“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 29 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Goal

Ο Μεϊτέ ελπίζει η μεταγραφή του στον ΟΦΗ να μην έχει την (δια κατάληξη ηου είχε στον Παναθηναϊκό. Ο άλλοτε άσος της Μαρσέιγ, της Μπόλτον και της Γουέστ Mπρομ Αμπντουλαγέ Μεϊτέ είναι ο εκλεκτός του ΟΦΗ για να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής. Ο 33χρονος στοπερ είχε βρεθεί μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό, αλλά πριν από τις υπογραφές είχε κοπεί στις ιατρικές εξετάσεις και χάλασε η μεταγραφή του (τον Φεβρουάριο του 2013). Ο Ιβοριανός στόπερ  βρίσκεται ήδη στην Ολλανδία. Σημειωτέον, τελευταία του ομάδα ήταν η Ντονκάστερ της Τσάμπιονσιπ (26 ματς), ενώ πριν από αυτή έπαιξε και στις Χόνκα (Φινλανδία και Ντιζόν (Γαλλία). Με δηλώσεις στα μέσα της Κόστα Ρίκα ο άλλοτε άσος του ΟΦΗ και νυν προπονητής Tns Λίμον, Ρόλαντ Γκόμεζ, έπλεξε το εγκώμιο του νέου αποκτήματος των Κρητικών, του Μάιρον Τζορτζ (θα αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς. «Εχει τα φόντα να παίξει στην Ευρώπη. Είναι δυνατός. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει. Η Λίμον πρέπει να πουλά παίκτες στο εξωτερικό για να αντεπεξέλθει στην κρίση. Τι να το κάνει όταν έχει παίκτες και δεν μπορείς να τους πληρώσεις».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Gentikoule.gr ο Μάνθος Πουλινάκη5 συζήτησε μετονΧαμίντ Αλμπλαουί, τιμ μάνατζερ και εκπρόσωπο του Ομίλου που διοικεί την Αλ Ιτιχάντ, το ενδεχόμενο συνεργασία5 των δύο συλλόγων. Αρχικά, συμφώνησαν να γίνει ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα στο κέντρο όπου προετοιμάζονται οι δύο ομάδες.
Σήμερα, σςτις 7 μ.μ. ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει την Ντε Χάαγκ στην έδρα τη στο τρίτο κατά σειρά φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Sportday

Η ρήτρα που τον κάνει… μόνιμο! Μια χαρά… ντιλ έκανε ο ΟΦΗ στην περίπτωση του Μάφον Τζορτζ. Τον Κοσταρικανό επιθετικό τον συνοδεύουν άριστες συστάσεις για την αξία του.
τη στιγμή που είναι 21 ετών. Που σημαίνει ότι τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά του.
0 ΟΦΗ τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από τη Λιμόν. με οψιόν αγοράς για δύο χρόνια. Στο συμβόλαιο μπήκε και ρήτρα. Το ποσό: 35.000 δολάρια, δηλαδή. 26.000 ευρώ! Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν ο Τζορτζ βγει «κελεπούρι», τότε ο ΟΦΗ θα καταβάλει το παραπάνω ποσό το επόμενο καλοκαίρι και θα τον κάνει δικό του. Απ’ όλα αυτά. είναι προφανές πως μόνο ωφελημένος μπορεί να βγει ο ΟΦΗ τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και από οικονομικής πλευράς.
Εν τω μεταξύ, την ευκαιρία να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας είχαν χθες ο πρόεδρος του ΟΦΗ. Μάνθος Πουλινάκης και ο τιμ μάνατζερ και εκπρόσωπος του ομίλου που διοικεί την Αλ Ιτιχάντ. Χαμίντ Αλμπλαουί. Οπως προέκυψε, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες είτε στο Ηράκλειο είτε στην Τζέντα.

ΦΩΣ

Την αμυντική του γραμμή, που χρειαζόταν ενίσχυση όπως φάνηκε και στα πρώτα φιλικά, θωράκισε ο ΟΦΗ. Ολοκλήρωσε χθες τη μεταγραφή του Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ, ο οποίος είναι ο αντικαταστάτης του Ζόρο στο κέντρο της άμυνας. Πρόκειται για τον 34χρονο στόπερ που πέρυσι έπαιξε στην Ντονκάστερ, ενώ κατά το παρελθόν αγωνίστηκε σε Μαρσέιγ, Μπόλτον και Γουέστ Μπρόμιτς και είναι 49 φορές διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού. Πέρσι το όνομά του είχε ακουστεί για τον Εργοτέλη και πρόπερσι είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό.
Μάλιστα ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός ενσωματώθηκε χθες στην προετοιμασία του ΟΦΗ στην Ολλανδία, αφού με το που πάτησε στο Γκάρντενερ, άλλαξε και πήγε κατευθείαν για πρόγραμμα, ακολουθώντας το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης.
Ο Ιβοριανός στόπερ ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Γκάρντενερ στις έντεκα το πρωί, όμως η πτήση του είχε τετράωρη καθυστέρηση και φυσικά δεν ήταν δυνατό να προλάβει την πρωινή προπόνηση. Όμως από τη στιγμή που έφτασε στον προορισμό του στις 16.00 πήγε στο δωμάτιο του και αφού άλλαξε, πήγε κατευθείαν στο γήπεδο για να ακολουθήσει το απογευματινό πρόγραμμα. Ο Μεϊτέ είχε μια πρώτη γνωριμία με τον Τζενάρο Γκατούζο και τους συνεργάτες του, και ο Ιταλός τον παρουσίασε στους νέους του συμπαίκτες.
Σπουδαίο vtifl για Τζορτζ, ύψους 35.000 δολαρίων Ο Μάιρον Τζορτζ μπορεί να αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού, ωστόσο ο ΟΦΗ τον έχει «δέσει» επί της ουσίας για την επόμενη διετία. Στα συμβόλαια που αντάλλαξαν οι Κρητικοί και η Λιμόν, υπάρχει οψιόν αγοράς ύψους 35.000 δολαρίων του Μάιρον Τζορτζ, με τον ΟΦΗ να βάζει το ποσό στο συμβόλαιο από φέτος, αφού κανείς δεν ξέρει πόσο θα εκτοξευτεί ή αξία του μέσα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Έτσι, εφόσον ο Τζορτζ ικανοποιήσει, ο ΟΦΗ αφού καταβάλει το παραπάνω ποσό το καλοκαίρι του 2015, θα αποκτήσει και τα δικαιώματΆ του! Συνεργασία με Αλ Ιτιχάντ Την ευκαιρία να τα πουν σε κορυφαίο επίπεδο είχαν ο ΟΦΗ και η Αλ Ιτιχάντ που «συγκατοικούν» στο Γκάρντενερ, για την έναρξη πολυεπίπεδης συνερ0 Ιβοριανός στόπερ αποκτήθηκε χθες από τον ΟΦΗ και ενσωματώθηκε κατευθείαν στην προετοιμασία γασίας. Ο Μάνθος Πουλινόκης συναντήθηκε και συζήτησε για αρκετή ώρα με τον Χαμίντ Αλμπλαουί, τιμ μάνατζερ και εκπρόσωπο του Ομίλου που διοικεί την Αλ Ιτιχάντ. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο συνεργασίας, μιας και η Αλ Ιτιχάντ έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις προκειμένου να κατακτήσει ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.
Συμφώνησαν μάλιστα και για τη διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού είτε στο Ηράκλειο, είτε στην Τζέντα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook