Εύσημα και αιτήματα από τον Σύλλογο Μετόχων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σύλλογος Μετόχων με ανακοίνωση του αναφέρθηκε στην Γ.Σ. της Παρασκευής και αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν την λειτουργεία της ΠΑΕ ΟΦΗ αλλά και τα αιτήματα που καταθέτει προς εκείνη.

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. του Συλλόγου Μετόχων όπου βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι του ΟΦΗ καθώς και ο Αντρέας Μανουσάκης που ήταν προσκεκλημένος ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ.

Στην Γ.Σ. που διήρκεσε περίπου 2 ώρες, συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα όπου αναλύθηκε η πορεία του ΟΦΗ, τόσο εντός αγωνιστικών χώρων, όσο και εκτός. Για αυτά τα δύο ζητήματα, ο Σύλλογος Μετόχων – όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του – απονείμει τα εύσημα στην διοίκηση της ΠΑΕ για την πρόοδο που καταγράφεται στα οικονομικά ζητήματα του συλλόγου αναφέροντας ότι “υπήρχε λογιστικό κέρδος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια” όπως και για την πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα αλλά και για την χορήγηση της άδειας από την ΕΠΟ.

Παράλληλα, με τα εύσημα που απένειμε ο Σύλλογος Μετόχων συζήτησε με τον Ανδρέα Μανουσάκη και ζήτησε την μεταβίβαση των μετοχών – ένα πρόβλημα που αφορά τον απλό κόσμο που τις αγόρασε από το καλοκαίρι του 2009 και μετά. Ο Σύλλογος Μετόχων ζήτησε την έναρξη των διαδικασιών προκειμένου ο κόσμος να πάρει στα χέρια του τις μετοχές ενώ αποδέχθηκε το αίτημα της ΠΑΕ για την ίδρυση εταιρείας που θα αναλάβει την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Μετόχων

Το ΔΣ του συλλόγου μετόχων ΠΑΕ Ο.Φ.Η. έγινε και είχε αρκετό ενδιαφέρον.

Το ευχάριστο είναι ότι παραβρέθηκαν φίλοι από τα παλιά κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με θετικό τρόπο.

Ο σύλλογος μετόχων έδωσε τα εύσημα στην διοίκηση για την καλή οικονομική διαχείριση που γίνεται στην εταιρεία , ασφαλείς πληροφορίες μας λένε ότι 31/12/2013 υπήρχε λογιστικό κέρδος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Επίσης εύσημα εισέπραξε η διοίκηση για την κατάκτηση της 6ης θέσης και για την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Αρνητικό ότι δεν προχωρά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου ο σύλλογος μέχρι τώρα δεν έχει συμμετοχή.

Για να συμμετάσχει ο σύλλογος στην ΑΜΚ απαιτούμε από την ΠΑΕ ΟΦΗ,

1) Άμεσα να μεταβιβάσει στον κόσμο του ΟΦΗ τις μετοχές του ΒΑΤΣΙΝΑ για τις οποίες έχει καταβάλει τα χρήματα του στις τράπεζες μαζί με τον φόρο.

1. Να μεταβιβάσει άμεσα στον σύλλογο τις μετοχές για τα 252,097,11 που για το σκοπό αυτό έχει καταθέσει ο σύλλογος στην Παγκρήτια τράπεζα.

2. Να μεταβιβάσει άμεσα στον κόσμο του ΟΦΗ τις μετοχές από τα κουπόνια μετοχές -ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ τα οποία ο κόσμος έπαιρνε από τα ΣΜ

Εφόσον πραγματοποιηθούν τα παραπάνω ο σύλλογος έχει τρόπο να συμβάλει στην ΑΜΚ, ο εμπαιγμός σε ότι αφορά τις μετοχές πρέπει να τελειώνει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμπαίζει τον κόσμο του ΟΦΗ. Πρέπει να γίνει σαφέστατο ότι όσοι έβαλαν χρήματα ,είτε στην τράπεζα, είτε με κουπόνια κατόπιν προτροπής του συλλόγου , είτε πήραν μετοχές -κουπόνια Χαλκιαδάκης, δεν το έκαναν για ίδιο όφελος , δεν το έκαναν για να εισπράξουν κάποιο μέρισμα η για να αποκτήσουν υπεραξίες, το έκαναν μόνο και μόνο διότι θέλουν, ήθελαν ? Να βοηθήσουν την ομάδα, πιθανότατα είναι πρόθυμοι να το ξανακάνουν κανένας διαχειριστής δεν έχει το δικαίωμα να τους τους κοροϊδεύει.

Σήμα ΟΦΗ εμπορική διαχείριση

Μετά από αίτημα της ΠΑΕ ο σύλλογος συμφωνεί να εκμεταλλευτεί η ΠΑΕ εμπορικά το σήμα ΟΦΗ με σκοπό το κέρδος.

Όμως για την τάξη των πραγμάτων θέσαμε όρους αδιαπραγμάτευτους.

1. δημιουργείται εταιρεία διαχείρισης προϊόντων με σήμα ΟΦΗ

2. Ο σύλλογος συμμετέχει στο ΔΣ χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα, αποκλειστικός σκοπός η σωστή λειτουργία της εταιρείας.

3. Πληρώνονται οι υπάλληλοι και οι φόροι πρώτοι από όλους.

4. Αποδίδεται στον ΑΣ ΟΦΗ που είναι ο ιδιοκτήτης του σήματος τα νόμιμα

5. ΟΛΑ τα υπόλοιπα χρήματα μπαίνουν και εγγράφονται στα βιβλία της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Γνωρίζουμε ότι τα brand name ΟΦΗ είναι το πλέον αναγνωρίσιμο στην Κρήτη, απορούμε γιατί η ΠΑΕ κωλυσιεργεί σε ότι αφορά το θέμα αυτό με αποτέλεσμα να χάνει έσοδα. Σαν σύλλογος μετόχων, το μοναδικό πράγμα που ζητάμε , και δεν το διαπραγματευόμαστε , είναι η διασφάλιση ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν στα ταμεία της ΠΑΕ .

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook