Συνεχίζονται οι διακρίσεις για το σκάκι του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με νέες επιτυχίες για τους σκακιστές του ΟΦΗ ολοκληρώθηκαν οι σκακιστικές διοργανώσεις του τελευταίου εικοσαήμερου.

Μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης του Πανελλήνιου διασυλλογικού πρωταθλήματος από την ομάδα Παίδων-Κορασίδων και την 3η θέση του Πανελλήνιου ατομικού πρωταθλήματος από τον Ανδρέα Κελίρη, είχαμε τη 2η θέση του Νίκου Σερπετσιδάκη στο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα Εφήβων και τις 4 πρώτες θέσεις στο διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου.

Η σπουδαία διάκριση του 16χρονου Σερπετσιδάκη στο πρωτάθλημα για εφήβους μέχρι 18 ετών, του δίνει τη δυνατότητα να έχει προσαύξηση στη βαθμολογία του στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του στα ΑΕΙ. Είναι κάτι που έχουν πετύχει στο παρελθόν και άλλοι σκακιστές του ΟΦΗ, όπως ο Ανδρέας Κελίρης (1ος Κ-20 το 2017), ο Γιώργος Καδιάνης (3ος Κ-16 το 2016), η Εύα Σερπετσιδάκη (1η Κ-18 το 2014) και η Κατερίνα Γρατσέα (3η Κ-16 το 2011). Μετά τις τελευταίες του επιτυχίες ο Νίκος Σερπετσιδάκης ανέβασε το “έλο” του γύρω στο 2150 που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε όμως στους αγώνες αυτούς και ο 11χρονος σκακιστής του ΟΦΗ Νίκος Καζάκος με 3,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, μια πολύ καλή επίδοση για αγώνες τέτοιου επιπέδου.

Στο διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου HERAKLION CHESS που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες συμμετείχαν 32 σκακιστές του ΟΦΗ σε σύνολο 112 σκακιστών χωρισμένων σε 2 γκρουπ δυναμικότητας. Στις δύο πρώτες θέσεις του “ισχυρού” γκρουπ, ισοβάθμησαν δύο από τους πιο ταλαντούχους σκακιστές του ΟΦΗ ο 15χρονος Χρήστος Μπροκαλάκης-Γούναρης και ο 13χρονος Γιώργος Παπιδάκης, οι οποίοι έχουν σημειώσει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Μαζί τους ισοβάθμησε ο Ηρακλειώτης Διεθνής Μαιτρ Τίμης Λυριντζάκης, που από φέτος θα ενισχύσει την ομάδα του ΟΦΗ‘2000’, ενώ 4ος ήταν ο 14χρονος Αλέξανδρος Κοτσίνης επίσης του ΟΦΗ‘2000’, που κέρδισε 147 μονάδες Ελο από την απόδοσή του στο τουρνουά. Πολύ καλές παρουσίες είχαν όμως και οι άλλοι σκακιστές του ΟΦΗ, όπως ο Μανόλης Φραγκιαδάκης, η Ειρήνη Εργαζάκη, ο Ανδρέας Λιανέρης, η Νεφέλη Ματθαιάκη, ο Νίκος Φραγκιαδάκης, ο Ηλίας Αγγελάκης, ο Γιώργος Τερζάκης, ο Στέλιος Βαρδάκης, η Άννα-Μαρία Χαλκιαδάκη, ο Μάνος Ροδιτάκης, ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης, ο Γιάννης Κουβίδης, η Μελίνα Καρούζου, ο Κοσμάς Κάβουρας, η Ουρανία Φραγκιαδάκη, η Διονυσία Μπαντά και ο Γιάννης Καπενεκάκης.

Στο Β’ γκρουπ συμμετείχαν ως επί το πλείστον παιδιά μέχρι 10 ετών και στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Μανιός (ΟΦΗ), δεύτερος ο Νίκος Λαντζουράκης (ΣΟΗ) και τρίτη η Μαριάννα Μαθιουδάκη (ΟΦΗ), ενώ συμμετείχαν και οι σκακιστές του ΟΦΗ Γιάννης Βλαχάκης, Μιχάλης Σπυριδάκης, Φοίβος Χαρωνίτης, Κων/νος Ζουρμπάκης, Μάνος και Άγγελος Δασκαλάκης, Γιώργος Γοραντωνάκης, Μύρων Μαθιουδάκης και Γιάννης Ψαρολογάκης.