Βαρβεράκης: “Και τάβλι να παίζουμε, ο ΟΦΗ πρέπει να κερδίζει”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κώστας Βαρβεράκης μιλώντας στον Αthletic Radio 104,2 χρησιμοποιήσε μια φράση του αείμνηστου προέδρου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Λευτέρη Λυγερού αναδεικνύοντας τους υψηλούς στόχους που πρέπει να βάζει ο σύλλογος σε όλα τα αθλήματα.

Ο επικεφαλής του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την σπουδαία μεταγραφή του 17χρονου γκραν μαιτρ Ανδρέα Κελίρη, για το πως έγινε αυτή η κίνηση αλλά και για την σημασία της στελέχωσης του συλλόγου από δικά του παιδιά που ανδρώνονται μέσα σε αυτόν.

Aναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Βαρβεράκης στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ: “Το σκάκι μπορεί να μην είναι λαοφιλές ως άθλημα αλλά είναι λαοφιλές ως παιχνίδι. Το να ασχοληθεί κάποιος και ως αθλητής, θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, μελέτη και υπομονή. Είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αθλήματος και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στον ΟΦΗ”.

Για την μεταγραφή του Ανδρέα Κελίρη: “Ο Ανδρέας Κελίρης μπορεί να είναι κυπριακής καταγωγής όμως μένει μόνιμα στο Ηράκλειο. Με την εξειδικευμένη προπόνηση που κάνει, έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στις κορυφαίες βαθμίδες. Σε ηλικία 14 χρονών είχε αναδειχθεί πρωταθλητής ανδρών. Αυτό το ταλέντο το είχε διαγνώσει ο προπονητής του, ο Ανδρέας Παπαϊωάννου. Είναι μέσα στους 20 καλύτερους, στην ηλικία του, σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο σκακιστή και είναι τιμή μας που είναι Ηρακλειώτης και βρίσκεται στον ΟΦΗ. Επέλεξε να έρθει στον ΟΦΗ γιατί είναι φίλοι με πολλά παιδιά αλλά και γιατί γνωρίζει ότι το σωματείο μπορεί να τον βοηθήσει. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα άλλα παιδιά του συλλόγου. Είναι πολύ σημαντικό γιατί μέσα από το σκάκι περνούν πολλά μηνύματα και είναι ένα διαπαιδαγωγικό άθλημα. Στο σκάκι δεν υπάρχει τύχη και καθαρά με το μυαλό του αθλητή επικρατεί η νίκη”.

Για το γιατί έγινε τώρα η μεταγραφή του στον ΟΦΗ: “Τα προηγούμενα χρόνια ο Ανδρέας Κελίρης αγωνιζόταν στην Πνευματική Στέγη Περιστερίου που είναι η κορυφαία σκακιστική ομάδα της Ελλάδας. Είχε έναν πολύ δυνατό χρηματοδότη και επειδή, δυστυχώς, έφυγε πρόσφατα από την ζωή, η ομάδα τον έχασε και κατά συνέπεια οι αθλητές του έμειναν ελεύθεροι”.

Για τους στόχους του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής: “Δεν γνωρίζουμε ακόμα το τι ενίσχυση υπάρχει και στις άλλες ομάδες. Τα προηγούμενα χρόνια τερματίζουμε μέσα στην πρώτη δεκάδα όμως πιστεύω ότι έχουμε ισχυροποιηθεί αρκετά. Μια ομάδα αποτελείται από 10 σκακιστές και ένας, από μόνος του, δεν κάνει την διαφορά. Οι νεαροί αθλητές μας έχουν ήδη αρκετές επιτυχίες όπως η Εύα Σερπετσιδάκη που έχει κερδίσει πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η ομάδα παίδων – κορασίδων με παιδιά κάτω των 16 χρονών βρίσκεται πάντα μέσα στην πρώτη πεντάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος”.

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ στηρίζεται σε “δικά του παιδιά”: “Επειδή είμαι στην οικογένεια του ΟΦΗ εδώ και αρκετά χρόνια, κρατάω τα λόγια του αείμνηστου Λευτέρη Λυγερού που είχε πει ότι “και τάβλι να παίζουμε, ο ΟΦΗ πρέπει να κερδίζει”. Δεν είναι μόνο οι επιτυχίες αλλά να υπάρχει η εκπαίδευση και να υπάρχουν καλοί αθλητές. Προσπαθώ να μην έχουμε λεγεωνάριους όπου να έρχονται αθλητές που να γνωρίζουν που βρίσκονται. Αυτό ισχύει για όλα τα αθλήματα. Για εμένα είναι σημαντικό για τον ΟΦΗ να έχει στο δυναμικό του αθλητές που είναι και υπόδειγμα χαρακτήρα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook