Η φυσούνα του “Γεντί Κουλέ” είναι η μοναδική με ονοματεπώνυμο: S/M Χαλκιαδάκης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η στήλη Specials του Gentikoule κάνει ντεμπούτο με ξεχωριστές ιστορίες από το παρελθόν του ΟΦΗ και κάνει πρεμιέρα με μια μοναδική φυσούνα σε όλη την Ελλάδα.

Η φυσούνα του γηπέδου μπορεί να εκσυγχρονίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες ωστόσο ένα στοιχείο της παρέμεινε αναλλοίωτο μέσα στον χρόνο. Αυτό είναι το ονοματεπώνυμο της που δεν είναι άλλο από τα Super Market Xαλκιαδάκης.

Πάνε σχεδόν 23-24 χρόνια από τότε που η φυσούνα του ΟΦΗ άλλαζε ονοματεπώνυμο παραμένοντας πιστή στην επιχείρηση του Μηνά Χαλκιαδάκη. Η παλιά (πλέον) άσπρη φυσούνα έδωσε την θέση της στη νέα, σύγχρονη και λεγόμενη “φυσαρμόνικα” ωστόσο αυτή παραμένει πιστή στην παράδοση της: Είναι η μοναδική στην Ελλάδα που δεν έχει αλλάξει ονοματεπώνυμο με το πέρασμα του χρόνου.

Τις πρώτες χρονιές της δεκαετίας του ’90 βλέπαμε να την “ντύνει” η “Ασπίς Πρόνοια” μέχρι που έδωσε την θέση της και την μονιμοποίησε στη νέα ονομασία της: Super Market Χαλκιαδάκης.

Παρέμειναν τόσα χρόνια, ο ΟΦΗ με εξαίρεση μια τετραετία που την πέρασε στο παγωμένο Παγκρήτιο Στάδιο, επέστρεψε το 2009 στο φυσικό του σπίτι και όμως αυτή η φυσούνα παρέμενε πιστή.

Πότε να έχει καπνογόνα πάνω από το “κεφάλι” της, πότε να “βλέπει” να την διαπερνούν παιχταράδες και ονόματα, όχι μόνο του ΟΦΗ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως κυρίως έβλεπε να την περνούν “γίγαντες” της ιστορίας του ΟΦΗ: Παίκτες και παίκτες που άφησαν την σφραγίδα τους φορώντας πότε “ασπρόμαυρα”, πότε λευκά και πότε μαύρα.

Και η φυσούνα με το ονοματεπώνυμο παρέμενε πιστή και αγαπημένη – πάντα δίπλα στο όνομα και την ιστορία του ΟΦΗ.

Έχουν περάσει τόσα και τόσα χρόνια όμως φτάσαμε πλέον στο 2019 και η φυσούνα με το ονοματεπώνυμο της επιχείρησης του Μηνά Χαλκιαδάκη, εξίσου προσωποποιημένη με τον ιδιοκτήτη της για την αγάπη του στον ΟΦΗ, είναι τέτοια που παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.