Εσωτερικό τουρνουά σκακιού στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας των σκακιστών του, το Σκακιστικό Τμήμα του ΟΦΗ διοργανώνει το 3ο εσωτερικό πρωτάθλημα ακαδημιών με διεθνή αξιολόγηση, κάθε Σάββατο από 5 Νοεμβρίου μέχρι 3 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα σκακιού του Ο.Φ.Η.

Στους αγώνες παίρνουν μέρος 60 σκακιστές που χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους με βάση την ηλικία και την δυναμικότητα τους. Συμμετέχουν ακόμη από τους άλλους συλλόγους του Ηρακλείου η Στέλλα Φοινικιανάκη, η Δανάη Κοτσιφάκη, ο Μίνωας και ο Γιώργος Κλάδος από το τμήμα σκάκι του Π.Ο.Ατσαλενίου που με προπονητή τον Κώστα Εμμανουηλίδη φαίνεται ότι αναπτύσσεται δυναμικά με στόχο να γίνει μια σημαντική δύναμη ιδιαίτερα στο νεανικό σκάκι του Ηρακλείου, καθώς και οι Γιώργοςς και Νάσος Αλεξανδράκης από την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα για αγώνες σε όσο το δυνατόν περισσότερους σκακιστές του Ηρακλείου μετά την απόφαση για την μη διεξαγωγή του ατομικού εφηβικού πρωταθλήματος Κρήτης. Αποτελούν επίσης το βασικό μέρος της προετοιμασίας των νεαρών σκακιστών της ομάδας του ΟΦΗ για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων, που θα διεξαχθεί από15 μέχρι 18 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο πρώτο όμιλο συμμετέχουν οι Γιώργος Καδιάνης, Νικόλας Βιτσαξάκης, Νίκος Σερπετσιδάκης, Χρήστος Μπροκαλάκης, Ανδρέας Λιανέρης και Γιώργος Παπιδάκης.

Στο δεύτερο όμιλο μετά τον 2ο γύρο προηγούνται οι Ίριδα Βιτσαξάκη, Στέλλα Φοινικιανάκη, Μαρία Καπνιστού και Αλέξανδρος Κουκουλανάκης, με ισάριθμες νίκες.

Στον τρίτο όμιλο προηγούνται με 2 βαθμούς οι Νίκος Αργυριάδης, Βασίλης Δαμιανάκης, Γιάννης Σερπετσιδάκης, Σήφης Λιανέρης και Γιώργος Τερζάκης.

Τέλος στον τέταρτο όμιλο, όπου συμμετέχουν τα μικρότερα παιδιά, προηγούνται ο Γιώργος και ο Μίνωας Κλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες και τα αναλυτικά αποτελέσματα στο http://www.chess-results.com/ και στο blogτου σκακιστικού ΟΦΗ:ofichessclub.blogspot.com/.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook