ επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της με αποτέλεσμα να χάνει τις… ευκαιρίες με το “τσουβάλι” από το πρώτο λεπτό. Τελικά, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Τάκη Περσία μετά από σέντρα του Γιάννη Σαμαρά. Ο τελευταίος φρόντισε να χριστεί σκόρερ μετά από έξοχη ατομική ενέργεια, όταν απέφυγε τον Καλιτζάκη και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 0-2. Όπως αναφέρει ο τύπος της εποχής, ο ΟΦΗ έκανε μεγάλο παιχνίδι με ηγέτη στον αγωνιστικό χώρο το Νίκο Νιόπλια που πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση.

Διαγόρας: Τσακμακίδης, Μπακαρής, Αθανασίου Δ., Καστανός(32′ λ.τρ. Παπαδιός), Καλιτζάκης, Ψεύτης, Σωτηρόπουλος, Νικολούδης(62′ Πατσαής), Βέλλιος, Λούκατς, Χριστοφής.

ΟΦΗ: Μητσέας, Τσίμπος, Γκουλής, Παπαβασιλείου, Μιχαλήτσιος, Τσινός, Περσίας, Ίσις(85′ Ανδρεανίδης), Σαμαράς, Νιόπλιας, Βλαστός(75′ Αθανασιάδης).

[nggallery id=13]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook