Η ιστορία του άγνωστου Αντουκόρ: Τα 5 αδέρφια, η Άρσεναλ και το… FIFA

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Τζοακίμ Αντουκόρ ήρθε στον ΟΦΗ παντελώς άγνωστος όμως από τα πρώτα παιχνίδια δείχνει ότι θα αποτελέσει ένα βασικό “γρανάζι” στην φετινή σεζόν. Το Gentikoule παρουσιάζει τον Γκανέζο που άφησε την χώρα του στα 17 του χρόνια.

Είναι από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που περιμένεις να αναδειχθούν σε “λαβράκια”. Ο Τζοακίμ Αντουκόρ, είναι και αυτός ένα από τα πολλά παιδιά που αφήνουν την “μάνα Αφρική” για την Ευρώπη προκειμένου να κυνηγήσουν το όνειρο ενός επαγγελματικού συμβολαίου. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος γεννήθηκε στην Τέμα, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Γκάνας ωστόσο ο ίδιος κατάγεται από την Μπολγκατάνγκα – μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας με την Μπουρκίνα Φάσο.

Τα χρόνια ήταν δύσκολα όμως οι Τζέιμς και Ρόουζ Αντουκόρ μεγάλωσαν τον Τζοακίμ με σωστή ανατροπή και κυρίως μεγάλη πίστη στον Θεό. O νυν παίκτης του ΟΦΗ πιστεύει πολύ στον Θεό και είναι χαρακτηριστική η ατάκα που συνοδεύει τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: “Ο Θεός είναι το φως και μέσα Του δεν υπάρχει σκοτάδι”. Άλλωστε για μια οκταμελή οικογένεια τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα με τον ίδιο να είναι το τρίτο παιδί ενώ έχει ακόμα τρία αδέρφια και μια αδερφή. Όμως η μητέρα του βλέποντας τον να έχει μια ιδιαίτερη κλίση στο ποδόσφαιρο, τον συμβούλευσε να το ακολουθήσει μέχρι τέλος. “Η μητέρα μου, μου είχε πει πως επειδή είμαι μέσα στο ποδόσφαιρο από όταν ήμουν μικρό παιδί, αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να το ακολουθήσω γιατί πάντα αυτό ήθελα να κάνω”.

Στα 17 του χρόνια άφησε την Γκάνα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου αγωνίστηκε στην Emirates Club από όπου σε ηλικία 19 χρονών μετακόμισε στην Ευρώπη και την Σουηδία προκειμένου να αγωνιστεί στην Γκέφλε. Ο Αντουκόρ πηγαίνοντας σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Σουηδίας του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί και στο Γιουρόπα Λιγκ όπου μεταξύ άλλων έπαιξε και κόντρα στην Ανόρθωση. Ωστόσο, στην Σουηδία τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να ζητήσει να φύγει καθώς δεν έπαιρνε καθόλου χρόνο συμμετοχής και για αυτόν τον λόγο αποχώρησε από την Βόρεια Ευρώπη για να μετακομίσει αρχικά στην Πορτογαλία και την Τροφένσε και εν συνεχεία στην Γαλλία και την Μπεζιέρς από όπου ήρθε στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ.

Ο Αντουκόρ είναι μεγάλος θαυμαστής της Άρσεναλ ενώ στον ελεύθερο χρόνο του, αρέσκεται να παίζει FIFA. Όσον αφορά τον αγαπημένου παίκτη; Παρότι ο ίδιος είναι “εξάρι”, εκείνος δηλώνει θαυμαστής του Ζινεντίν Ζιντάν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook