Θα κερδίσουμε και την αλητεία σας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Κρούσματα επαναλαμβανόμενα, παύουν να είναι συμπτώσεις. Η εξυγίανση του Γραμμένου και των τύπων που είναι από πίσω του, αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους σιγά – σιγά. Αλλά αν νομίζετε ότι θα κερδίσετε, είστε γελασμένοι. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σωτηρία, δεν έχει. Όσο και να προσπαθείτε να μας πείσετε, εξυγίανση δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Μια φούσκα είναι και θα σκάσει (ξανά) όπως έσκασε πέρυσι στα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με ΑΕΚ, ΟΣΦΠ. Όσοι πανηγυρίζετε για καθαρά πρωταθλήματα, μάλλον μας κοροϊδεύετε ή απλά πάτε με τα νερά των άλλων και μετά αλλάζετε ξανά πλευρό.

Διαβάζω από το απόγευμα να ζητάει ο κόσμος του ΟΦΗ από την ΠΑΕ να μην “κάθεται με σταυρωμένα χέρια”. Αυτό είναι το πρόβλημα ή πιστεύετε ορισμένοι πως αν ο ΟΦΗ βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρίας, αυτομάτως θα τον σεβαστούν γιατί τον… φοβούνται. Χεσμένο τον έχουν τον ΟΦΗ.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος τους. Ότι δεν τον υπολογίζουν, δεν τον υπολόγιζαν και πέρυσι αλλά έσπασαν τα μούτρα τους. Χίλιες φορές να είμαι καθαρός παρά να είμαι Μπέος, Πατέρας και τόσοι άλλοι που πέρασαν από την Ελλάδα. Όχι, ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να γίνει σαν κανέναν άλλον, ούτε θα ρίξει το επίπεδο του.

Εγώ τον καταλαβαίνω τον κόσμο γιατί τα σκέφτεται όλα αυτά. Εξωτερικεύει την αγωνία του και τον εκνευρισμό του. Όμως δεν πρέπει να χάνει την ψυχραιμία του και να ζητάει καταστάσεις που ο ΟΦΗ δεν είχε ποτέ καμία σχέση. Ο ΟΦΗ δεν θα γίνει Λεβαδειακός, Λαμία, Ξάνθη και πάει λέγοντας. Ομάδες της σειράς που βρήκαν μπάρμπα στην Κορώνη και έτυχε να είναι στο προσκήνιο. Μόλις εξαφανιστούν οι χρηματοδότες τους, θα εξαφανιστούν και αυτοί.

Και φέτος θα τα σπάσουν γιατί ο ΟΦΗ με βάση την εικόνα του, συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Κερδίζει τα εντός έδρας παιχνίδια και δεν λογαριάζει κανέναν. Είδαμε όλοι μας μια ομάδα διαφορετική, με τις μεταγραφές να έχουν δώσει ήδη το στίγμα τους και ενώ δεν έχουν μπει ακόμα 100% εντός της ομάδας.

Ο ΟΦΗ κρατάει την τύχη στα χέρια του και επιμένω πως όλα εξαρτώνται από εκείνον. Το γνωρίζουν στον ΟΦΗ πως δεν πρόκειται να τους χαριστεί κανένας και τίποτα. Αυτοί το ξέρουν περισσότερο από εμάς και για αυτόν τον λόγο η ομάδα κινήθηκε τον Γενάρη όπως έπρεπε να κινηθεί.

Το θέμα είναι να περάσει η φετινή, δύσκολη, χρονιά. Και μόλις περάσει με το καλό τότε θα είμαστε σε θέση να ξεπληρώσουμε αρκετά γραμμάτια.

Ένας – ένας θα παίρνει αυτό που του αξίζει.

Υπομονή μόνο λίγους μήνες…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. Σωστα τα λες αλλα καλυτερα να σε φοβουντε παρα να σε λοιπουντε

    1. Καλυτερα να σε σεβονται παρα να σε φοβουνται.

      1. Όποιος δεν ξέρει να σέβεται ξέρει να φοβάται
        Νόμος της φύσης αδέρφια!!!

