Εκανε ΜΑΤ με τον 17χρονο Γκραν Μαίτρ το Σκάκι του ΟΦΗ πάει για 5αδα στην Α’ Εθνική!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κίνηση ΜΑΤ στην Α’ Εθνική έκανε το σκάκι του ΟΦΗ, εντάσοντας στο δυναμικό του, ένα 17χρονο σκακιστή, ο οποίος συγκαταλέγεται στους 20 καλύτερους του κόσμου στην ηλικία του.

Ο ΟΦΗ έδωσε επισημότητα στην σπουδαία μεταγραφή που έκανε, προκαλώντας αίσθηση στο χώρο του σκακιού, παρουσιάζοντας τον Ανδρέα Κελίρη, σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε στο πάντα προσιτο και φιλόξενο για τον ΟΦΗ ξενοδοχείο Galaxy.

Ο 17χρονος Ανδρέας Κελίρης, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή 9ος σκακιστής στην Ελλάδα (σε τόσο μικρή ηλικία φανταστείτε που θα φτάσει) συνοδευόμενος απο τους γονείς του, ανέπτυξε το όραμα του για τον ΟΦΗ. Οπως ειπε «στόχος μου στον ΟΦΗ είναι να κατακτήσουμε μια θέση στην πρώτη 5αδα στην Α’ Εθνική. Μπορούμε να τα καταφέρουμε». Οσο για την επολογή του να πάρει μεταγραφή στον ΟΦΗ, υποστηριξε πως «έχω φίλους στον ΟΦΗ και συναθλητες απο το ίδιο σχολείο. Η ομάδα είναι δίπλα στο σπίτι μου. Ηρθα για να ανεβάσουμε είπεδο τον ΟΦΗ» ανέφερε.

Για την μεταγραφή του Αδρέα Κελίρη στον ΟΦΗ χρειαζόταν ένας μεγάλος χορηγός και ο ΟΦΗ τον βρήκε στο πρόσωπο, του προέδρου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη. Ο ΚΑΦΕΣ ΔΑΝΔΑΛΗ και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, ανέλαβε προσωπικά τα έξοδα της μεταγραφής του αξιόλογου νεαρού σκακιστή. Οπως είπε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ «όταν μου το είπαν για πρώτη φορά για τον συγκεκριμένο σκακιστή, ώστε να αναλάβω τη χορηγία του, είπα αμέσως το ναί. Ενα παιδί τόσο μικρό σε ηλικία, να βρίσκεται ήδη στους καλύτερους σκακιστές στην Ελλάδα και στους κορυφαίους στην ηλικία του στον κόσμο. Είναι τιμή για τον ΟΦΗ, να τον έχουμε στο συλλογο μας και πιστεύω ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά το τμήμα σκάκι. Κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στο σκάκι του ΟΦΗ με αυτή τη μεταγραφή, όπως έχουμε κάνει και με τα υπόλοιπα τμήματα».

Ο επικεφαλής του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ Κώστας Βαρβεράκης ευχαρίστησε τον Γιάννη Δανδάλη, για την χορηγία του και όπως είπε «ο κ. Δανδάλης σαν πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ είναι απο την πρώτη στιγμή κοντά στο σκάκι και στα υπόλοιπα τμήματα του ΟΦΗ. Τον ευχαριστούμε πολύ, όπως και το Galaxy για την φιλοξενία, γιατί είναι ένα ξενοδοχείο που είναι πολύ κοντά στο σκάκι το τελευταίο διάστημα».
Για την μεταγραφή του Κελίρη, υπογράμμισε ότι «έχει ήθος και είναι εξαιρετικός σκακιστής. Είμαι μαθητής της Γ’ Λυκείου ακόμα. Με την απόκτηση του βάλαμε τις βάσεις να βελτιώσουμε την ομάδα μας. Οπως και με την προσθήκη που κάναμε με ένα προπονητή απο την Αθήνα, τον κ. Παναγιώτη Χριστοδούλου. Ο ΟΦΗ έχει ένα πολύ καλό όνομα στο σκάκι, σε Πανελλήνιο επίπεδο. Θα ανταγωνιστούμε κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» ανέφερε.

Με τη σειρά του ο Γιώργος Σερπετσιδάκης, εκ μέρους του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ, ανέφερε ότι «ο ΟΦΗ έχει φτάσει μέχρι και την 8η θέση μεταξύ 34ων ομάδων. Γίνεται μία καλή προσπάθεια και υπάρχουν σημαντικές επιτυχίες κυρίως από τη νεανική ομάδα που ήταν 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ έχει 100 σκακιστές στο τμήματα του ενώ στα σχολεία υπάρχουν 200 παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα…».

Τα συγχαρητήρια του στο νεαρό σκακιστή έδωσε και ο Γενικός Αρχηγός του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Νίκος Τσαμπουράκης, ο οποίος παρέστη στην παρουσίαση.

Εκ μέρους του Galaxy ο εκ των ιδιοκτητών Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παρακολούθησε όλη την παρουσίαση του νεαρού σκακιστή, συνεχάρη τον Εραστέχνη ΟΦΗ για το έργο που επιτελεί στον αθλητισμό της πόλης. Ακόμη, συνεχάρη το σκακιστικό τμήμα για τις επιτυχίες του και ανέφερε ότι το ξενοδοχείο του πλέον είναι στην διάθεση όλων των σκακιστικών συλλόγων για διοργανώσεις, σεμινάρια και αγώνες.

Συγχαρητήρια στον Ερασιτεχνη ΟΦΗ και στο σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ, εξέφρασαν και εκ μέρους των Αρχών της πόλης, ο υπεύθυνος αθλητισμού της Περιφέρειας Κητης Νίκος Συριγωνάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

Και οι δυο ευχήθηκαν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στον αθλητή και τόνισαν ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος κάνουν ότι μπορούν για να στηρίξουν τέτοιοες αξιόλογες προσπάθειες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook