8 σκακιστές του ΟΦΗ στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οκτώ νεαροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. (Νικόλας Βιτσαξάκης, Νίκος Σερπετσιδάκης, Χρήστος Μπροκαλάκης, Γιώργος Παπιδάκης, Νίκος Καζάκος, Ανδρέας Λιανέρης, Ηλίας Αγγελάκης, Γιάννης Κουβίδης) συμμετέχουν στα πανελλήνια νεανικά ατομικά πρωταθλήματα που διεξάγονται στο Ρίο της Αχαΐας (ξενοδοχείο PORTORIO) έως 2 Ιουλίου.

Στους αγώνες συμμετέχουν ακόμη άλλοι 4 σκακιστές από το Ηράκλειο η Στέλλα Φοινικιανάκη (Π.Ο.Α.) ο Γιώργος Μπαρούτης (Ο.Α.Α.Η.) και ο Άγγελος Μοσχοβάκης με την Εβίτα Στρατήγη που μέχρι πέρυσι ανήκαν στην Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και φέτος αγωνίζονται με την ομάδα του Ο.Α.Χανίων. Οι αγώνες γίνονται σε 12 κατηγορίες (κάτω των 8, 10, 12, 14, 16, 18, χωριστά για αγόρια και κορίτσια) και πρόκειται για τη σημαντικότερη πανελλήνια νεανική διοργάνωση του σκακιού που γίνεται στη χώρα μας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους 3 πρώτους νικητές των κατηγοριών κάτω των 18 και κάτω των 16 ετών, να έχουν προσαύξηση στη βαθμολογία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.Οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από την διαδικτυακή πλατφόρμα http://chessfed.gr/youth2017/live-games/

Στις 3 Ιουλίου ξεκινά επίσης στο Ρίο το πρωτάθλημα της Α εθνικής στο σκάκι όπου ο Ο.Φ.Η. θα συμμετάσχει για έκτη συνεχόμενη φορά με στόχο μια θέση στην πρώτη δεκάδα. Μαζί με τον Ο.Φ.Η. θα συμμετάσχουν από το Ηράκλειο ο Σ.Ο.Η., και από τα Χανιά η Σ.Α.Χ, ο Κύδωνας, η Κάϊσσα και ο Ο.Α.Χ. Συμμετέχουν συνολικά 34 ομάδες απ’ όλη τη χώρα με 10μελείς συνθέσεις.

Με την ολοκλήρωση της προπονητικής περιόδου 2016-2017 το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ διοργάνωσε εσωτερικό τουρνουά με τη συμμετοχή 30 αθλητών από τις ακαδημίες του συλλόγου. Πρώτος νικητής αναδείχτηκε ο Νίκος Σερπετσιδάκης, δεύτερος ο Χρήστος Μπροκαλάκης, ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν οι Γιάννης Κουβίδης, Νίκος Καζάκος και Γιώργος Σερπετσιδάκης. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το τμήμα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ώρες 16:00 – 20:30 για όποια παιδιά επιθυμούν, ενώ τα μαθήματα της νέας περιόδου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ λειτουργεί στην οδό Ισαύρων 93, δίπλα στη Θύρα 1 του κεντρικού γηπέδου του ΟΦΗ στα Καμίνια Ηρακλείου. (Τηλέφωνο επικοινωνίας 6973409970).

Η σκακιστική ομάδα του Ο.Φ.Η. μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κρήτης, δεν κατάφερε να υπερνικήσει το εμπόδιο του πρωταθλητή Ελλάδος Φυσιολάτρη Νίκαιας στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε στις λεπτομέρειες, μετά από μεγάλη μάχη που διήρκησε πεντέμισι ώρες, και με σκορ 3-1 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Η κούραση από το ταξίδι της προηγούμενης νύχτας με το καράβι ήταν ένας επί πλέον ανασταλτικός παράγοντας στην απόδοση των σκακιστών του Ο.Φ.Η., που δεν άντεξαν στην πολύωρη αναμέτρηση. Άλλωστε ο βαθμός αξιολόγησης και η μεγαλύτερη εμπειρία των σκακιστών της Νίκαιας έδιναν το θεωρητικό προβάδισμα στην ομάδα του Φυσιολάτρη πριν από τον αγώνα.

Αναλυτικά ανά σκακιέρα είχαμε (σε παρένθεση ο βαθμός αξιολόγησης – ΕΛΟ) :

Χαλκιάς (2582) – Κελίρης (2513) 1-0

Καπνίσης (2469) – Βλάχος (2285) ισοπαλία

Μιχελάκος (2285) – Χριστοδούλου (2258) 1-0

Γκούμας (2416) – Αναγνωστόπουλος (2181) ισοπαλία

Οι αγώνες της τελικής φάσης του Κυπέλλου θα διεξαχθούν επίσης στο Ρίο 1-2 Ιουλίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook