Μπούρμπος: «Αναγκαίος για τον ΟΦΗ ο Μαχλάς»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χρήστος Μπούρμπος από το Καρπενήσι μιλάει στο Gentikoule και στέλνει το δικό του μήνυμα στον αποχωρήσαντα Νίκο Μαχλά. Διαβάστε τι λέει για την ανανέωση του συμβολαίου του, για την διοίκηση της ομάδας αλλά και για τον φετινό ΟΦΗ.

Ο 28χρονος δεξιός μπακ – χαφ συμπληρώνει 1,5 χρόνο παρουσίας στον ΟΦΗ και ήδη θα… συμπληρώσει σχεδόν τετραετία όταν θα έχει ολοκληρωθεί το διετές συμβόλαιο συνεργασίας του. Οι παίκτες του ΟΦΗ δεν πέρασαν και εύκολο καλοκαίρι αφού από τις… παραλίες βρέθηκαν αμέσως στα γήπεδα.

Μια ημέρα μετά την απόφαση του Νίκου Μαχλά να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ, ο Μπούρμπος του στέλνει… sms λέγοντας ότι «ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανένας από εμάς. Για να το έκανε αυτό ο Νίκος, σίγουρα θα είχε τους λόγους που πήρε αυτήν την απόφαση. Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω που ήταν κοντά μας και μας βοήθησε σημαντικά αυτά τα δύο χρόνια. Εύχομαι να παραμείνει στον ΟΦΗ και να τον δούμε από άλλο πόστο γιατί είναι αναγκαίος για τον ΟΦΗ».

Πως αντέδρασες όταν μάθατε για την αποχώρηση του;
«Σίγουρα μας ήρθε κάπως αυτή η είδηση που μάθαμε όμως εμείς προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας κομμάτι. Σίγουρα, η διοίκηση θα έχει κάποιο σχέδιο γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγινε αυτό δίχως εναλλακτικό πλάνο. Τους έχουμε εμπιστοσύνη και εμείς περιμένουμε τις εξελίξεις».

Εσύ πάντως έμεινες στον ΟΦΗ ανανεώνοντας το συμβόλαιο σου…
«Το έχω πει αρκετές φορές ότι ο ΟΦΗ με γεμίζει απόλυτα και αυτό το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Έχω ταιριάξει με αυτήν την ομάδα και αυτό φαίνεται τον 1,5 χρόνο που βρίσκομαι εδώ. Επίσης στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό κλίμα και όλοι λειτουργούμε σαν μια οικογένεια».

Και παράλληλα επιστρέφεις στην Σούπερ Λιγκ. Πως νιώθεις;
«Δεν έχω να αποδείξω τίποτα απολύτως. Προσπαθώ πάντα για τον καλύτερο εαυτό μου και έχω αποκτήσει μια «χημεία» με την ομάδα. Έχω «κολλήσει» με τον ΟΦΗ και πιστεύω ότι θα δείξω ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είχα δείξει με τον Ηρακλή».

Ποιος είναι ο στόχος του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα;
«Την απάντηση την έχει δώσει ο προπονητής και η διοίκηση που έχουν βάλει ένα τριετές πλάνο. Όλοι εμείς απλά πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε ώστε βήμα – βήμα να φέρουμε τον ΟΦΗ εκεί που πρέπει να βρίσκεται».

Τι πρέπει να προσέξει ο ΟΦΗ την φετινή σαιζόν;
«Πρέπει να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας, αλλά και απέναντι σε όλες τα ομάδες ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερους βαθμούς».

Πως βλέπεις το ερχόμενο πρωτάθλημα;
«Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό που βλέπουμε ότι έχει ενισχυθεί, οι υπόλοιπες ομάδες κινούνται στην μετριότητα. Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων».

Τι κρατάς στο μυαλό σου από την μέχρι τώρα παρουσία σου στον ΟΦΗ;
«Τι να πρωτοθυμηθώ; Προτιμώ να θυμάμαι μόνο τις καλές στιγμές και να ξεπερνάω τις δύσκολες. Για αυτόν τον λόγο θέλω να θυμάμαι μόνο την άνοδο της ομάδας και την επιστροφή της στην Σούπερ Λιγκ».

Προέρχεστε όλοι όμως από ένα… «ανώμαλο» καλοκαίρι…
«Όντως, ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Προσπαθούμε ακόμα να συνέλθουμε από όλα αυτά που περάσαμε. Ελπίζω να μην ξαναέρθει τέτοιο καλοκαίρι και να μην περάσουμε ξανά ότι περάσαμε φέτος. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και καταφέραμε να συνέλθουμε και να πάρουμε την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ».

Που κρίθηκε η άνοδος;
«Η θέληση που δείξαμε, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Όλοι θέλαμε να προσπαθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούσαμε για να πάρουμε την άνοδο. Δείξαμε απίστευτα ψυχικά αποθέματα και αυτό έκρινε την άνοδο».

Εσύ πως αισθάνεσαι μετά από αυτό το επίπονο καλοκαίρι;
«Πάνω από όλα θέλω να έχω την υγεία μου και να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Όταν έχεις την υγεία σου, τότε έχεις και την δύναμη για να προσπαθείς όσο πιο πολύ μπορείς».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο του ΟΦΗ;
«Δεν χρειάζεται να το πω εγώ ότι αποτελεί την μεγάλη δύναμη του ΟΦΗ. Όλη την χρονιά έδωσε βροντερό παρόν και θέλω να τον ευχαριστήσω για την παρουσία του αλλά και επειδή ήταν δίπλα μας δίνοντας μας την βοήθεια που χρειαζόμαστε για να πάμε ψηλά».

Πως νιώθεις σαν ποδοσφαιριστής από τις εξελίξεις που σημειώθηκαν με τους στημένους αγώνες;
«Λίγο – πολύ τα γνωρίζαμε όλοι μας. Το σημαντικό είναι φαίνεται πως λύθηκαν κάποια προβλήματα και τιμωρήθηκαν κάποιοι ανθρώποι που δεν έπρεπε να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο. Αν θέλουμε να βλέπουμε ένα υγιές ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποβάλουμε από τον χώρο μας όλους εκείνους που το βλάπτουν».

Μετά από όλα αυτά που περάσατε, η ομάδα θα είναι έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματο;
«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στο τεχνικό τιμ και ότι θα πάνε όλα καλά. Εκείνοι είναι ειδικοί και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Δυστυχώς με όλα αυτά που έγιναν το καλοκαίρι, δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε όμως εύχομαι και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook