Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ “ρίχνει” τον Αθηναϊκό και δέχεται επίθεση στον Βύρωνα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι μεγάλες ομάδες ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες όταν ακόμα και αδιάφορες φροντίζουν να υπερασπίζουν το όνομα τους και να παίζουν για την ιστορία τους. Το ίδιο έκανε και ο ΟΦΗ στις 10 Μαΐου 1998.

Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια ο ΟΦΗ βαθμολογικά αδιάφορος μιας και έχει χαθεί το τρένο της Ευρώπης φιλοξενείται στον Βύρωνα από τον Αθηναϊκό που “καίγεται” για τη νίκη προκειμένου να μην υποβιβαστεί στην Β’ Εθνική. Ωστόσο, όπως αναφέρει και ο πρόλογος, το στοιχείο που κάνει τις μεγάλες ομάδες να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες είναι ο χαρακτήρας που δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Έτσι και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΟΦΗ αν και ήταν αδιάφορος, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση κερδίζοντας τον Αθηναϊκό μόνο με… 2-0 όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα της εποχής.

Ωστόσο, η είδηση της σημερινής στήλης “Σαν Σήμερα”, δεν αφορά δυστυχώς τη νίκη του ΟΦΗ αλλά όσα συνέβησαν εκτός αγωνιστικού χώρου. Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ… “δεν έκατσε” να χάσει, πείραξε τους ανθρώπους του Αθηναϊκού που επιτέθηκαν στα μέλη της αποστολής της ομάδας, στον Ευγένιο Γκέραρντ αλλά και σε ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.

Μάλιστα, ο τότε προπονητής του ΟΦΗ κατήγγειλε την φραστική επίθεση από παράγοντες του Αθηναϊκού ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές του… “Δεν καταλαβαίνω για τις φωνές εις βάρος μου. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και για την ομάδα μου. Είναι ντροπή για κάποιους από τον Αθηναϊκό να έρχονται και να μας παρακαλούν να χάσουμε. Δεν αναφέρομαι στους ποδοσφαιριστές του Αθηναϊκού αλλά σε κάποιους ανθρώπους που δεν ξέρω αν είναι στην διοίκηση του Αθηναϊκού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός.

Ακόμα πιο… ωμά τα είπε ο Κώστας Χανιωτάκης που ανέφερε ότι “τι ήθελε σήμερα ο Αθηναϊκός; Να κάτσουμε να χάσουμε σαν τις κότες;”.

Με αυτά και με αυτά, το παιχνίδι πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τον ΟΦΗ να κερδίζει 2-0 χάρις στα τέρματα των Τζανετή, Αναστασίου.

Η σύνθεση του ΟΦΗ

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Παπαδόπουλος, Σκέντζος, Παυλόπουλος, Μαρινάκης(81′ Αδάμος), Νιόπλιας, Δέδες, Μάγγος(55′ Δέδες), Μίτιτς, Άνταμτσικ(58′ Αναστασίου), Τζανετής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook