Ξεχώρισαν οι μικροί σκακιστές του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πολύ καλές επιδόσεις είχαν οι μικροί σκακιστές και οι μικρές σκακίστριες του ΟΦΗ στα Ατομικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Κρήτης 2020. Από τις ομάδες του ΟΦΗ και ΟΦΗ 2000 υπήρχαν πολλές συμμετοχές με καλές επιδόσεις.

Η ενημέρωση του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της προκριματικής φάσης του Νομού Ηρακλείου, για τα Ατομικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Κρήτης 2020.
Από τις ομάδες του ΟΦΗ και ΟΦΗ2000 υπήρχαν πολλές συμμετοχές στις περισσότερες κατηγορίες όπως φαίνεται παρακάτω.
ΑΓΟΡΙΑ
Α08: Αποστολάκης Ιωάννης, Ταμιωλάκης Γρηγόρης, Κελαϊδής Γιώργος , Καγιάμης Παναγιώτης, Μαθιουδάκης Νίκος (5 συμμετοχές)
Α10: Γοραντωνάκης Γιώργος, Μπακάλης Κωνσταντίνος, Καρτσάκης Ιωάννης, Καπνιστός Αλέξανδρος, Παπαδάκης Νίκος, Δασκαλάκης Άγγελος, Αποστολάκης Γιώργος, Γραμματικάκης Γιώργος, Ψαρολογάκης Γιάννης, Κηλαϊδάκης Γιάννης, Παπαχρονάκης Έκτορας, Χναράκης Χρήστος, Χναράκης Γιώργος (13 συμμετοχές)
Α12: Σακλαμπανάκης Δημήτρης, Τερζάκης Γιώργος, Νύκταρης Μηνάς, Δασκαλάκης Μάνος, Ψυκάκος Ιωάννης, Ψυκάκος Νικήτας, Κοντογιωργάκης Σταύρος (7 συμμετοχές)
Α14: Καζάκος Νίκος, Χουρδάκης Αριστοφάνης, Φραγκιαδάκης Νίκος, Πατρουδάκης Δημήτρης (4 συμμετοχές)
ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Κ08: Προκοπάκη Ελισσώ, Μπακάλη Αναστασία (2 συμμετοχές)
Κ10: Βιανιτάκη Μιχαέλα, Μελισουργάκη Νίκη (2 συμμετοχές)
Κ12: Νύκταρη Άννα-Μαρία, Σακλαμπανάκη Ελένη, Μελισουργάκη Κατερίνα, Αργυρούδη Νεφέλη, Μαθιουδάκη Άννα-Μαρία (5 συμμετοχές)
Κ14: Καρούζου Μελίνα (1 συμμετοχή)
Κ16: Μαυράκη Νικολέτα (1 συμμετοχή)
Τέλος, από το Λασίθι είχαμε την πρόκριση της αθλήτριάς μας Καλλιόπης Ορφανάκη στην κατηγορία Κ12.
Πιο αναλυτικά στην κατηγορία Κ08 η Προκοπάκη Ελισσώ είχε μια άνετη επικράτηση και τερμάτισε 1η με 5/6.
Στα Κ10 αξίζει να σημειωθεί, ότι η μικρή στην κατηγορία της Βιανιτάκη Μιχαέλα συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση όταν στο τελευταίο παιχνίδι της «γλίστρησε» η νίκη μετά από ένα επιπόλαιο λάθος σε μια κατά τα αλλά εξαιρετική παρτίδα και έμεινε στην 3η θέση.
Στα Κ12 η Άννα-Μαρία Νύκταρη είχε μια πολύ καλή εμφάνιση και έχασε μόνο από την 1η Tσαπάκη και πήρε δίκαια τη 2η θέση που της δίνει και την πρόκριση.
Στα Κ14 η Μελίνα Καρούζου έχοντας σίγουρη την πρόκριση λόγω μικρής συμμετοχής μεταφέρει τη νίκη της στην τελική φάση.
Στα Α10 είχαμε τη φοβερή εμφάνιση του Γιώργου Γοραντωνάκη με το απόλυτο 7/7, αποδίδοντας πολύ καλό και σταθερό σκάκι σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, κερδίζοντας εμφατικά την 1η θέση.
Πολύ καλή επίσης ήταν η εμφάνιση του Κωνσταντίνου Μπακάλη που βγήκε 3ος καθώς και οι Καρτσάκης και Καπνιστός που ισοβαθμήσαν στην 4η θέση οντάς μικροί στην κατηγορία τους, αφήνοντας υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά.
Στα Α12 εξαιρετική εμφάνιση είχαμε από τον Δημήτρη Σακλαμπανάκη που επίσης κατάφερε το απόλυτο 7/7, παίζοντας με όλους τους ανταγωνιστές και πιάνοντας πολύ καλή απόδοση κατάφερε να τους κερδίσει όλους!
Συναρπαστική μάχη έγινε για την 2η θέση καθώς υπήρξε τριπλή ισοβάθμια Τερζάκης, Καλαϊτζάκης, Νύκταρης, με τα κριτήρια να δίνουν την πρόκριση στον Γιώργο Τερζάκη που αν και μικρός στην κατηγορία του, έπαιξε πολύ καλό σκάκι. Στα Α14 ο Νίκος Καζάκος, αήττητος με 6/7 απέδειξε την ανωτερότητα του και με σταθερό σκάκι κατάφερε να βγει 1ος και να προκριθεί.
Επίσης, στον Άγιο Νικόλαο η αθλήτριά μας Κάλλια Ορφανάκη στο ματς με την Κατερίνα Κοζύρη του Λατώ, κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος, αφού έχασε το 1ο παιχνίδι, κέρδισε το 2ο και γυρίζοντας το ματς σε 1-1 πήρε την πρωτιά και την πρόκριση στον αγώνα μπαράζ ράπιντ .
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη παρουσία των αθλητών και αθλητριών του ΟΦΗ και ΟΦΗ 2000 στους συγκεκριμένους αγώνες όπου στις μικρές ηλικίες μέχρι <12 ετών είχαμε 34 από τις 55 συμμετοχές και 40 στις 78 συνολικά ενώ είχαμε 8 προκρίσεις συνολικά (7 από Ηράκλειο και 1 από Λασίθι).
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριές μας για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν παίζοντας ωραίες παρτίδες και να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε αυτούς που προκρίθηκαν στα Τελικά Κρήτης που θα διεξαχθούν τα επόμενα δυο σαββατοκύριακα δηλαδή στις 1-2 και 8-9 Φεβρουαρίου 2020.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook