Ο Βασίλης Καφαντάρης στον ΣΠΟΡ FM 104,2: “Ο ΟΦΗ θα είναι πιο έτοιμος στην Volley League”

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο 24χρονος κεντρικός του ΟΦΗ και αποκάλυψη των τελικών με τον Πανιώνιο μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για την άνοδο στην Volley League.

To βράδυ της Τετάρτης ο ΟΦΗ πανηγύρισε την άνοδο του στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ επικρατώντας του Πανιωνίου με 3-1 σετ και ο Βασίλης Καφαντάρης που ήταν από τους κορυφαίους παίκτες στην σειρά των τελικών μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή.

Aναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Καφαντάρης στον ΣΠΟΡ FM 104,2

Για την φετινή σεζόν και την άνοδο του ΟΦΗ:

Ήταν οκτώ μήνες γεμάτοι με δυσκολίες, τραυματισμούς. Όλοι περάσαμε τραυματισμό, από τους βασικούς παίκτες. Αλλά καταφέραμε και κρατήσαμε δύναμη στο τέλος, και τα 12 παιδιά που ήμασταν εκεί. Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Θέλω να τους συγχαρώ όλους, ήμασταν πραγματικά ομάδα μέχρι το τέλος, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Στις νίκες, στις ήττες, ήμασταν παντού μαζί, πραγματικά.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανέβει μία ομάδα κατευθείαν, την επόμενη σεζόν αφού πέσει. Εγώ ήμουν και την περασμένη σεζόν εδώ, δεν είχα πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά, είχα έρθει πιο πολύ για να μάθω. Το ήθελα πάρα πολύ φέτος και νομίζω το θέλαμε όλα τα παιδιά, και το δείξαμε. Από τις προπονήσεις, από τους αγώνες, το δείξαμε. Καταφέραμε να ανεβάσουμε τον ΟΦΗ γιατί πραγματικά το αξίζει να είναι σε αυτή την κατηγορία. Θέλουμε και του κόσμου να έχουμε τον ίδιο κόσμο.

Για το τι έκανε την διαφορά την φετινή σεζόν:

Νομίζω ο συνδυασμός που είχαμε με έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Οι νεαροί παίκτες θέλαμε να δείξουμε ποιοι είμαστε, είχαμε όρεξη για δουλειά. Ήταν αυτός ο συνδυασμός, οι πιο έμπειροι παίκτες που είχαμε, οι πιο μεγάλοι και εμείς, οι πιο μικροί που πραγματικά χύσαμε αίμα για να πετύχει η ομάδα. Μετά από αυτό, η χημεία. Ήμασταν φίλοι όλοι μαζί, δεν υπήρχαν ούτε κλίκες ούτε τίποτα.

Για την διαφορά που έκανε η έδρα:

Η έδρα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Αν και θέλω να πω ότι στο παιχνίδι στην έδρα του Πανιωνίου δεν παίξαμε καλά. Είχαμε χαμηλά στατιστικά, κάναμε πολλά λάθη, είχαμε χαμηλό ποσοστό στην επίθεση. Η έδρα ήταν φανταστική, δεν γινόταν να χάσουμε. Είναι κάποιοι αθλητές που δεν έχουν θέμα με τις έδρες, ενώ είναι και κάποιοι άλλοι που «σκυλιάζουν», δηλαδή για παράδειγμα ο Μιχαϊλοβιτς ζει γι’αυτό το πράγμα. Είναι άλλοι παίκτες που δεν επηρεάζονται τόσο, αλλά νομίζω πως εάν μπορούσαμε να έχουμε τόσο κόσμο κάθε φορά, νομίζω θα πήγαιναν όλα τα ματς 3-0 χωρίς κανένα σετ χαμένο. Τώρα μας βγήκε η κούραση, παίξαμε πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα και μέσα στα παιχνίδια είχαμε σκαμπανεβάσματα. Μέσα στη χρονιά δεν είχαμε θέμα, ήμασταν καλά.

Για την επιστροφή του ΟΦΗ στην Volley League:

Ο ΟΦΗ έχει δει πως είναι η Volley League. Είναι δύσκολο να σταθείς σε αυτή την κατηγορία, γιατί όλες οι ομάδες είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, αλλά πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα τα πάει πολύ καλύτερα. Ήρθαμε για να μείνουμε. Τώρα έχουμε κάποιους μήνες να δούμε τι θα κάνουμε, να ξεκουραστούμε. Να μπούμε δυνατά για την επόμενη χρονιά.

*Ο Βασίλης Καφαντάρης με τον υπεύθυνο τύπου του τμήματος βόλεϊ του ΟΦΗ Γιώργο Κορτσιδάκη

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook