“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 26 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Θέμα συζήτησης είναι παντού στο Ηράκλειο, τα τελευταία 24ωρα, το φημολογούμενο ενδιαφέρον της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου -μέσω του «πατριάρχη» της ελληνικής ναυτιλίας Θανάση· για τον ΟΦΗ. Μια ιστορία πολύ ωραία για να είναι αληθινή, σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο προξενεί την αποστροφή σε κάθε υγιή επιχειρηματία. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει λοιπόν κάτι διαφορετικό και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον Μαρτίνο να είναι ευθύς εξαρχής αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά τις βολιδοσκοπήσεις που του έγιναν. Και δεν είναι μόνο το γεγονός πως το ποδόσφαιρο δεν κάνει «κλικ» σε τέτοιου βεληνεκούς εηιχειρηματίες, είναι και το ότι το «μότο» που ακολουθεί η συγκεκριμένη οικογένεια δεν συνάδει με την αναπόφευκτη προβολή που έχει το άθλημα. Τη συμβουλή «ζήσε κρυμμένος, ζήσε ευτυχισμένος» ακολουθούν πιστά εδώ και χρόνια οι Μαρτίνοι, αποφεύγοντας όπως ο διάβολοε το λιβάνι τη δημοσιότητα και κάνοντας λιτή ζωή, ειδικά μετά την προ δυο ετών περιπέτεια που πέρασαν με την απαγωγή του Κίκου (ανιψιός του Θανάση). Στο μόνο που δεν φείδονται προβολής και χρημάτων αφορά τη σχέση τους με την Εκκλησία. Δεκάδες είναι οι φανερές δωρεές σε Μητροπόλειε τηε Ελλάδαε για αναπαλαίωση και συντήρηση ιστορικών μοναστηριών και ιερών ναών, δωρεές που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια! Δυστυχώς όμως για τους «Ομιλίτες», το ποδόσφαιρο δεν είναι… θρησκεία για τουε Μαρτίνους οπότε ο σχεδιασμόε για τη Γ’ Εθνική μπορεί να ξεκινήσει σε πιο ρεαλιστικές βάσεις.

Sportday

Ζητείται πρόεδρος Πριν από λίγο καιρό συγκροτήθηκε η κίνηση των «7», αποτελούμενη από γνωστούς επιχειρηματίες του Ηρακλείου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όμως, ύστερα από επαφές που έγιναν το Σαββατοκύριακο, στους «7» προστέθηκαν άλλοι τρεις επιχειρηματίες κι ο αριθμός ανέβηκε στους 10. Αλλωστε, ο Aντίπας Σηφάκης που εκπροσώπησε τους «7» στη γενική συνέλευση του ΟΦΗ της 18ης Μαΐου, το είχε πει με έμφαση, ότι είναι ανοιχτή η ομάδα και σε άλλους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, τα ονόματά τους τηρούνται προς το παρόν μυστικά και προφανώς θα ανακοινωθούν στην προσεχή γενική συνέλευση, της 15ης Ιουνίου, τότε που θα επικυρωθεί και η απόφαση για τη συμμετοχή του ΟΦΗ στη Γ Εθνική και η λύση-εκκαθάριση της ΠΑΕ. Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τους φίλους του πρακλειώτικου συλλόγου οι ζυμώσεις για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου εγχειρήματος, ποιος θα είναι δηλαδή ο πρόεδρος, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Οι φίλαθλοι, αλλά και οι άλλοι παράγοντες που μετέχουν στο σχήμα (Σηφάκης. Παπακαλιάτης. Σαπουνάκης. Τσακαλάκης. Πολεμαρχάκης. Μανωλιδάκης) θέλουν για μπροστάρη τον Αντώνη Καρότζη. Οχι τόσο λόγω της προϋπηρεσίας που έχει στα διοικητικά (ήταν στο συμβούλιο επί προεδρίας Φανούρη Βατσινά). όσο για το όνομα που κουβαλά η οικογένειά του. η οποία είναι από τις οικονομικά επιφανέστερες στην Κρήτη.
Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται ν’ αντιστέκεται στο «πρέσινγκ». προβάλλοντας τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και τα συχνά ταξίδια του στο εξωτερικό. Δεν ξεκόβει, όμως. στους συνομιλητές του το ενδεχόμενο να πάρει τα ηνία του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, χρήματα θα βάλει, εφόσον ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ δώσει τα κλειδιά της ομάδας στους «7». Εάν δεν αλλάξει κάτι, ο ρόλος του επικεφαλής του σχήματος θα παιχτεί ανάμεσα στον Μανόλη Παπακαλιάτη και τον Γιάννη Πολεμαρχάκη. καθώς οι υπόλοιποι δεν έχουν διοικητική εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού.

ΦΩΣ

Πέρα από τη δική τους προσωπική ενασχόληση με τα κοινά του ΟΦΗ, οι επτά επιχειρηματίες που δημοσιοποίησαν τις προθέσεις τους για το μέλλον της ομάδας προσπαθούν να βρουν και άλλους συμπαίκτες στην υπόθεση, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο στερεή και πιο εύρωστη, οικονομικά, η βάση πάνω στην οποία θα κινηθεί η ομάδα του Ηρακλείου για την επόμενη χρονιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι έκτων επτά έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες προσέγγισης και αναζήτησης άλλων επιχειρηματιών που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, επιθυμώντας, αν καταστεί δυνατό, να ολοκληρώσουν τις επαφές αυτές πριν από τις 15 Ιουνίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη να γίνει η δεύτερη γενική συνέλευση που θα προχωρήσει στη διάλυση και εκκαθάριση της εταιρείας και ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει την επόμενη ημέρα του ΟΦΗ. Για την ώρα δεν έχει καταστεί γνωστό αν και κατά πόσο οι προσπάθειες αυτές πιάνουν τόπο, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι και την προηγούμενη φορά δεν γνωστοποιήθηκε το παραμικρό πριν από τη γενική συνέλευση τότε δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι ανάλογο και τώρα. Την ίδια στιγμή η κίνηση των επιχειρηματιών έχει διαμηνύσει προς την πλευρά του Ερασιτέχνη ότι θα ήθελε να ενημερωθεί, πριν από τις 10 Ιουνίου, για το κατά πόσο υπάρχει διάθεση ενασχόλησης και άλλων ανθρώπων οι οποίοι, ενδεχομένως, θα πειστούν από τρίτους, έτσι ώστε να γίνουν κάποιες κινήσεις πριν από τη γενική συνέλευση και να μην υπάρξει αιφνιδιασμός της τελευταίας στιγμής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook