Ο Φώτης Παπουλής στο Gentikoule

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Φώτης Παπουλής μιλάει στο Gentikoule σε μια εκ βαθέων συνέντευξη όπου αναφέρεται στους δεσμούς του με τον κόσμο του ΟΦΗ αλλά και όλα όσα έζησε αυτό το εξάμηνο.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός ήδη είχε εντυπωσιάσει το κοινό του “Γεντί Κουλέ” στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό όπου είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση, Και όπως λέει ο ίδιος μιλώντας στο Gentikoule “ο κόσμος είναι απίστευτος. Ότι και να πω είναι λίγο και εύχομαι να μείνω στον ΟΦΗ και το Ηράκλειο για αρκετά χρόνια ακόμα”.

Παράλληλα, ο Φώτης Παπουλής μιλάει για το φετινό περιπετειώδες καλοκαίρι, για το δέσιμο του με τον Αλέξη Κούγια αλλά και για πολλά ενδιαφέροντα θέματα με τις αναφορές του να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Φώτης Παπουλής τι θέλει για τη νέα χρονιά;
“Πάνω από όλα θέλω να έχω την υγεία μου κάτι που είναι βασικό για κάθε αθλητή. Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με αυτές του ΟΦΗ και από εκεί και πέρα ότι έρθει θα είναι καλοδεχούμενο”.

Πάντως, μια επαφή με Κρήτη είχες λόγω της συνεργασίας σου με τον Παύλο Δερμιτζάκη. Μιλήσατε καθόλου πριν έρθεις στον ΟΦΗ;
“Αρχικά όταν έφυγα από τον Πανθρακικό είχαμε μια επαφή για τον Αστέρα Τρίπολης όμως μόλις ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του ΟΦΗ, δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Μίλησα και με τον ίδιο τον Παύλο και όσα μου είπε, με ώθησαν να έρθω στον ΟΦΗ κάτι που είναι σημαντικό για εμένα γιατί αποτέλεσε ένα βήμα στην καριέρα μου”.

Άλλαξες 6 ομάδες μέσα σε 3 χρόνια, πιστεύεις ότι ο ΟΦΗ είναι ένας “σταθμός” για εσένα;
“Κάθε ποδοσφαιριστής ψάχνει έναν σταθμό στην καριέρα του και πιστεύω ότι ο ΟΦΗ είναι ένας τέτοιος για εμένα. Ο ΟΦΗ καλύπτει τις φιλοδοξίες μου και πραγματικά εύχομαι να μείνω στην ομάδα για αρκετά χρόνια”.

Προσαρμόστηκες εύκολα στο Ηράκλειο;
“Το γεγονός ότι άλλαξα έξι ομάδες σε τρία χρόνια, με βοηθάει να προσαρμόζομαι εύκολα. Και όταν ήρθα στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ, έπρεπε να προσαρμοστώ ήθελα – δεν ήθελα. Το Ηράκλειο είναι η πιο όμορφη πόλη που έχω ζήσει και μου τα παρέχει όλα”.

Εσύ γιατί άλλαζες συνεχώς ομάδες;
“Αυτό οφείλεται στον κύριο Κούγια (γελάει) – και δεν το λέω για να τον κατηγορήσω. Έχουμε πολύ καλή σχέση έχει μάθει να παίρνει από κάθε παίκτη τον καλύτερο εαυτό του. Έμαθα πολλά από εκείνον. Ξέρει αρκετά το ποδόσφαιρο και είμαι χαρούμενος που έχω διατηρήσει μια προσωπική σχέση μαζί του. Με έκανε να ωριμάσω και να αντέχω περισσότερο στα δύσκολα. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και μακάρι να συμπεριφερθούν και άλλοι όπως εκείνος προκειμένου να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο”.

Μιας και μιλάς για δύσκολα, τι πρέπει να πεις και για το φετινό καλοκαίρι…
“Είναι απίστευτα όσα ζήσαμε. Την μια κρύο – την άλλη ζέστη. Από εκεί που ήμασταν στην απογοήτευση, περνούσαμε στην ευτυχία. Τουλάχιστον η ομάδα πέτυχε τον στόχο της και πραγματικά εύχομαι να μην περάσει κανένας αυτά που πέρασε φέτος ο ΟΦΗ”.

Τι θυμάσαι από τα πλέι – οφ;
“Θυμάμαι ότι μια ημέρα πριν την πρώτη συγκέντρωση της νέας χρονιάς ήμουν στην παραλία και το ίδιο βράδυ μάθαμε ότι θα παίξουμε στα πλέι – οφ. Ξέραμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι και έπρεπε να αγωνιστούμε σε έναν θεσμό που παιζόταν η άνοδος. Ευτυχώς καταφέραμε να εγκλιματιστούμε γρήγορα και να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου”.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα…
“Από την αρχή της χρονιάς και από όταν ήρθα εγώ στην ομάδα, όλοι είμαστε μια γροθιά. Και αυτό το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Η διαδικασία των πλέι – οφ μας ένωσε και μας έκανε να ξεπεράσουμε όλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε. Ο ΟΦΗ έδειξε πόσο ψυχή διαθέτει και πραγματικά χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα”.

Ήταν αυτό το μυστικό της ομάδας;
“Όταν βλέπεις 25 παίκτες να βρίσκονται συνεχώς μαζί και όχι παρέες – παρέες τότε καταλαβαίνεις γιατί όλοι είναι μια ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός μεταξύ μας και όλοι σκεφτόμαστε μόνο το καλό του ΟΦΗ και το συμφέρον της ομάδας”.

Πως ένιωσες όταν ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό;
“Ήταν η απόλυτη ικανοποίηση των κόπων μας. Σίγουρα ήταν η πιο συγκινητική στιγμή γιατί οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο”.

Παρ’ όλα αυτά, δώσατε και μεγάλη χαρά στον κόσμο;
“Το να παίζεις στο “Γεντί Κουλέ” είναι απίστευτο συναίσθημα. Σίγουρα, με ενθουσιάζει να παίζω σε ομάδες που έχουν τέτοιο κόσμο και όποιος δεν το έχει ζήσει, δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει ποδόσφαιρο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook