Το σκάκι του ΟΦΗ στις 8 καλύτερες ομάδες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κρήτης, η σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ νίκησε και την Πνευματική Στέγη Περιστερίου και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο αγώνας αυτός έγινε στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή και η ομάδα της Κρήτης νίκησε καθαρά με 3 νίκες και μια ισοπαλία στις 4 σκακιέρες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Περιστέρι – ΟΦΗ 0,5-3,5
1) Κώστας Μουτούσης – Ανδρέας Κελίρης 0-1
2) Βασίλης Α. Φράγκος – Κυριάκος Βλάχος 0-1
3) Παντελής Τζουγανάκης – Παν. Χριστοδούλου 0-1
4) Βασίλης Χ. Φράγκος – Νίκος Παναγιωτάκος 0,5-0,5

Οι απόμενες φάσεις της διοργάνωσης (final-8) θα διεξαχθούν στο Ρίο Αχαϊας στις 8-9 Ιουλίου.

*Με μιά πραγματική γιορτή στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του THALASSA magic στην Αμμουδάρα έκλεισε η φετινή χρονιά για τους μικρούς σκακιστές που έκαναν φέτος τα πρώτα βήματα στα …ασπρόμαυρα τετράγωνα, μέσα από τα τμήματα εκμάθησης των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, όπου οι σκακιστές-προπονητές του ΟΦΗ Γιώργος Πρεδευτάκης, Στέλιος Βαρδάκης, Σταύρος Ελευθεράκης, καθοδηγούν τους μικρούς μαθητές στα πρώτα τους σκακιστικά βήματα. Ήταν μια συνδιοργάνωση του ΟΦΗ με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ του Δήμου Ηρακλείου, που έγινε με απόλυτη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μέσα από τη συστηματική δουλειά όλης της χρονιάς ξεπήδησαν αρκετά νέα ταλέντα που αναμένεται να στελεχώσουν τη σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook