Βέρντε: «Δεν είναι ωραία χωρίς κόσμο»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ιταλός μεσοεπιθετικός της Ένωσης: 

Πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα:

«Δεν ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση όσο σε άλλες χώρες. Τα κρούσματα και οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έμειναν χαμηλά για αυτό και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η δράση στο πρωτάθλημα. Με τα απαραίτητα μέτρα πάντα».

Πως πέρασες στην καραντίνα;

«Ημουν μόνος στην Ελλάδα. Η οικογένειά μου έμεινε στην Ιταλία και θα επιστρέψει σε λίγες ημέρες. Υπήρξε και εδώ lockdown όπως παντού. Σεβάστηκα όλα τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και έμεινα σπίτι όπως όλοι. Χωρίς τη γυναίκα και τη κόρη μου ήταν πολύ δύσκολο. Ευτυχώς υπάρχει η τεχνολογία και βοηθά με κάποιον τρόπο».

Συμφωνείς με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος:

«Πρέπει να πω ότι ήταν δύσκολα χωρίς ποδόσφαιρο όλο αυτό το καιρό. Η σκέψη της επιστροφής στη δράση μου έδινε ώθηση κάθε μέρα. Αλλά πιστεύω ότι με όλα όσα έχουν γίνει με την πανδημία, η τελική επιστροφής στη δράση ήταν κατά κάποιον τρόπο επιτηδευμένη».

Πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών;

«Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Παίζω για τον κόσμο. Αισθανόμενος την ζεστασιά και την ώθηση που σου δίνει ο κόσμος στην κερκίδα, νιώθω ότι μπορώ να κάνω το κάτι παραπάνω. Ετσι, το θέαμα έχει επηρεαστεί. Δεν έχει νόημα για εμένα για να παίζουμε χωρίς κόσμο».