Μέσα στον Ιούλιο οι εκλογές του Ερασιτέχνη ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gentikoule, oι εκλογές του Ερασιτέχνη ΟΦΗ πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Ποια η διαφορά τους με όλες τις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

Τo Gentikoule είχε αποκαλύψει στις 26 Μαΐου την αποχώρηση του Γιάννη Δανδάλη μετά από επτά ολόκληρα χρόνια παρουσίας στην θέση του προέδρου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Ένας από τους πιο πετυχημένους, αν όχι ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του Ερασιτέχνη που σε καιρούς πολύ δύσκολα οικονομικούς κατάφερε να κρατήσει ψηλά τα τμήματα του μητρικού σωματείου ενώ επί δικής του προεδρίας το σωματείο πανηγύρισε δύο μεγάλες επιτυχίες: Τις ανόδους των τμημάτων πόλο και βόλεϊ στις μεγάλες κατηγορίες. Η απόφαση αποχώρησης του Γιάννη Δανδάλη από την θέση του προέδρου του Ερασιτέχνη είναι ειλημμένη ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα συνεχίσει να αποτελεί τον αιμοδότη του τμήματος βόλεϊ που συνεχίζει στην Volley League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Από εκεί και πέρα, οι εκλογές που είναι υποχρεωτικές βάσει νομοθεσίας θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο και υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι βάσει νόμου ο Ερασιτέχνης είναι υποχρεωμένος να ανακοινώσει την ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών οκτώ ημέρες πριν ενώ από εκεί και πέρα δεν θα υπάρχουν διαφορετικά ψηφοδέλτια αλλά ένα και ενιαίο. Από το ψηφοδέλτιο εκλέγονται οι 15 πρώτοι που στην συνέχεια θα συγκροτήσουν σε σώμα τη νέα διοίκηση ενώ το 1/3 είναι υποχρεωτικό να απαρτίζεται από γυναίκες.

Η διεξαγωγή των εκλογών, στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον του Α.Σ. καθώς είναι πραγματικότητα ότι, πέραν των παραπάνω που αναφέρουμε, υπήρχαν άριστες σχέσεις ανάμεσα στον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, ειδικά μετά την έλευση του Μιχάλη Μπούση τον Οκτώβριο του 2018 ενώ τον περσινό Μάρτη υπεγράφη η 10ετης παραχώρηση χρήσης του ΒΑΚ και παράλληλα του “Γεντί Κουλέ” για τα επόμενα 99.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook