Τουρνουά γρήγορου σκακιού απο τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με τη συμμετοχή 44 σκακιστών διεξήχθη με επιτυχία το 1ο Παγκρήτιο τουρνουά γρήγορου σκακιού που διοργάνωσαν η ΕΣΣΚ με το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ και συνδιοργανωτή τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ του Δήμου Ηρακλείου.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο GALAXY (μόνιμο χορηγό σκακιστικών εκδηλώσεων τα τελευταία χρόνια) και οι σκακιστές του ΟΦΗ διακρίθηκαν σε όλες της κατηγορίες πιστοποιώντας το υψηλό τους επίπεδο.

Στην γενική βαθμολογία ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση ο 17χρονος Γιώργος Καδιάνης με τον 15χρονο Νίκο Σερπετσιδάκη (6 βαθμοί σε 7 αγώνες), ενώ ακολούθησαν ο Μανόλης Φραγκιαδάκης με τον 12χρονο Γιώργο Παπιδάκη (5,5 βαθμοί), όλοι σκακιστές του ΟΦΗ. Πρώτη στην κατηγορία γυναικών ήταν η Ειρήνη Εργαζάκη (ΟΦΗ), μαζί με την Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων-Κάντια) και ακολούθησαν η Νεφέλη Ματθαιάκη (ΟΦΗ) και η Διονυσία Μπαντά (ΟΦΗ).

Στα αγόρια μέχρι 12 ετών πρώτος ήταν ο Γιώργος Παπιδάκης (ΟΦΗ), δεύτερος ο Νίκος Καζάκος (ΟΦΗ) και ακολούθησαν ο Μάνος Ροδιτάκης (ΟΦΗ), ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης (ΟΦΗ), ο Νίκος Φραγκιαδάκης (ΟΦΗ2000) και ο Γιώργος Τερζάκης (ΟΦΗ2000).

Τέλος στα κορίτσια μέχρι 12 ετών πρώτη ήταν η Ασημένια Τσαπάκη (ΕΓΟΗ) και ακολούθησαν η Στέλλα Φοινικιανάκη (ΠΟΑ), η Μελίνα Καρούζου (ΟΦΗ2000) και η Άννα-Μαρία Χαλκιαδάκη (ΟΦΗ2000). Διαιτητές των αγώνων ήταν οι Γιώργος Πρεδευτάκης, Στέλιος Βαρδάκης.

Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 4:00 έως 8:30 μμ και το Σάββατο από 11:30 πμ έως 4 μμ. στην αίθουσα «Παπακαλιάτη» δίπλα στη Θύρα 1 του κεντρικού γηπέδου του ΟΦΗ στην οδό Ισαύρων 93. Βασικοί προπονητές είναι ο Fide μαιτρ Παναγιώτης Χριστοδούλου (elo 2318) και ο Νίκος Παναγιωτάκος (elo 2133). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα των εφόρων σκακιού του ΟΦΗ: 6973409970 (Κώστας Βαρβεράκης) και 6944802541 (Γιώργος Σερπετσιδάκης).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook