Ρόουζ: «Τα μέτρα λήφθηκαν αρκετά γρήγορα»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων»:

Αρχικά ανέφερε πως: «Είμαστε τυχεροί καθώς όλοι είμαστε υγιής. Βρίσκομαι σε μια πόλη της οποίας ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερος του ενός εκατομμυρίου αλλά έχουμε μόνο 40 κρούσματα. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. Τα μέτρα λήφθηκαν αρκετά γρήγορα, πριν φτάσουμε τα 100 κρούσματα (στη χώρα). Τα μαγαζιά και τα εστιατόρια είναι κλειστά και βρισκόμαστε σε κατάσταση περιορισμού. Αρχικά υπήρξε η συμβουλή να μείνουν όλοι σπίτι. Στη συνέχεια αυξήθηκαν τα κρούσματα κι εκεί επιβλήθηκε υποχρεωτικός περιορισμός. Αυτό μάλλον είναι καλό για όλους».

Ρωτήθηκε για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, με τον Ρόουζ να τονίζει ότι: «θα έλεγα ότι οι υποδομές είναι παλιές. Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές κλινικές αλλά αν πρέπει να κοιμηθείς σε μία από αυτές είναι περίπου 500 ευρώ τη βραδιά. Κανείς δεν μπορεί και έτσι όλοι παίρνουν τις ανάλογες προφυλάξεις για να το αποφύγουν».

Ερωτηθείς για το επίπεδο των περιορισμών: «Έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τη Γαλλία. Ψώνια, βόλτα με τον σκύλο ή βόλτα με τα παιδιά, αλλά τώρα βρέχει. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τη Γαλλία, χρειάζεται έγγραφο για να βγει έξω. Είναι καλό σύστημα. Μπορείς να βγεις έξω γράφοντας για ποιο λόγο σ’ ένα χαρτί ή με ένα εκτυπωμένο έγγραφο. Υπάρχει όμως και το σύστημα ενημέρωσης από το τηλέφωνο».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Είναι ένταξει. Καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο βλέποντας την επιρροή σε όλο τον κόσμο. Παντού μιλούν για τον κορωνοϊό. Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υπουργός μιλάει γι’ αυτό κάθε περίπου δύο-τρεις ώρες. Επιπλέον στην Ελλάδα, οι άνθρωποι λατρεύουν να βγαίνουν έξω, να πηγαίνουν σε παραθαλάσσια μέρη… τώρα δεν το κάνει κανείς. Όλοι ζουν μια διαφορετική ζωή».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook