Πέντε μήνες μαχών στις δικαστικές αίθουσες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule ανοίγει το «χρονοντούλαπο» της πεντάμηνης δικαίωσης του ΟΦΗ υπενθυμίζοντας σε όλους τον μεγάλο αγώνα που έκανε η ομάδα από τον περασμένο Μαΐο μέχρι και χθες.

Με την χθεσινή αθωωτική απόφαση της 2βαθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος κύκλος μαχών του ΟΦΗ στις αίθουσες των επιτροπών της Ομοσπονδίας αλλά και στα δικαστήρια.

Ένα χρονικό διάστημα που διήρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες και μέσα σε αυτό, ο ΟΦΗ κατάφερε να βγει αλώβητος και να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Σούπερ Λιγκ.

Το Gentikoule γυρίζει μερικούς μήνες πίσω και καταγράφει καρέ – καρέ όλες τις ημερομηνίες που θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη του κόσμου του ΟΦΗ. Όχι, τόσο για τις στιγμές αγωνίας που έζησε ο κόσμος του ΟΦΗ, όσο για τις στιγμές χαράς που τον έκανε να νιώθει και να σκέφτεται υπερήφανα.

2 Μαΐου: Η πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης την ΕΠΟ απορρίπτει τον φάκελο του ΟΦΗ. Μια εξέλιξη που την θεωρούσαν στον ΟΦΗ αναμενόμενη αφού απουσίαζαν κάποια στοιχεία που προστέθηκαν στην συνέχεια εν όψει της επόμενης εκδίκασης.

23 Μαΐου: Το πρώτο «μήνυμα» προς τον ΟΦΗ. Η επιτροπή αδειοδότησης απορρίπτει τον φάκελο του ΟΦΗ. Με ψηφοφορία 2-1 και τους Σμαΐλη, Πάλλη να ψηφίζουν «όχι», ο φάκελος του ΟΦΗ απορρίπτεται και ενώ όλοι γνώριζαν το καθεστώς με το οποίο λειτούργησε η συγκεκριμένη επιτροπή που αργότερα θα επιβεβαιωνόταν ότι ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

31 Μαΐου: Τα… δυσάρεστα μαντάτα έρχονται μαζεμένα στις τελευταίες ημέρες του Μαΐου. Η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ απορρίπτει το αίτημα ανάκλησης και όλα δείχνουν «μαύρα». Με την περίφημη απόφαση να παίρνεται «δια περιφοράς», η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ δίχως ωστόσο να απαντάει στο επίμαχο ζήτημα: Αν ήταν παράνομη ή όχι η συμμετοχή του Δημήτρη Σμαΐλη. Γρήγορα, η σκευωρία θα καταρρίπτονταν…

3 Ιουνίου: Έφτασε η ώρα των πολιτικών δικαστηρίων. Ο ΟΦΗ κερδίζει την πρώτη μάχη που αφορά την προσωρινή διαταγή και βάζει «φρένο» στην έναρξη των πλέι – οφ που είχε προγραμματιστεί για δύο ημέρες αργότερα.

6 Ιουνίου: Το πρώτο μεγάλο χτύπημα του ΟΦΗ στην ΕΠΟ και την Football League. Ο ΟΦΗ κερδίζει τα ασφαλιστικά μέτρα και βάζει στον «πάγο» τα πλέι – οφ μέχρι τις 7 Ιουλίου οπότε και ορίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης από τα πολιτικά δικαστήρια. Το κλίμα έχει αρχίσει να αναστρέφεται και η δικαίωση φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ.

6 Ιουλίου: Ξημέρωσε η μέρα της τελικής δικαίωσης για τον ΟΦΗ έπειτα από δύο μήνες μαχών. Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα για επανεξέταση του φακέλου του ενώ παράλληλα η απόφαση αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να πάρουν άδεια συμμετοχής οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι – οφ.

11 Ιουλίου: Δικαίωση και με την… «βούλα» για τον ΟΦΗ μιας και ανακοινώνεται ότι αφενός δεν τίθεται θέμα αδειοδότησης της ομάδας και αφετέρου ότι γίνεται δεκτό το αίτημα της ομάδας για επανεξέταση του φακέλου της.

30 Σεπτεμβρίου: Το όνομα του ΟΦΗ διασύρεται από κάποιους… ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς που θέλουν με το ζόρι να καταδικάσουν την ομάδα για εμπλοκή της στα στημένα παιχνίδια. Ωστόσο, η απάντηση έρχεται και με αποστομωτικό τρόπο αφού η ΠΕ της Σούπερ Λιγκ δικαιώνει τον ΟΦΗ με 3-0.

11 Οκτωβρίου: Η πορεία των δικαστικών μαχών του ΟΦΗ φτάνει στο τέλος της μιας και ανακοινώνεται από την 2βαθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ότι η ομάδα αθωώνεται πανηγυρικά κόντρα στην έφεση που είχε ασκήσει ο Ανδρέας Φάκος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook