“Ήδη δύο παιδιά του Μινωταύρου έχουν πάει για αξιολόγηση στον ΟΦΗ – Η κοινωνία των Χανιών αγκάλιασε την συνεργασία”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Μινωταύρου Μουρνιών Απόστολος Τζόκας μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 για την συνεργασία με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Απόστολος Τζόκας στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2

Για το πως προέκυψε η συνεργασία του Μινωταύρου με τον ΟΦΗ: “Η αλήθεια είναι πως δεν θα το καρπωθώ, είμαι τεχνικός διευθυντής λίγους μήνες. Είναι μια συνεργασία που προέκυψε μέσα από συζητήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η παρουσία μιας ισχυρής ακαδημίας όπως είναι του Μινωταύρου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ΠΑΕ ΟΦΗ και καταλήξαμε στην συνεργασία για την οποία όλοι είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι”.

Για τα τμήματα υποδομής του Μινωταύρου: “Έχουμε αρκετά παιδιά που θα μπορούσαν να είναι στην Κ16 ωστόσο βρίσκονται στην πρώτη ομάδα και μάλιστα βασικοί. Θα μπορούμε ν’ αντλήσουμε ιδέες, εμπειρίες και να κάνουμε κάτι ακόμα καλύτερο για τα παιδιά και ίσως να προωθηθούν ώστε να τα δουν πιο έμπειρα μάτια και να βρουν το σκαλοπάτι που αξίζουν και να πάνε ακόμα παραπάνω”.

Για το πως υποδέχτηκαν στον Μινώταυρο την συνεργασία με τον ΟΦΗ: “Για εμάς είναι μεγάλη τιμή ότι ο ΟΦΗ επέλεξε τον Μινώταυρο ώστε να συνεργαστούμε. Από την πρώτη μέρα της συνεργασίας μας έχουμε επαφές με τον κ. Ελευθεριάδη και τον κ. Συκιωτάκη ώστε να πάρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και να δώσουμε το καλύτερο στα παιδιά μας”.

Για το πως εισέπραξε η κοινωνία των Χανίων την συνεργασία με τον ΟΦΗ: “Η αλήθεια είναι πως ο Μινώταυρος έχει ιδιόκτητο γήπεδο και ξεκινάμε από μια σταθερά που έχουν ελάχιστες ομάδες στα Χανιά. Όπως καταλαβαίνετε, η συνεργασία με μια μεγάλη ΠΑΕ που είναι δίπλα σου, αυτό είναι πολύ βασικό, είναι πολύ πιο εύκολο να πάμε εκεί και να έρθουν εδώ και να αξιολογήσουν τα παιδιά μας. Αυτό που εισπράττω και που βλέπω είναι ότι η τοπική κοινωνία θα το αγκαλιάσει και θα φανεί μέσα στο γήπεδο”.

Για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις: “Θέλουμε να πάρουμε ιδέες, εμπειρίες, κατευθύνσεις, να βελτιώσουμε αυτό που ήδη κάνουμε από ανθρώπους που είναι πιο έμπειροι και με πολύχρονη παρουσία στον χώρο ώστε στην συνέχεια να το περάσουμε στα παιδιά και να τα ωθήσουμε προς τα ψηλά”.

Για το πως εισέπραξαν τα μικρά παιδιά την συνεργασία με τον ΟΦΗ: “Φανταστείτε τον εαυτό σας 14 χρονών και να πηγαίνετε σε οργανωμένες εγκαταστάσεις μιας μεγάλης ομάδας, να σε αξιολογούν οι ανθρώποι της και να έχεις στο βάθος του μυαλού σου ότι μπορεί να παίξεις εκεί στο μέλλον. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για τα ίδια τα παιδιά”.

Για την επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΟΦΗ: “Όπως είπα στους κ.κ. Ελευθεριάδη, Συκιωτάκη θα προσπαθήσω να ρουφήξω όλες τις γνώσεις τους και να πάρω όσο περισσότερες γνώσεις από την δουλειά τους και να τα εφαρμόσουμε εδώ”.

Για τα οφέλη της συνεργασίας με τον ΟΦΗ: “Ήδη δύο παιδιά έχουν πάει στο ΒΑΚ και έχουν αξιολογηθεί. Καταλαβαίνετε πως ξεκινάει πολύ θετικά αυτή η συνεργασία. Κάθε προπονητής που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και το κάθε άθλημα έχει μεγάλη ευθύνη για το παιδί που μεγαλώνει και ακόμα μεγαλύτερη χαρά αν καταφέρει να διακριθεί και να βρεθεί σε ψηλό επίπεδο εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι μεγάλη χαρά να μπορούμε να δούμε παιδιά να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους. Είναι πολύ πιο εύκολο να μας δουν, να δουν τα παιδιά μας, να μας πλησιάσουν περισσότερες φορές παρά ν’ αναγκάζεται ένα παιδί και να φεύγει εκτός Κρήτης έχοντας περισσότερα έξοδα. Είναι μεγάλη η διαφορά και μιλάμε για μια ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ που ασχολείται με τα παιδιά και δίνει μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής της”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook