Σαν Σήμερα: Το έπος του ΟΑΚΑ! (fotos+videos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα, στις 18 Μαΐου 1997 γράφεται μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ΟΦΗ όταν η ομάδα πάει στο ΟΑΚΑ, παίρνει τον βάθμο (1-1) και αφήνει τον Παναθηναϊκό εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 34′ με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου και με το υπέρ του 1-0 παίρνει προβάδισμα για την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης περιόδου. Ο ΟΦΗ πιέζει για την ισοφάριση που θα του δώσει το εισιτήριο για την Ευρώπη και τελικά τα καταφέρνει. Το ρολόι στο ΟΑΚΑ δείχνει το 70ο λεπτό και ο Ζόραν Ρίζνιτς με εξαιρετική σέντρα βρίσκει τον Κουτσουπιά που με καρφωτή κεφαλιά ισοφαρίζει βάζοντας φωτιά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η επιστροφή του ΟΦΗ στο Ηράκλειο γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από εκατοντάδες φιλάθλους που έχουν στήσει το δικό τους πάρτυ στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” που είδαν την ομάδα να στέκεται σαν παλικάρι και να αφήνει εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό ενώ όλη η… Ελλάδα τον είχε ξεγραμμένο!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Γκούμας, Ουζουνίδης, Κολιτσιδάκης, Μάρκος, Κόλα(83′ Μαλέκος), Λαγωνικάκης(46′ Αλεξόπουλος), Αλεξούδης(62′ Νασιόπουλος), Γεωργιάδης, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος.

ΟΦΗ: Γιαλαμάς, Κουτσουπιάς, Παπαδόπουλος, Αδάμος, Σταυρακάκης, Μαρινάκης(59′ Ρίζνιτς), Πουρσανίδης, Νιόπλιας, Κιάσσος, Αναστασίου, Μίτιτς(86′ Τζιόκας).

[nggallery id=142]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook