Ελευθεριάδης: “Να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο κατώφλι της πρώτης ομάδας”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, τους στόχους που έχουν τεθεί και για την προώθηση παιδιών στην πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ΠΑΕ παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ΣΠΟΡ FM 104,2 όπου αναφέρθηκε και στην συνεργασία με τον Τραϊανό Δέλλα για την παρουσία παιδιών από τις “Κ” στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Παράλληλα ο Θοδωρής Ελευθεριάδης έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Αποστολάκη και παράλληλα αποκαλύπτοντας την πρωτοβουλία να δείξουν στα παιδιά των “Κ” το video με την αποθέωση του κόσμου προς εκείνον στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θοδωρής Ελευθεριάδης στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή

Για την φετινή σεζόν και την μέχρι τώρα εικόνα των τμημάτων υποδομής του ΟΦΗ: “Αν και συνηθίζεται να γίνεται αποτίμηση της χρονιάς στο τέλος της και έχουμε μπροστά μας δύο με τρεις μήνες ακόμα, θεωρώ πως αυτά που είχαμε σχεδιάσει, τα περισσότερα έχουν υλοποιηθεί και προχωρήσει και το πιο βασικό κομμάτι είναι η οργάνωση, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σίγουρα, μπορούμε να χωρίσουμε δύο τομείς την ακαδημία εντός και εκτός γηπέδου. Μέσα στο γήπεδο δεν αλλάξαμε πολλά, η συνεργασία μου είναι πολύ ικανοποιητική με όλους τους προπονητές, είναι παιδιά, έμπειρα και καταξιωμένα. Έχουμε τη ναυαρχίδα των προπονητών, τον Μανώλη τον Πατεμτζή, έχουμε και άλλους αξιόλογους προπονητές, τον Παναγιώτη Πετρά, προσθέσαμε βοηθούς, προσθέσαμε αναλυτές και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Το άλλο κομμάτι, εκτός γηπέδου, οι τομείς της ανάλυσης, της διατροφής, της ψυχολογίας και της εκγύμνασης με το ολοκαίνουργιο γυμναστήριο είναι τα βασικά ατού της προσπάθειας που κάναμε”.

Για την πορεία των “Κ” στο πρωτάθλημα της Super League 1: “Κάθε μικρό βήμα είναι ένα ατού για εμάς. Σίγουρα, οι ομάδες κάνουν καλές πορείες. Η Κ19 έχει μια σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες Κ. Υπάρχουν βαθμολογικοί στόχοι όμως δεν είναι η βασική μας επιδίωξη. Το βασικό μας είναι ότι κλήθηκαν παιδιά στις εθνικές ομάδες όπως και η σταθερή παρουσία του Αποστολάκη στην πρώτη ομάδα. Τον τελευταίο χρόνο βρισκόμαστε μόνο μέσα στο αθλητικό κέντρο και ειναι βασικό ζητούμενο ώστε να έχουμε επαφές με όλα τα παιδιά και τους γονείς τους”.

Για την συνεργασία με την ΠΑΕ και την πρώτη ομάδα: “Λέγοντας διοίκηση ακούγεται λίγο απρόσωπο όμως πρέπει ν’ αναφέρω τον πρόεδρο του ΟΦΗ και φυσικά τον Μηνά Λυσάνδρου, τον Ηλία Πουρσανίδη γιατί αυτή η καθημερινότητα που μας έλυσε όλα τα μικρά προβλήματα ή τις προσθήκες που μας έφεραν, μας το προσέφεραν από την διοίκηση της ομάδας. Παράλληλα έχουμε κοντά μας τους ανθρώπους της πρώτης ομάδας πραγματοποιώντας μετρήσεις, αναλύσεις με τον Γιώργο Ερμείδη, το Νίκο Κουνδουράκη. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία με τους προηγούμενους προπονητές αλλά και τώρα με τον Τραϊανό Δέλλα. Αυτό θέλει χρόνο για ν’ αποτυπωθεί και βασικός μας στόχος είναι να δούμε περισσότερα παιδιά στην πρώτη ομάδα”.

Για το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ και τις συνεργαζόμενες ακαδημίες σε Ρέθυμνο, Χανιά και Αθήνα: “Το βρήκα το δίκτυο και όταν δεν ήμουν ακόμα στον ΟΦΗ, μου φαινόταν πρωτοπόρο που είχε αυτές τις συνεργασίες. Μιλάμε για περισσότερα από 1.000 παιδιά συνολικά. Προφανώς θα έχουμε όφελος, μιλάμε όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και το όνομα του ΟΦΗ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Εμένα ζητήθηκε η γνώμη μου. Ήταν μια διοικητική πρωτοβουλία, υποστηρίχθηκε πολύ έντονα και εμείς είμαστε εδώ για να το υποστηρίξουμε. Δεν χρήζει ανάγκης να βγούμε έξω από αυτές τις τρεις συνεργαζόμενες ακαδημίες, αλλά αντιθέτως το επόμενο χρονικό διάστημα ετοιμάζουμε πολλά ωραία πράγματα για αυτές”.

Για τους στόχους των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ: “Θέλουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά 17, 18, 19 χρονών στο κατώφλι της πρώτης ομάδας και αν μπορέσουν να παίξουν όπως ο Γιάννης θα είναι πολύ μεγάλη χαρά για όλους μας. Είναι ο ελάχιστος στόχος σε μια ακαδημία, υπήρχε ένα σύνολο παιδιών που είχαν έρθει από το Ηράκλειο και την Κρήτη. Υπήρχε μια υγιής βάση, με την άφιξη του κ. Μπούση και τον Γιάννη Σαμαρά. Κάναμε κάποιες αλλαγές, σήμερα το ταλέντο είναι μια σύνθεση κατάσταση”.

Για την δική του παρουσία στον ΟΦΗ: “Είναι διαφορετικές οι συνθήκες δουλειάς και στον ΟΦΗ βάλαμε έναν στόχο, να πάει μπροστά η ακαδημία. Ο τόπος είναι ευλογημένος, πρόσφατα είμαι πατέρας, έχω έρθει στο Ηράκλειο οικογενειακώς και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στο επαγγελματικό κομμάτι είμαι απαιτητικός και νομίζω πως ο ΟΦΗ δεν έχει δει ακόμα το καλύτερο μου κομμάτι και το ανάποδο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πετύχαμε αρκετά πράγματα”.

Για το ότι η Ελλάδα δεν δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες νεαρής ηλικίας: “Έχουν λύσει τα βρεφικά τους προβλήματα οι μεγάλες ομοσπονδίες, μπορούν και συνδέουν το πρόγραμμα τους, τους βετεράνους με τους τεχνοκράτες. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο, δεν θέλουμε να πάρουμε αποφάσεις υπέρ των παιδιών. Όλοι φωνάζουμε ότι υπάρχει ταλέντο όμως αποφάσεις σε ψηλό επίπεδο δεν έχουν παρθεί δίχως να θέλω να κατονομάσω ποιοι φταίνε. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα γιατί όταν είσαι χαζός τόσα χρόνια τότε δεν το αντιλαμβάνεσαι. Όταν βλέπεις τι συμβαίνει σε μικρότερες χώρες όπως η Σερβία και η Κύπρος τότε το πρόβλημα είναι δομικό, δεν μιλάμε για χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που είναι στο διάστημα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook