Για κάθε έναν μαλ@@κα, ας υπάρξουν 100 υπεύθυνοι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμός. Τα δύσκολα έρχονται μπροστά μας αλλά πρέπει να αποφασίσουμε και εμείς τι ζωή θέλουμε. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Την εικόνα την πήρα από την σελίδα του Gentikoule στο facebook. Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε το γνωστό, πλέον, “μιλάει από μόνη της”. Κανονικά δεν έπρεπε να γράψω τίποτα άλλο και να αφήσω την φωτογραφία να μιλήσει από μόνη της. Ένας μπαμπάς μαζί με τον γιο του, μικρό παιδί εκείνος, περνούν από μια τρύπα που έχει ανοιχτεί στην περίφραξη των γηπέδων της Εφόδου που προπονούνται οι ακαδημίες του μπάσκετ του ΟΦΗ.

Άντε ο τύπος που αν δει τον εαυτό του στην φωτογραφία, μπορεί να νιώθει και υπερήφανος για το έργο του, το παιδί όμως τι του φταίει να το περνάει μέσα από αυτήν την διαδικασία; Πόσο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ γονιός πρέπει να νιώθει όταν σε τέτοιες ημέρες που παίζεται το μέλλον μας αλλά και των δικών μας ανθρώπων, εκείνοι προχωρούν σε μια πράξη που είναι απεχθέστατη, για να μην πω καμία άλλη πιο βαριά κουβέντα.

Το #menoumespiti φαίνεται πως δεν τον πτοεί. Τύποι ανεύθυνοι, για να μην χρησιμοποιήσω την λέξη που έβαλα στον τίτλο, είναι από εκείνους που προφανώς έχουν μάθει να φέρονται έτσι και στην καθημερινότητα τους, στην ζωή τους απέναντι στα μέλη της οικογένειας τους αλλά και τους γύρω μας.

Τι πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν ότι πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα γίνει αύριο; Τι πρέπει να πάθει ο καθένας για να καταλάβει πως δεν είναι αστείο να βλέπουμε σκηνές γελοίες το λιγότερο με τον Καράβολα γεμάτο από παιδιά που το ένα είναι δίπλα στο άλλο; Γονείς μαζί με γιαγιάδες και παππούδες να κάνουν τις βόλτες τους δίχως να έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο καθένας από εμάς πως τώρα πρέπει να δείξουμε την υπευθυνότητα που χρειάζεται να παρουσιάσουμε. Ότι έχουμε παιδιά, γονείς που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και εμείς την ίδια ώρα τους καταδικάζουμε;

Αρνούμαι να δεχτώ ότι είναι ανεύθυνοι. Είναι δολοφόνοι και με πτυχίο. Την ώρα που βλέπουμε τι τραβάνε οι Ιταλοί, υπάρχουν άνθρωποι σαν τον εικονιζόμενο που δεν διστάζει να βάλει σε κίνδυνο της υγείας του ακόμα και το ίδιο του το παιδί!

Για κάθε έναν που διακινδυνεύει την δική μας υγεία, το μέλλον των δικών μας παιδιών αλλά και των δικών μας ανθρώπων, πρέπει να απαντούν άλλοι 100 που θα δείχνουν πόσο υπεύθυνοι είναι.

Τα ψέμματα τελείωσαν. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν είναι ούτε χαζός αλλά ούτε και αφελής. Είναι επαγγελματίας δολοφόνος γιατί και το μαλάκας πλέον μόνο ως κοπλιμέντο μπορεί να το εκλάβει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Που το βλέπεις το έγκλημα? Ο πατέρας παίζει με το παιδάκι του. Το κακό θα ήταν να παιζανε και άλλοι μαζί.

    1. Πρωτα απο ολα δεν φαινεται να ειναι ο πατερας και το παιδακι του μονο..Και Δευτερον και κυριοτερο μονο που παραβιαζεις εναν κλειστο χωρο που υπαρχει απαγορευση να μπει καποιος και μαλιστα βαζεις και το παιδι να το κανει φτανει κ περισευει

  2. Μανώλη, όλοι αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι, δεν ξέρω αν είναι επαγγελματίες δολοφόνοι, σε ένα πράγμα όμως καταλήγω. ΄Οτι είναι δολοφόνοι. ΄Αλλοι από λίγο μυαλό, άλλοι γιατί είναι ανεύθυνοι και άλλοι γιατί το παίρνουν αψήφιστα. Τι σημασία όμως έχει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δολοφόνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three − two =