Με “πύρινο” λαό ο ΟΦΗ “έλιωσε” τον Πανιώνιο και απέχει μια νίκη από την άνοδο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που κράτησε 2,5 ώρες, με τον κόσμο να είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ο ΟΦΗ κέρδισε 3-2 τον Πανιώνιο κάνοντας το 1-0 στην σειρά των τελικών για την άνοδο στην Volley League.

Ο ΟΦΗ έκανε ένα μεγάλο και το πιο σημαντικό βήμα για την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ κερδίζοντας την ομάδα της Νέας Σμύρνης με 3-2 σετ σε ένα παιχνίδι με αγχωτικό φινάλε. Παρότι προηγήθηκε με 2-0 σετ και στο τρίτο είχε τέσσερα χαμένα match ball για να τελειώσει το παιχνίδι, το έχασε με τον Πανιώνιο να φτάνει μια ανάσα από μια επική ανατροπή αφού όχι μόνο ισοφάρισε σε 2-2 αλλά στο τάι – μπρέικ βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 10-7.

Εκεί μίλησε η καρδιά και η θέληση των παικτών του ΟΦΗ που με την συγκλονιστική συμπαράσταση του κόσμου, κατάφεραν να γυρίσουν από την κόλαση και με καθοριστικό παίκτη σε άμυνα και επίθεση τον Μιχαϊλοβιτς να πάρει το παιχνίδι επικρατώντας στο τάι – μπρέικ με 16-14.

Πλέον η σειρά των τελικών μεταφέρεται στη Νέα Σμύρνη όπου εάν ο ΟΦΗ κατάφερει να κερδίσει τότε παίρνει την άνοδο για την Volley League ενώ σε διαφορετική περίπτωση η σειρά των τελικών επιστρέφει στο Ηράκλειο όπου ο νικητής θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο.

Με την βοήθεια του κόσμου που κατέκλησε το ΒΑΚ, οι παίκτες του ΟΦΗ πήραν το προβάδισμα με το ξεκίνημα του πρώτου σετ κρατώντας το μέχρι και το τέλος. Το παιχνίδι πήγε να γίνει ντέρμπι στο τέλος ωστόσο ο ΟΦΗ με τον Μιχαΐλοβιτς να είναι πρωταγωνιστής κατάφερε να το κερδίσει με 25-23.

Ο ΟΦΗ ήταν ακόμα καλύτερος στο δεύτερο σετ όπου κατάφερε να το πάρει με μεγαλύτερη ευκολία και να κάνει το 2-0 με 25-16.

Στο τρίτο σετ, το παιχνίδι ήταν ένα σπουδαίο ντέρμπι. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 11-8 και στην συνέχεια με 16-14 ωστόσο ο Πανιώνιος έβγαλε αντίδραση και με ένα μικρό σερί πήρε το προβάδισμα με 16-18 και στην συνέχεια με 18-20.

Τρία λάθη για τον ΟΦΗ διατήρησαν το προβάδισμα υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης με 19-21 και 20-22 ωστόσο με πρωταγωνιστές τους Καφαντάρη και Καγιαλή κατάφερε να ισοφαρίσει σε 22-22.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό θρίλερ με τις δύο ομάδες να εναλάσσονται συνεχώς στο σκορ και τον ΟΦΗ να έχει τέσσερις ευκαιρίες για να το τελειώσει. Ο ΟΦΗ είχε τέσσερα match ball για να κάνει το 3-0 με τον Πανιώνιο να βρίσκει λύσεις και να το παίρνει με 28-30!

Εμφανώς επηρεάσμενος από τον τρόπο με τον οποίο έχασε το τρίτο σετ, ο ΟΦΗ βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το ξεκίνημα του. Οι φιλοξενούμενοι με σωστή τακτική, εκμεταλλεύονταν κάθε λάθος του ΟΦΗ με αποτέλεσμα να έχουν το προβάδισμα από το ξεκίνημα του. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 15-20 και από την στιγμή που ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βγάλει καμία αντίδραση, μείωσε σε 3-2 στέλνοντας το παιχνίδι  στο τάι – μπρέικ.

O Πανιώνιος στο κρίσιμο, πέμπτο σετ, μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και προηγήθηκε με 3-0 με τον ΟΦΗ να βγάζει αντίδραση και να μειώνει σε 4-5 και στην συνέχεια σε 5-7 και τους Νεοσμυρνιώτες να είναι πάντα μπροστά. Ο Πανιώνιος πήγε στο +3 (7-10) αλλά ο ΟΦΗ με την βοήθεια του κόσμου του κατάφερε να μειώσει στον πόντο (9-10) και τον προπονητή των φιλοξενούμενων να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ άουτ.

Ο ΟΦΗ με άστοχο σερβίς του Μιχαϊλοβιτς έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε ένα παιχνίδι με απίστευτη εξέλιξη και τελικά καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 12-12 με τον Σλοβένο να είναι πρωταγωνιστής σε άμυνα και επίθεση! Στα κρίσιμα σημεία βρέθηκε η ψυχραιμία και οι λύσεις με τον ΟΦΗ να κερδίζει με 16-14 και να κάνει το 3-2.

Τα σετ: 25-23, 25-16, 28-30, 18-25, 16-14

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook