Διαλυνάς: «Κανένας δεν αγόρασε μετοχές για το κέρδος αλλά μόνο γιατί αγαπάει τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την συνέχιση του έργου και της δράσης του. «Το θέμα της μεταβίβασης είναι ηθικό και όχι πρακτικό» τόνισε για τις μετοχές.

Οκτώ μήνες συμπληρώνει η νέα διοίκηση του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ και το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική γενική συνέλευση. Στην Γ.Σ. συζητήθηκαν δύο σημαντικά θέματα που αφορούσαν τον σύλλογο: Το ένα ήταν ο οικονομικός απολογισμός και το άλλο η μεταβίβαση των μετοχών σε όσους αγόρασαν τα προηγούμενα χρόνια».

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Διαλύνας στον Athletic Radio 104,2

Για τον οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου Μετόχων: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ο Σύλλογος Μετόχων δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ αλλά αντιθέτως έχει πλεονασματικό ταμείο. Τα όποια κέρδη είχε τα έχει μετατρέψει σε κοινωνική προσφορά και έτσι διαθέτει ένα μικρό ποσό στα ταμεία του που θα χρειαστεί για την συνέχεια».

Για την κοινωνική δράση του Συλλόγου Μετόχων: «Όταν λέω κοινωνική προσφορά εννοώ τις ενέργειες του Συλλόγου που αφορούν την συνεργασία του με το Σκουτελικό και την αγορά δώρων για τα μικρά παιδιά όπου τους εξηγούμε τι σημαίνει ΟΦΗ. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει 2 χιλ. τετράδια στα σχολεία που επισκέπτεται η ΠΑΕ και σε συνεργασία με αυτήν κάνουμε αυτά τα δώρα στους μικρούς μαθητές. Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και πρέπει να μπορεί να το πει. Τα μικρά παιδιά το αντιλαμβάνονται όταν πας να τους μιλήσεις για το τι σημαίνει ο ΟΦΗ για την πόλη και το νησί».

Για το θέμα των μετοχών: «Κανείς από τους φίλους του ΟΦΗ που αγόρασε μετοχές δεν το έκανε για να πάρει μετοχικό έρεισμα ή να βγάλει κέρδος. Όποιος έδωσε τα χρήματα, το έκανε γιατί ήθελε να βοηθήσει. Για εμάς λοιπόν είναι μέγα ηθικό ζήτημα να πάρει ο κόσμος τις μετοχές στα χέρια του. Το ξεκαθαρίζω ότι κανένας δεν θέλει να βγάλει κέρδος από την αγορά των μετοχών. Ότι έκανε, το έκανε για συναισθηματικούς λόγους και επειδή ήθελε να βοηθήσει την ομάδα. Αυτήν την στιγμή η ΠΑΕ δίνει έναν τρομερό αγώνα για την επιβίωση της και εμείς δεν μπορούμε να θέσουμε αυτό το ζήτημα. Μόλις ολοκληρωθεί όμως η σαιζόν, θα μιλήσουμε με την ΠΑΕ για να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα. Δεν νομίζω ότι είναι τεράστιο θέμα και η λύση μπορεί να βρεθεί άνετα».

Για τις σχέσεις του Συλλόγου Μετόχων με την ΠΑΕ ΟΦΗ: «Οι σχέσεις μας με την ΠΑΕ είναι άριστες. Αντιλαμβανόμαστε ότι η υφιστάμενη διοίκηση κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που υπάρχουν. Όπως, επίσης γνωρίζουμε ότι τα τωρινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα κληρονόμησε. Οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν ώστε να ανταποκριθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος».

Για την αύξηση των μελών του Συλλόγου Μετόχων: «Θέλουμε πολλούς μετόχους με λίγες μετοχές. Ο Σύλλογος μας ονομάζεται κατ’ ευφημισμόν «σύλλογος μικρομετόχων». Οι μέτοχοι μας δεν είναι στην Θύρα 9 αλλά σε όλο το γήπεδο. Η πλειοψηφία των φιλάθλων είναι μέλη του Συλλόγου Μετόχων και θέλουμε να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι κοντά μας. Μπορεί να φταίμε και εμείς στην παρουσία αρκετών μελών. Θα ήθελα στην επόμενη Γ.Σ. να έχουμε 500 άτομα. Θα το προσπαθήσω πάρα πολύ. Πρέπει να έρθουν και να ακούσουν τι λέμε και τι κάνουμε. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να συσπειρωθούμε και να συνεχίσουμε αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αν δεν συσπειρωθούμε».