  2. Καλησπέρα σε όλους, εχω καιρό να γράψω εδώ μέσα και σήμερα θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου. Σήμερα βρέθηκα στο γήπεδο και είδα μια ομάδα στον γήπεδο τον ΟΦΗ, είχε άμυνα, κέντρο, επίθεση, ήταν ΟΜΆΔΑ. Τώρα που θα δέσουν οι μεταγραφές πιστεύω ότι μπορεί να κτυπησει όλα τα ματς που μένουν μέσα έξω. Πάμε γερά ΟΦΑΡΑ.

  3. Δυστυχως δεν κραταει μονο ο ΟΦΗ την τυχη στα χερια του. Ειδαμε τους διαιτητες με ξανθη και αεκ, και παλαιότερα με λεβαδειακο και λαμια. Πριονοκορδελα μας περασαν. Σιγα μην μας αφησουν ειδικα τωρα που δεν επιτρέπονται στραβοπατηματα.

  4. Είδα το ματς από μέσα, τέτοια μπάλα είχα χρόνια να δω από τον οφη. Αλλαγή μπάλας, ένα μόνο διώξιμο μπαλας από τον ναστο στο πουθενά όλες οι μπάλες κάτω, ένα δύο. Αν δεν είχαμε αυτή την άμυνα που ότι μπαλιά μπαίνει στην μικρή περιοχή μυρίζει γκολ θα ήμουν σίγουρος για τη σωτηρία. Ο διαιτητής τραγικός, όλα τα φαουλ για την αεκ σε εμάς τίποτα ειδικά λες και του είπαν έξω από τη περιοχή μη σφυρίζει φάουλ γιατί έχουν ναμπι

  5. Μανώλη συμφωνώ μαζί σου..
    Και θα φέρω ένα παράδειγμα, μιας και είμαι 45 χρονών και βλέπω συστηματικά μπάλα από παιδί..
    Όταν ανέλαβε ο Κωστούλας τον Παναιτωλικό, άνθρωπος αγνός και με καμιά σχέση με κανένα άρμα, πάλευε 5 ολόκληρα χρόνια ρίχνοντας χρήματα.. Και μόνο μετά από αυτό το διάστημα κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην Α.. Ακριβώς επειδή υπάρχει τεράστιο παρασκήνιο στην Ελλάδα.
    Βέβαια, υπάρχει και μια ακόμη αλήθεια σε όλο αυτό.. Πρέπει πρώτα ο κάθε Κωστούλας, Μπουσης, κτλ να ΜΑΘΟΥΝ.. Να μάθουν πως είναι το ποδοσφαιρο, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα.. Άρα σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται χρόνος, κι αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι.
    Έχω όμως την ένσταση μου..
    Η ένσταση μου είναι ότι χρειάζεται και εσωτερική κριτική.. Από όλους, άρα και από σένα.. Πχ στηριξες τον ΠΑΠ με νύχια και με δόντια.. Κι εγώ τον πάω.. Όμως, τα πολύ κακά αποτελέσματα και κυρίως η έλλειψη αυτοπεποιθησης που η ομάδα ακόμη κουβαλά οφείλεται (κατά την προσωπική μου γνώμη) στο ότι έμεινε παραπάνω από όσο έπρεπε..
    Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει να μην τα ρίχνουμε όλα στο σύστημα.. Το σύστημα κάνει τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας.. Έγραφες πριν τα δύο ματς εντός που είχαμε ότι πάμε σε πόλεμο.. Δεν τα πήραμε.. Και μετά μιλούσαμε για καλές εμφανίσεις..
    Πρέπει λοιπόν (πάντα προσωπικές απόψεις καταθέτω, και φυσικά δέχομαι και τον αντίλογο) να μην αφήνουμε και την ομάδα δύο απειροβλητο… Δε φταίνε μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες.. Αν έπαιζε μεγάλη μπάλα η θέληση και η πίστη τους θα είχαμε κερδίσει στα εντός.. Και αν αυτό δε συμβεί και στα επόμενα τότε θα έχουμε πέσει από τον Μάρτιο..
    Επομένως, την συναίσθηση του χρέους που έχουν, για να αντιληφθούν, πρέπει να τους το θυμισεις εσύ, ο κόσμος, η διοίκηση, όλοι.. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο..
    Ένας διαιτητής ή ένας επόπτης δεν μπορεί να ρίξει μια ομάδα που θα κάνει αυτό που πρέπει..
    Και οι δικοί μας παίκτες οφείλουν ακόμη πολλά..
    Ευχαριστώ

    1. Επειδή τα καλά είναι μεγάλο αγαθό να λέγονται :Σου βγάζω το καπέλο Nick και να γράφεις πιο συχνά!!!

  6. To να συγκρίνεις την Ξάνθη με την Λαμία ή την Λειβαδιά, είναι ΚΟΜΠΛΕΞ Μανώλη-Μανωλάκη. Οι “ποδοσφαιρικές” μπάτσες της Ξάνθης 30 χρόνια τώρα Μανώλη-Μανωλάκη δεν είναι λίγες. Συμμάζεψε το χοντρό σου στόμα. Καλό βράδυ Μανώλη-Μανωλάκη

    1. Είναι τιμή μου να μπαίνουν στο Gentikoule οπαδοί μικρών ομάδων θέλοντας να βρουν καταφύγιο σε σάιτ μεγάλης απήχησης από την στιγμή που τα δικά τους τα διαβάζουν ο περιπτεράς μαζί με τον μπακάλη και τον χασάπη της γειτονιάς. Α, κάτι τελευταίο. Όταν ανακοινωθεί το πωλητήριο από τον Πανόπουλο και έρθει ο επόμενος έλα να μας σχολιάσεις ξανά. Αλλά μην σε χάσουμε, ναι;

  7. Ένα ρε Μάνο, μόνοι μας να παίζουμε χωρίς αντίπαλο, θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε πάσες μεταξύ μας στο μισό γήπεδο. Αντί να βγαίνουμε στην επίθεση κάνουμε πασουλες πίσω από το κέντρο λες και θέλουμε να κρατήσουμε το σκορ!
    Πάμε να βγούμε αντεπίθεση και γυρνάμε την μπάλα πάλι πίσω.
    Χρειάζεται επιθετικό πλάνο άμεσα, δουλειά στις επιθέσεις και στις αντεπιθέσεις. Δεν μπορεί να έχεις την μπάλα στην κατοχή σου στα 60 λεπτά περιπου του αγώνα και να δημιουργείς το πολύ 5-6 επιθέσεις. Το ίδιο με την Ξάνθη, το ίδιο με Ατρόμητο.

  8. Φουστη διαιτητή.
    ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
    ΟΦΗ σ αγαπω και για σενα μονο ζω.
    Οοοο ΟΜΙΛΑΡΑ!!!
    Παμε γερά!!!
    Και απο του χρόνου θα τους ξιυλοφορτονουμε με Γκολ όλους…

  9. Δεν θέλω ούτε να με σπρώχνουν τα κοράκια ούτε να είμαι ομάδα του συστήματος, να παίζω ωραίο ποδόσφαιρο και να παίρνω αυτό που μου αξίζει στις τέσσερις γραμμές. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ από τις ορέξεις του κάθε τελειωμένου διαιτητή που σφυρίζει για να γίνει διεθνής με βάση τα συμφέροντα των αφεντικών του από τις ΠΑΕ που εξυπηρετούν. Όταν επαναλβανεται κάτι παύει να είναι σύμπτωση.

    1. Γειά σου Μήτσιους !!!

  10. η ομαδα παιζει καλη μπαλα τωρα με τις μεταγγραφες… οι παικτες που πηραμε, ολοι πολυ καλοι….ομως χωρις τριποντα, ΔΕΝ ΣΩΝΕΣΑΙ… και ολες οι ομαδες παιζουν σαν καμικαζι , ακομα κι ο απολλωνας που εχει πεσει προ πολλου…ειναι πολυ δυσκολο το εργο μας…επειδη κινδυνευω να αρρωστησω με αυτα που γινονται, δινω μια ευκαιρια στην ομαδα μας στο ματς με λαμια..αν δεν κερδισουμε, αντιο και καλη καρδια!!! πως θα σωθεις αν δεν κερδισεις στην εδρα σου τη λαμια? ασε που ακομα και 5 νικες να κανουμε στην εδρα μας, παλι θα χρειαστουμε ενα τριποντο εκτος εδρας η εστω 2 βαθμους με απολλωνα η παο η αρη η ατρομητο….πιο πολυ λυπαμαι το μπουση, που ηρθε ο ανθρωπος με τοσα ονειρα και βλεπει τα χαλια του ελληνικου πρωταθληματος και της διαιτησιας και πολυ αμφιβαλλω αν πεσει η ομαδα αν συνεχισει ….

  11. Αγωνιστικά το παιχνίδι του ΟΦΗ με την ΑΕΚ δεν μας έκανε σοφότερους. Από την κρητική ομάδα είδαμε ό,τι βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια, ίσως σε λίγο πιο βελτιωμένη έκδοση, ενώ το πρόβλημα στο σκοράρισμα παραμένει.Μαλλον εγω,ειδα αλλο παιχνιδι

    1. μια χαρα τα λες…δειχνουμε μεγαλυτερη ποιοτητα, αυτο ειναι ολο,.. ομως αν δεν βαζεις γκολ, αστα βραστα

  12. Δεν πέφτουμε με τίποτα, είμαι σίγουρος ότι θα σωθούμε εύκολα κιόλας.
    Η ομάδα έχει ενισχυθεί πολύ, ξεκινάει η αντεπίθεση

    1. Κάνε το πολυαναμενόμενο τρομπόνι από τη συμπαθή Λαμία, και θα δεις τί ξεκινάει…

      1. Έλεος ρε κομπλεξικοί!!!
        Μα καλά είστε τόσο καθυστερημένοι? άλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε εσείς οι δυο? εσύ οπαδέ του συμπαθέστατου συμπολίτη και εσύ ο πανίβλαξ που υποστηρίζεις ομάδα με όνομα μάρκας αυτοκίνητου, να μπαίνετε στα δικά σας οπαδικά sites -αν έχετε πράγμα δύσκολο αφού είστε ελάχιστοι- ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί μαζί σας!
        Βαρέθηκα εκεί που διαβάζω σχόλια ομιλητών να πετάγεστε και σεις οι δύο σαν τις ψω@@ς!! Έλεος!!

        Στα δικά μας τώρα: Η ομάδα έχει επιτέλους αγοράσει παίχτες υψηλού επιπέδου και έτοιμους (Γιανούλης Μπράουν Ναμπί Βαζ) και ανερχόμενους (Σακορ, Γιακουμακης Φερέιρα) τον Γιακου τον βαζω στους ανερχόμενους επειδή ήταν στον πάγκο και χρειάζεται να βρει ρυθμό κατ εμέ. Καλό θα ήταν να βρίσκαμε και έναν ισάξιας ποιότητας στόπερ…
        Λίγο υπομονή να δουλέψουν με έναν κανονικό προπονητή όπως είναι ο Βέρα (Παπ σε αγαπάμε αλλά είσαι λίγο old school που λένε και στο χωριό μου!)
        Το θετικότερο απ όλα είναι ότι πλέον πάω γήπεδο και μετά φεύγω χωρίς να θέλω οφθαλμίατρο… θα έρθουν και οι νίκες!!
        Στήριξη στην ομάδα-στην διοίκηση- όλοι γήπεδο!!
        ΟΦΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΑ!!!

        1. Φίλε kostas4 τα λόγια σου με ξεπερνάνε
          και όχι επειδή τα έβαλες με το μεγάλο αγκάθι του σάϊτ τον αοξ άλλα γιατί είσαι ο πιο υγιείς αντικειμενικός που διάβασα πότε εδώ μέσα και με ένα μακροσκελή σχόλιο σου κατάλαβα πόσο ομόψυχος αδερφός είσαι !!!Αν θές να τα λέμε men.

  13. στο ρεπορταζ σας σημερα για τα χτεσινα αποτελεσματα που ηρθαν λουκουμι στον οφη, γραφετε οτι με νικη πλησιαζουμε τον ΠΑΣ στον ενα ποντο, ενω η αληθεια ειναι οτι θα ισοβαθμησουμε και μαλιστα θα ειμαστε απο πανω με καλυτερη διαφορα τερματων!! μας φτανει η στενοχωρια μας, μην κανετε και τετοια λαθη!! διορθωστε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × five =