Σπουδαία επίδοση για την σκακίστρια του ΟΦΗ Ειρήνη Εργαζάκη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μια σπουδαία επίδοση, για την σκακίστρια του ΟΦΗ Ειρήνη Εργαζάκη, στο European online youth Individual &Team Chess Championship 2020 που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

H ανακοίνωση του Ερασιτέχνη

Η σκακίστρια του ΟΦΗ στην κατηγορία Κ18,  κατέλαβε την υψηλότερη θέση από τις Ελληνίδες συναθλήτριές της, που συμμετείχαν στους αγώνες.

Η ελληνική ομάδα στα πρωτάθλημα των αγοριών πήρε την 11η θέση συγκεντρώνοντας 23 πόντους ενώ στα κορίτσια κατέλαβε την 14η θέση με 22,5 πόντους (5 εκ των οποίων πρόσφερε η Εργαζάκη στην κατηγορία Κ18).

Το πρωτάθλημα ήταν ατομικό αλλά υπήρξε ομαδική βαθμολογία χωρών και διεξήχθη διαδικτυακά. Οι Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν σε συγκεκριμένους χώρους υπό την αυστηρή επίβλεψη διαιτητών (δια ζώσης αλλά και μέσω κάμερας) στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά (στο εντευκτήριο της ΣΑ Χανίων).

Στους αγώνες (9 γύροι rapid με χρόνο σκέψης 25’+5’’) δήλωσαν συμμετοχή 724 σκακιστές και σκακίστριες από 40 χώρες και διεξήχθησαν σε 4 ηλικιακές κατηγορίες (Open U18, U16, U14, U12 και Girls U18, U16, U14, U12)

Σε κάθε μία από τις 8 κατηγορίες έγινε χωριστό πρωτάθλημα όπου αναδείχθηκαν οι νικητές των κατηγοριών.

Τα 4 αγόρια από κάθε χώρα με το καλύτερο σκορ συνέθεσαν το σκορ της εθνικής ομάδας της χώρας και έτσι προέκυψε η ομαδική κατάταξη. Τα αντίστοιχα ίσχυσαν και στα κορίτσια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook