Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-1

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1, αλλά πέρασε στην φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας ως «προίκα» το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης φιλοξένησε την ΑΕΚ στο γήπεδο της Ριζούπολης, στη ρεβάνς της νίκης των «κιτρινόμαυρων» στο ΟΑΚΑ με 2-0 για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ντάουντα έκανε το 1-0 στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης, πιάνοντας την ΑΕΚ «στον ύπνο» σκοράροντας με δεύτερη προσπάθεια από κοντά. Η «ελαφρά ταξιαρχία» συνέχισε να πιέζει, δείχνοντας πως ήθελε να διεκδικήσει στα ίσια την ανατροπή και την πρόκριση. Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που ήθελε με τον Ολιβέιρα στο 20’, ισοφαρίζοντας και πετυχαίνοντας ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ. Επτά λεπτά αργότερα όμως, ο Λαγός έβαλε με ένα πολύ όμορφο σουτ εκτός περιοχής ξανά μπροστά τον Απόλλωνα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ από το 2015.

Όσο «εκρηκτικό» ήταν το πρώτο 30λεπτο, τόσο… χαλαρό ήταν το υπόλοιπο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν με πάθος, όμως τις φάσεις να μην είναι πολλές. Ο Τάνκοβιτς παραλίγο να σκοράρει για το 2-2 της «Ένωσης» στα τελευταία λεπτά, όμως το παιχνίδι έληξε 2-1 και η ΑΕΚ πήρε το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος με συνολικό σκορ 3-2.

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 2-1

Γκολ: 16′ Ντάουντα (Απόλλων), 20′ Ολιβέιρα (ΑΕΚ), 27′ Λαγός (Απόλλων)

Κίτρινες: Σιμόες (ΑΕΚ), Λαγός (Απόλλων), Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), Μουνιέ (Απόλλων)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γιαννακόπουλος, Κάλισιρ, Λισγάρας, Χουχούμης, Τσαμπούρης, Βιτλής (63′ Μαρκ Φερνάντεθ), Λαγός (81′ Ρόδης), Τομάς (69′ Κραγιόπουλος), Κιτοκό, Μουνιέ, Ντάουντα

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λόπες, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Ραντόνια, Σιμόες, Σάκχοφ (63′ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (46′ Σιμάνσκι), Νταντσένκο (46′ Γκαρσία), Ολιβέιρα (90’+ Ανσαριφάρντ), Αλμπάνης (84′ Μαχαίρας)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook