Ο “στραγγαλισμός” του Ολυμπιακού για 45 λεπτά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κάποιος που θα δει ξανά σε επανάληψη το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα αντιληφθεί εύκολα την εξαιρετική εμφάνιση του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του είχαν διαβάσει άριστα το παιχνίδι της ομάδας του Μάρτινς που δεν έκανε “σεφτέ” σε 45 λεπτά αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απείλησε στο πρώτο ημίχρονο μόνο σε ένα μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου και από την σέντρα… κατά λάθος του Τσιμίκα ενώ το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς να κερδίσει κανένα κόρνερ!

Όλο το μυστικό της απόλυτης επικράτησης του ΟΦΗ ήταν στον άξονα. Ο Παπαδόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με τρία κεντρικά χαφ τοποθετώντας τον Κυριακίδη σε θέση δεξιού χαφ έχοντας όμως το μυαλό του και στα ανασταλτικά του καθήκοντα ενώ οι Νάστος, Μεγιάδο κέρδισαν κατά κράτος την μάχη της μεσαίας γραμμής από τους Τουρέ, Καμαρά. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι ο Μάρτινς υποχρεώθηκε να κάνει αλλαγή και τους δύο στο ημίχρονο αφού είδε ότι ο ΟΦΗ είχε “στραγγαλίσει” τον Ολυμπιακό που φαινόταν κομμένος στα δύο. Το πρέσινγκ του ΟΦΗ ξεκινούσε από την μεσαία γραμμή και μόλις η μπάλα έφτανε στον Καμαρά ή τον Τουρέ έπεφταν αμέσως πάνω του οι παίκτες του ΟΦΗ κερδίζοντας κάθε διεκδικούμενη μπαλιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook