Γεωργίου: «Δικαιώθηκα για την επιλογή μου να έρθω στον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από την Ανόρθωση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γιώργος Γεωργίου βρέθηκε τον περασμένο Γενάρη στον ΟΦΗ της Football League. Μιλώντας στο Gentikoule νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του ενώ αναφέρεται σε όλα τα θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ.

Ο 32χρονος αμυντικός έχει την χαρά να προετοιμάζεται με την ομάδα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Καρπενήσι, και όπως λέει ο ίδιος «σίγουρα το ότι γίνεται στο σπίτι μου η προετοιμασία με κάνει να νιώθω πιο οικεία όμως μην ξεχνάμε ότι εδώ έχουμε έρθει για δουλειά και για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα για εμένα το ότι μπορώ να βλέπω μέλη της οικογένειας μου όμως εδώ πρέπει να δουλέψουμε σωστά και το μυαλό μου δεν είναι πουθενά αλλού από το πώς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το πρωτάθλημα».

Ο ίδιος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και μιλώντας στο Gentikoule τονίζει ότι «θα μιλήσω με το ιατρικό τιμ και θα δούμε τι θα γίνει. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα και ειδικά στα πλέι – οφ μας βοήθησαν πάρα πολύ. Προερχόμαστε από ένα δύσκολο καλοκαίρι όπου υπήρξε μια συνεχόμενη κόπωση όμως έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του ιατρικού τιμ και τους εμπιστεύομαι απόλυτα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο Gentikoule

Ο ΟΦΗ προετοιμάζεται, δύο εβδομάδες πριν την «σέντρα». Θα είναι έτοιμος;
«Πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Σίγουρα, μείναμε πίσω λόγω της διεξαγωγής των πλέι – οφ όμως θα κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Έχετε ακόμα το μυαλό σας στα πλέι – οφ;
«Ήταν μια περιπέτεια αυτή που ζήσαμε, όμως μας ένωσε όλους και γίναμε ακόμα πιο οικογένεια. Πάντα τέτοιες περιπέτειες σου αφήνουν διάφορα κατάλοιπα όμως αυτή η περιπέτεια μας έκανε πιο δυνατούς για την συνέχεια».

Πρεμιέρα με αντίπαλο την πρώην ομάδα σου, τον Ατρόμητο…
«Είναι μια αξιόλογη ομάδα που έχει δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι όμως πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες για να ξεκινήσουμε με το δεξί. Θέλει προσοχή και πρέπει να δουλέψουμε πολύ όμως έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε στην έδρα μας με τον κόσμο στο πλευρό μας».

Λίγους μήνες μετά την έλευση σου στον ΟΦΗ, πως αισθάνεσαι για την επιλογή σου;
«Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις με το Νίκο Μαχλά και είχα άριστες σχέσεις με τον προπονητή που τον γνώριζα από την παρουσία μας στην Κέρκυρα. Ήμουν σίγουρος και αισιόδοξος ότι η ομάδα θα έπαιρνε την άνοδο, όπως και τελικά έγινε – έστω και με αυτόν τον τρόπο. Είμαι σε μια από ιστορική ομάδα, μια από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ελλάδα και πιστεύω ότι δικαιώθηκα για την επιλογή μου να έρθω στον ΟΦΗ».

Τι πρέπει να έχει στόχο ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ;
«Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο και να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Σίγουρα, είναι η πρώτη χρονιά μετά από δύο σαιζόν στην Β’ Εθνική όμως ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και γνωρίζει καλά την Α’ Εθνική. Πιστεύω ότι φέτος πρέπει να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας και στην συνέχεια να κυνηγήσουμε ότι καλύτερο προκύψει».

Πάντως, πλεονέκτημα αποτελεί το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα…
«Πραγματικά, το κλίμα είναι απίστευτο και πολύ καλό. Στην ομάδα υπάρχουν και άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο όπως ο Παύλος Αδάμος, ο Ανδρέας Σκέντζος, ο Κώστας Χανιωτάκης αλλά και όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα έχουν συντελέσει σημαντικά για να δημιουργηθεί αυτό το οικογενειακό κλίμα».

Όμως και όλοι οι παίκτες είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες…
«Το ότι ήρθαν κάποια παιδιά, βοήθησαν σημαντικά ώστε να έχει η ομάδα αυτήν την πορεία στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Το μεγάλο μας προτέρημα ήταν το οικογενειακό κλίμα αλλά και το ότι ήρθαν στην ομάδα παίκτες που είναι καλοί χαρακτήρες. Πιστεύω ότι οι επιλογές του Νίκου Μαχλά και του κύριου Αναστόπουλου ήταν οι καλύτερες αφού όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα ήταν σωστοί χαρακτήρες».

Σας ένωσαν όσα ζήσατε με την ομάδα την φετινή σαιζόν;
«Πραγματικά, ζήσαμε απίστευτα πράγματα. Τα τελευταία παιχνίδια ήταν χαρά Θεού και χαίρομαι που δώσαμε τόση χαρά στον κόσμο. Όλοι που βρίσκονται στην ομάδα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης ώστε η ομάδα να πάρει την άνοδο. Για παράδειγμα, ο Κώστας Παππάς «έλιωσε» να μας κάνει μασάζ καθ’ όλη την διάρκεια των πλέι – οφ ώστε να είμαστε πανέτοιμοι».

Σας έδωσε δύναμη ο κόσμος;
«Δεν συζητάμε την δύναμη του. Εκεί που κάποιες φορές ήμασταν απογοητευμένοι, ο κόσμος μας έδινε πραγματική ώθηση και μας βοηθούσε πάρα πολύ και ασταμάτητα. Οι φίλαθλοι μας είναι η δύναμη μας και τον θέλουμε κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια».

Εσύ πάντως ένιωσες αμέσως σαν το σπίτι σου;
«Πράγματι προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα στο Ηράκλειο και είδα ότι με αγκάλιασε ο κόσμος από την πρώτη στιγμή. Είμαι επαγγελματίας και μακάρι να ζήσω με τον ΟΦΗ και άλλες ευχάριστες στιγμές που να τις ζήσω και εγώ με την ομάδα».

Τι σου μένει από το φετινό πρωτάθλημα;
«Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος σε εκείνο το παιχνίδι όπως και αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννενα που έχει τις ιδιαιτερότητες του. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται να ξεχάσω τα πλέι – οφ και το δεύτερο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό όπου «κλειδώσαμε» την άνοδο».

Σκεφτόσουν κάπως πως θα παρουσιαζόσασταν στα πλέι – οφ;
«Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν φοβόμουν για την εικόνα που θα παρουσιάζαμε. Όμως από το πρώτο ματς η ομάδα έδειξε ότι έχει δυνάμεις και ότι τελικά θα τα καταφέρει. Εμείς καταφέραμε με το πάθος και την ψυχή μας να ισορροπήσουμε τις αδυναμίες μας».

Πάντως, όλοι έχουν να λένε για την συγκλονιστική παρουσία σας, εσένα και του Μπουλούτ…
«Για τους λόγους που ξέρουμε, ο Ερόλ έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός όμως κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο. Όμως, όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πετύχαμε τον στόχο της ανόδου».

Πως σχολιάζεις την παραμονή του Νίκου Μαχλά στην προεδρία του ΟΦΗ;
«Ο Νίκος είναι ο άνθρωπος που μιλούσαμε όλη την χρονιά και αυτός που γνωρίζουμε αρκετά καλά. Είμαστε χαρούμενοι που παρέμεινε στην ομάδα και πιστεύω ότι θα πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook