Σαν Σήμερα: Γράφει ιστορία ο Γιώργος Βλαστός

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στις 12 Μαΐου του 1985 ο Γιώργος Βλαστός πετυχαίνει ένα μοναδικό ρεκόρ με την φανέλα του ΟΦΗ και μπαίνει στην ιστορία του συλλόγου ως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει 4 γκολ σε ένα παιχνίδι. 

Το πρωτάθλημα της σαιζόν 1985 – 1986 έμελλε να είναι το τελευταίο για τον ΟΦΗ πριν ξεκινήσει μια 15ετια υψηλών πτήσεων που καταξίωσε τον σύλλογο στις τάξεις όλων των Ελλήνων φιλάθλων αλλά και της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Ωστόσο, αυτή η χρονιά έμεινε στην ιστορία λόγω και του ρεκόρ που σημείωσε ο Γιώργος Βλαστός καθώς στο παιχνίδι με τον Πιερικό πέτυχε τα τέσσερα από τα έξι γκολ στη νίκη του ΟΦΗ με 6-2.

Ο Γιώργος Βλαστός κατάφερε μέσα σε 40 λεπτά να πετύχει 4 γκολ(!) και να οδηγήσει τον ΟΦΗ στο εμφατικό 6-2 επί της ομάδας της Κατερίνης. Ο ξανθομάλλης επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό, έκανε το 2-0 στο 7′, έφτασε στο χατ – τρικ λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού (29′) και τελικά στο 40ο λεπτό έκανε το 4-0 με τέσσερα προσωπικά γκολ. Όπως γίνεται κατανοητό, η συνέχεια του αγώνα ήταν λίγο – πολύ τυπικής διαδικασίας και για τον ΟΦΗ σκόραραν ακόμα οι Τσιριμώκος, Γιάνγιανιν.

Ο μεγάλος επιθετικός του παρελθόντος αποτελεί τον 3ο σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ καθώς έχει πετύχει συνολικά 56 γκολ και τον έχουν ξεπεράσει μόνο οι Νίκος Μαχλάς, Νίκος Νιόπλιας που έχουν σκοράρει 73 φορές με την φανέλα του συλλόγου.

Η σύνθεση του ΟΦΗ

ΟΦΗ: Χοσάδας(64′ Χανιωτάκης), Ανδριανίδης, Τσινός(46′ Μαμάκας), Αγιομαμίτης, Γκουλής, Νιόπλιας, Γιάνγιανιν, Κωνσταντινίδης, Σαμαράς, Βλαστός, Τσιριμώκος.

Ντεμπούτο ο Χανιωτάκης
Πάντως, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν το θυμούνται στον ΟΦΗ μόνο για το ρεκόρ του Γιώργου Βλαστού αλλά και για το ότι έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της ομάδας ο Κώστας Χανιωτάκης.

Ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων  πήρε το βάπτισμα του πυρός από τον τότε προπονητή του ΟΦΗ Μάικ Μπέιλι και στο 64ο λεπτό πήρε την θέση του Βαγγέλη Χοσάδα. Έκτοτε υπερασπίστηκε την εστία του ΟΦΗ για σχεδόν 2 δεκαετίες κάνοντας μερικά “διαλείμματα” όπου αγωνίστηκε στην Φίτεσε, τον Πανηλειακό και τον Εργοτέλη.

Ο Χανιωτάκης είναι 3ος στην λίστα με τους ρέκορντμεν συμμετοχών του συλλόγου έχοντας αγωνιστεί σε 289 παιχνίδια συνολικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook