Το who is who των συνεργατών του Τζενάρο Γκατούζο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι Λουίτζι Ρίτσιο, Πάολο Μπερουάτο, Γκαετάνο Πετρέλι θα είναι οι συνεργάτες του Τζενάρο Γκατούζο και το Gentikoule τους παρουσιάζει.

Λουίτζι Ρίτσιο

Ο “Τζίτζι” Ρίτσιο είναι ο άμεσος συνεργάτης του “Ρίνο” και τον έχει ακολουθήσει τόσο στην Ελβετία (Σιόν), όσο και στην Παλέρμο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν ήταν συμπαίκτες στην Σκωτία και τους Ρέιντζερς. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Τζιάρε, Περούτζια, Ρέιντζερς, Μπέβερεν, Πιστογιέζε, Τερνάνα, Ανκόνα, Πιατσέντζα και Σασουόλο και όταν το καλοκάιρι του 2011 σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ασχολήθηκε με την προπονητική.

Πάολο Μπερουάτο (προπονητής τακτικής)

Η επιλογή του Πάουλο Μπερουάτο θεωρείται «κλειδί» για τον Γκατούζο και τα προπονητικά του πλάνα. Ο 57χρονος (02/01/1957) τεχνικός αποτελεί τον άνθρωπο που θα αναλάβει την τακτική… διαπαιδαγώγηση των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, καθώς θεωρείται αυθεντία στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ως ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα με τις φανέλα των Μόντσα, Αβελίνο, Τορίνο και Λάτζιο. Την προπονητική την ξεκίνησε το 1992, από τα τμήματα ακαδημιών των Λατσιάλι, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε Τριεστίνα, Βιτέρμπο, Πάντουα, Μεσίνα, Σαμπενεντετέσε, Βαρέζε, Γκουάλντο, ΣΠΑΛ, Μοντεβάρσι, Βολούντας Σπολέτο. Από το καλοκαίρι του 2010 προσλήφθηκε απότην Παλέρμο ως προπονητής της δεύτερης ομάδας, ενώ έναν χρόνο μετά ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της Σαμπντόρια. Το καλοκαίρι του 2013 ο Γκατούζο τον έπεισε να τον ακολουθήσει στην Παλέρμο, όπου και έγινε μέλος του τεχνικού τιμ.

Γκαετάνο Πετρέλι (προπονητής τερματοφυλάκων)

Ο τελευταίος συνεργάτης που έχει ζητήσει να φέρει στην Ελλάδα ο Γκατούζο είναι ο Γκαετάνο Πετρέλι. Ο 50χρονος (01/01/1964) Ιταλός έκανε καριέρα στις μικρές κατηγορίες του ιταλικού ποδοσφαίρου και από το 2000 βγάζει το παντεσπάνι του εργαζόμενος ως προπονητής τερματοφυλάκων. Εχει περάσει από Ταράντο, Πεσκάρα, Καταντσάρο, Μπολόνια, Νάπολι, Εουπεν, Μπάρι, Μόντενα και Πάντοβα και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με τον Γκατούζο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πετρέλι είναι ένας από τους πλέον γνωστούς συγγραφείς με θέμα τη θέση του τερματοφύλακα, έχοντας εκδώσει ήδη έξι βιβλία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook