Τώρα μετρούν οι νίκες και τίποτα άλλο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την εικόνα του ΟΦΗ στην Λαμία και αφιερώνει ένα υστερόγραφο στον Ζοάο Φιγκειρέντο.

Δεν γνωρίζω αν περίμενε κάποιος κάτι καλύτερο από αυτό που παρακολουθήσαμε στην Λαμία και την εικόνα του ΟΦΗ όμως η πραγματικότητα είναι πως οι παίκτες του Σίμου έπαιξαν μόνο για να κερδίσουν και τίποτα άλλο. Οκ, μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τον περσινό ΟΦΗ όμως αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο. Τώρα χτίζεται μια ομάδα που μεσοεπιθετικά (προς το παρόν) δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περσινή. Κόντρα στην Λαμία δεν είχε κανέναν από τους παίκτες της περσινής μεσοεπιθετικής γραμμής του. Έξω ο Φιγκεϊρέντο, έξω ο Μάνος, έξω οι Τσιλιανίδης, Βαζ και Φερέιρα.

Η έλλειψη εξτρέμ υποχρέωσε τον Σίμο να αλλάξει τον σχηματισμό του και όπως ακριβώς το καλοκαίρι, να παίξει με τρία στόπερ προκειμένου να διαχειριστεί την ποσοτική έλλειψη στην γραμμή κρούσης του  ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο κατοχής που τον είχαμε μάθει πέρυσι και για να μην γελιόμαστε αυτόν τον μήνα που θα ακολουθήσει δεν πρόκειται να το δούμε. Οι παίκτες που ήρθαν είναι καλοί, εγώ προσωπικά ποντάρω πολλά στην τρέλα, την αλητεία και το θράσος του Στάρτζεον και σε συνδυασμό με τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής του Σολίς, με κάνει να πιστεύω πως όταν ενσωματωθούν στο 1005 τότε θα δούμε διαφορετική εικόνα από ότι βλέπουμε μέχρι τώρα.

Το φωνάζω από την περασμένη Δευτέρα πως τώρα μετρούν οι νίκες. Τίποτα άλλο. Οι νίκες είναι γιατρειά και κανένας δεν θα θυμάται τις εμφανίσεις μετά το τέλος του παιχνιδιών. Ο ΟΦΗ τώρα, με θετικά αποτελέσματα, κερδίζει χρόνο για να κλείσει τα κενά του και παράλληλα κερδίζει σε αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη αλλά παράλληλα παίρνει και τους βαθμούς.

Εγώ τα γράφω από σήμερα για να μην λέει κανείς πως δεν τα είπα πριν και όχι μετά, όπως κάνουν αρκετοί. Ο ΟΦΗ μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα ψάχνεται μεσοεπιθετικά, θα επιχειρήσει να εντάξει στο παιχνίδι του, τους Σολίς, Στάρτζεον που μπορούν να δώσουν το απρόβλεπτο και το διαφορετικό στα άκρα της επίθεσης του. Ένα στοιχείο που μέχρι τώρα, είναι το βασικό που λείπει από την ομάδα, καθώς χωρίς εξτρέμ ο ΟΦΗ δεν μπορεί να δημιουργήσει ούτε υπεραρυθμία στα άκρα, ούτε και να ταΐσει τους επιθετικούς του.

Υ.Γ. Ο Ζοάο Φιγκεϊρεντο, μέσω του ΟΦΗ, απέκτησε τεράστια χρηματιστηριακή αξία, έκανε μεταγραφή που του απέφερε τριπλασιασμό των απολαβών του και μέσω του instagram το μόνο που έκανε ήταν μια απλή ανάρτηση στη νέα ομάδα του δίχως να πει το παραμικρό για την προηγούμενη. Ξέρω πως δεν πρόκειται να το διαβάσει αλλά επειδή δεν είμαστε και ιθαγενείς, αυτό που έκανε ο “Φίγκε” ήταν το λιγότερο απρέπρεια. Στην πρώτη ανάρτηση του έπρεπε να πει μια λέξη για τον ΟΦΗ και μένει η πρώτη εντύπωση. Τώρα αν το κάνει αύριο ή μεθαύριο το νόημα δεν αλλάζει και παραμένει το ίδιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Καλο το υστερόγραφο..Να πουμε πως λέγεται οτι εκανε να παει και 5 μερες στην προπονηση πριν το ευρωπαικο παιχνιδι.Τελος παντων οι περισσότεροι απο δαυτους ΔΕΝ ξερουν τι σημαινει ΟΦΗ Κ ΚΡΗΤΗ.Τα υπολοιπα καλα τα λες Σαρρη..

  2. Manos….. Welcome to reality!

  3. Σχετικά με Φιγκε, εσείς οι δημοσιογράφοι, επικοινωνήσατε μαζί του, τον ρωτήσατε το τι και το πώς;
    Εγώ είδα και φωτογράφιση για το Cosmos έκανε και σε διαφημιστικό spot μπήκε για τη φανέλα 20-21… κανείς δε φανταζόταν ότι θα φύγει. Πόσο μάλλον ο ίδιος ο Φίγκε! Μήπως… λέω μήπως…. ο παίχτης ξαφνικά “αναγκάστηκε” να πάει στην άλλη άκρη του πλανήτη και αυτό έγινε με άκομψο τρόπο από την ομάδα; Θα μου πεις “πολλά τα λεφτά Τάκη”… αλλά ας είμαστε και κάπου άνθρωποι.

  4. Εχουμε μια νοοτροπια εδω στην ελλαδα….Δεν ηταν ΟΦΗ και απο χθες..Ηρθε επαιξε εναν χρονο τιμησε το συμβολαιο του δεν δημιουργισε πρβληματα πηρε τον μισθο του και εφυγε…Αν το παμε οτι εξαιτιας του ΟΦΗ πηρε πενταπλασιο μισθο να το δουμε και οτι εξαιτιας του ο ΟΦΗ εβγαλε ενα εκκατομυριο……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − five =