Η προαναγγελία του αγώνα με τα μάτια της Σούπερ Λιγκ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε πως παρουσιάζει το παιχνίδι της Λάρισας η επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής.

Δύο από τις πλέον παραδοσιακές δυνάμεις της ποδοσφαιρικής περιφέρειας, η Λάρισα και ο ΟΦΗ, συγκρούονται με κοινό στόχο την βαθμολογική ανάσα, που δεν τους επιτρέπουν οι έξι και πέντε βαθμοί που έχουν αντίστοιχα.

Η ΑΕΛ προέρχεται από δύο ήττες, με την τελευταία από τη Λαμία μέσα στην έδρα της να είναι “εκτός προγράμματος” ή τέλος πάντων από αυτές που χρειάζεται να βρεις αλλού τους χαμένους βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι θα στηριχτούν στην πρόσφατη καλή παράδοση. Πρόσφατη σχετικά βέβαια, καθώς έχουν να βρεθούν αντίπαλοι δέκα χρόνια! Η ΑΕΛ λοιπόν έχει νικήσει στα τρία τελευταία, που ήταν μάλιστα χορταστικά σε γκολ, με 11 για τη θεσσαλική ομάδα και πέντε για τον ΟΦΗ.

Ειδικά το τελευταίο παιχνίδι στο Αλκαζάρ, στις 4 Οκτωβρίου 2008, ήταν συναρπαστικό, καθώς ο ΟΦΗ προηγήθηκε 1-0 και 3-1, για να  το ανατρέψει η ΑΕΛ σε 4-3!

Ο ΟΦΗ έχει νικήσει στη Λάρισα τρεις φορές στην ιστορία του, το 1982, που η ΑΕΛ έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου, το 1995, τη χρονιά που η ΑΕΛ υποβιβάστηκε μετά από πολλά χρόνια, και το 2007, όταν η ΑΕΛ πήρε το τελευταίο Κύπελλο Ελλάδας! Η νίκη του 1995 ήταν εντυπωσιακή, με 6-2 και στο παιχνίδι αυτό ήταν παίκτης ο σημερινός προπονητής του ΟΦΗ, ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Μάλιστα ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι και αυτό για τη Φούτμπολ Λιγκ σαν προπονητής της Καβάλας τότε, στις επτά φορές που έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΛ.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του θα προσπαθήσει να χτίσει στην πρώτη νίκη που πέτυχε, όχι απλά επειδή ήταν η πρώτη, αλλά και λόγω του ονόματος του αντιπάλου που νίκησε. Το 1-0 επί του Ολυμπιακού έφερε αισιοδοξία, αφού ήταν και το πρώτο παιχνίδι, που ο ΟΦΗ δεν δέχτηκε γκολ. Βέβαια δεν έχει νίκη στα 17 τελευταία εκτός έδρας, από τις 19 Οκτωβρίου 2014, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό, ενώ σε έδρα ομάδας της περιφέρειας, πλην Κρήτης, έχει να νικήσει από τις 22 Ιανουαρίου 2012, στη Λιβαδειά τότε.

Η ιστορία

Νίκες Λάρισα: 18

Ισοπαλίες: 12

Νίκες ΟΦΗ: 15

Με γηπεδούχο τη Λάρισα

Νίκες Λάρισα: 14

Ισοπαλίες: 5

Νίκες ΟΦΗ: 3

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook