Σημαντικές επιτυχίες για τους νεαρούς σκακιστές του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των πανελληνίων σκακιστικών διοργανώσεων που διεξάγονται στο Ρίο Αχαΐας με σημαντικές επιτυχίες για τους σκακιστές του ΟΦΗ.

Στα νεανικά πρωταθλήματα που ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες συμμετείχαν 9 σκακιστές του ΟΦΗ, από τους οποίους την καλύτερη απόδοση είχε ο συνεχώς ανερχόμενος Γιάννης Κουβίδης, που πήρε την 4η θέση στην κατηγορία Κ-14 με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες (σύνολο 45 συμμετοχές).

Στην ίδια κατηγορία ο Γιώργος Παπιδάκης με 5,5 βαθμούς ισοβάθμησε στην 9η θέση, ένα επίσης πολύ καλό αποτέλεμα για τον 13χρονο σκακιστή μας, ενώ λίγο πιο χαμηλά με 4,5 βαθμούς τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κοτσίνης.
Στην κατηγορία Κ-10 πολύ καλή απόδοση πραγματοποίησαν ο Γιάννης Σερπετσιδάκης (8ος με 5,5 βαθμούς) και ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης (12ος με 5 βαθμούς) σε 44 συμμετέχοντες.

Επίσης πολύ καλή επίδοση πέτυχε στην κατηγορία Κ-12 ο 11χρονος Νίκος Καζάκος που τερμάτισε 11ος με 5,5 βαθμούς (49 συμμετοχές) και έβαλε υποθήκη για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα του χρόνου στην ίδια κατηγορία.
Στην κατηγορία Κ-16 (44 συμμετοχές) ο Χρήστος Μπροκαλάκης-Γούναρης ισοβάθμησε στη 10η θέση, πετυχαίνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, με την προοπτική να ανέβει ακόμη ψηλότερα του χρόνου στην ίδια κατηγορία. Συμμετείχε ακόμη κι ο Ηλίας Αγγελάκης που συγκέντρωσε 3,5 βαθμούς.
Τέλος στην κατηγορία Κ-8 συμμετείχε για πρώτη φορά ο Γιώργος Γοραντωνάκης που έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση τερματίζοντας στην 21η θέση με 4,5 βαθμούς (39 συμμετοχές).

Τους νεαρούς σκακιστές του ΟΦΗ συνόδευσε ο προπονητής της ομάδας Παναγιωτης Χριστοδούλου, στον οποίο οφείλεται ένα μεγάλο μέρος των επιτυχιών τους.

Η ομάδα όμως του ΟΦΗ συμμετείχε το ίδιο χρονικό διάστημα και στο final-8 του ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στάθηκε όμως άτυχη αφού η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με την περυσινή πρωταθλήτρια και κυπελλούχο ομάδα του ΣΟ Καβάλας, που είχε στις τάξεις της κορυφαίους Έλληνες και ξένους σκακιστές.

Συγκεκριμμένα έχει στις τάξεις της τον πρωταθλητή Ευρώπης Ivan Saric από την Κροατία, τον 7 φορές πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Παπαϊωάννου, τον 3 φορές πρωταθλητή Ελλάδας Αντώνη Παυλίδη και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια νεανίδων Σταυρούλα Τσολακίδου. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του ΟΦΗ διεκδίκησε μέχρι το τέλος την πρόκριση την οποία έχασε οριακά μετά από πεντάωρη μάχη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σ.Ο. Καβάλας – ΟΦΗ 2,5 – 1,5
Γιάννης Παπαϊωάννου – Παν. Χριστοδούλου 1-0
Ivan Saric – Ανδρέας Κελίρης 1-0
Αντώνης Παυλίδης – Nikita Morozov 0-1
Σταυρούλα Τσολακίδου – Κυριάκος Βλάχος ισοπαλία

Κυπελλούχος Ελλάδας αναδείχτηκε ο Φυσιολάτρης Νίκαιας που νίκησε στον τελικό με 2,5-1,5 τον ΣΟ Καβάλας.