15 Κύπελλα κατέκτησαν στα σχολικά πρωταθλήματα οι σκακιστές του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

To σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ έκανε…ματ, στα ατομικά Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου 2022, που έγιναν στο Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών.

Η ενημέρωση του Ερασιτέχνη αναφέρει:

Οι μικροί σκακιστές του ΟΦΗ, σε αυτή τη σκακιστική γιορτή έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και σάρωσαν τα Κύπελλα και τις πρωτιές στους αγώνες!

Συγκεκριμένα στις 11 κατηγορίες, κατέκτησαν τα 15 απο τα συνολικά 22 κύπελλα που δόθηκαν σε αγόρια και κορίτσια!

Να σημειωθεί ότι, στα Δημοτικά οι πρώτοι 8 από κάθε κατηγορία στα αγόρια και τα πρώτα 4 κορίτσια, προκρίνονται στα Παγκρήτια Σχολικά, ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια οι πρώτοι 6 στα αγόρια και 3 στα κορίτσια.

Στα Νήπια, ο Καβελάκης-Μαρούδας Κωνσταντής τερμάτισε 2ος, καθώς είχε ξεκινήσει με 4/4 την πρώτη μέρα(!) ενώ την 2η μέρα δεν έπαιξε καθώς είχε να πάει ταξίδι, οπότε τελείωσε με 4/7.

Στην 3η θέση μετά από 2 εβδομάδες μαθημάτων ο Βαρδαλαχάκης Μάνος!

Α’ Δημοτικού:

-1η θέση για τον Λιπαράκη Γιάννη με 7/7 – ο Γιάννης έπαιξε πολύ μαχητικά και κέρδισε όλους τους αντιπάλους του πειστικά.
-1η θέση είχαμε και στα κορίτσια για την Γιαρμενίτη Μαρκέλλα στους πρώτους της αγώνες.

Β’ Δημοτικού:

-1η θέση ο γνωστός πλέον Ταμιωλάκης Γρηγόρης με το απόλυτο 7/7, 2η θέση για τον Μηλιό Αλέξανδρο με 6/7 -πολύ καλή εμφάνιση μετά από 1 χρόνο+ περίπου απουσίας από αγώνες, ενώ με 5/7 και στην 3η θέση είχαμε τον Φραγκουλάκη Λουκά μαζί με τον Ηλιόπουλο Σταύρο στην πρώτη του χρονιά μαθημάτων.

-1η θέση στα κορίτσια αλλά 3η με τα κριτήρια ισοβαθμίας με πολύ καλές εμφανίσεις τα κορίτσια μας Μπακάλη Αναστασία και Κόντρα Βανέσσα. Προκρίθηκε επίσης ο Καρτσάκης Πάτροκλος.

Γ’ Δημοτικού:

-1η θέση με 7/7 ο Αποστολάκης Ιωάννης ο οποίος έχει 21/21 (!!) στους αγώνες αυτούς 3 χρονιές που έχει παίξει.

-2η θέση με 6/7 ο Αναστασόπουλος Δημήτρης με πολύ δυνατή εμφάνιση και 3η θέση με 5/7 ο Κουκουμάκης Στέλιος που τερμάτισε μόνος 3ος χάνοντας μόνο από τους 2 πρώτους.
-1η θέση στα κορίτσια για την Ευαγγελάτου Ειρήνη που δείχνει σταθερά ανοδική πορεία τους τελευταιους μήνες και 3η θέση για την Ρεμεδιάκη Σοφία μισό πόντο πιο κάτω, στην πρώτη της χρονιά μαθημάτων. Προκρίθηκε επίσης στην επόμενη φάση ο Κιριάκ Έντουαρτ.

Δ’ Δημοτικού:

-1η θέση για τον Καλαιτζάκη Αντώνη με 6,5/7 που συνεχίζει το σερί πρώτων θέσεων στα σχολικά, ισοβαθμία στην 3η θέση ο Χατζησάββας Νίκος που πήρε στον τελευταίο γύρο την μόνη ισοπαλία του Αντώνη και κατάφερε να μπει στα μετάλλια και 1η θέση στα κορίτσια η Αναστασάκη Εργίνα που τερμάτισε και στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

-2η θέση για την Καρνομουράκη Ιωάννα-Αναστασία που γύρισε την δεύτερη μέρα μέ ένα δυνατό 3/3 και 3η θέση για την Προκοπάκη Ελισσώ που κατάφερε και εκείνη να αναρριχηθεί στους τελευταίους γύρους και έφτασε να διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση στα κορίτσια.

Ε’ Δημοτικού:

-1η θέση για τον Καρτσάκη Γιάννη και αυτός με το απόλυτο 7/7 κατέκτησε εύκολα την πρώτη θέση, 2η θέση για τον Αναστασόπουλο Λάμπρο με πολύ καλή απόδοση και 3η θέση για τον Ζαχαριουδάκη Ιάσωνα που έχει σημειώσει σημαντική άνοδο φέτος. Προκρίθηκε επίσης ο Αλέξανδρος Αλεξανδράκης.

ΣΤ’ Δημοτικού:

1η θέση για τον Μπακάλη Κωνσταντίνο με 6,5/7 που έχει ανέβει αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα και με πολύ καλό παιχνίδι κατάφερε να επικρατήσει των αντιπάλων του και να κατακτήσει αυτό το κύπελλο για 1η φορά, 3η θέση για τον Τσαγκαράκη Δευκαλίων που παρά την αποχή του από αγώνες, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.
1η θέση στα κορίτσια για την Αναστασάκη Αναστασία που βγήκε όπως και η αδερφή της Εργίνα και 3η στην γενική κατάταξη, πήρε την μόνη ισοπαλία από τον Κωνσταντίνο και σήκωσε την κούπα! Προκρίθηκε επίσης ο Πανιεράκης Ιωάννης.

Στα Γυμνάσια και Λύκεια ενοποιήθηκαν οι κατηγορίες Α+Β Γυμνασίου και Γ’ Γυμνασίου με Λύκεια και έτσι έγιναν περισσότερο ανταγωνιστικά και απρόβλεπτα τα πρωταθλήματα.

Α’ Γυμνασίου:

-1η θέση για τον Τερζάκη Γιώργο που συνέχισε το μεγάλο σερί του στις πρώτες θέσεις των σχολικών, 3η θέση για τον Καλαιτζάκη Μάνο που ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και έδειξε ότι μπορεί το κάτι παραπάνω.
-2η θέση για την Σακλαμπανάκη Ελένη που παρά την αποχή της, επέστρεψε δυναμικά και πήρε το ασημένιο. 3η θέση για την Αργυρούδη Νεφέλη που σε μια δύσκολη κατηγορία κατάφερε να πάρει το χάλκινο και την πρόκριση.
Πρόκριση πήρε επίσης ο Τζιτζικάς Τίτος.

Β’ Γυμνασίου:

-1η θέση για τον Σακλαμπανάκη Δημήτρη που κατάφερε μετά από αρκετές προσπάθειες να βάλει και αυτό το κύπελλο στην συλλογή του! Βγήκε 1ος στην γενική κατάταξη στο δύσκολο πρωτάθλημα Α+Β Γυμνασίου με πολύ μαχητικότητα και γερά νευρά. 3ος ο Ζαμπετάκης Εμμανουήλ που επανήλθε και εκείνος δυναμικά φέτος μετά από μεγάλη αποχή.
-1η θέση στα κορίτσια για την συνήθης ύποπτη(!) Τσαπάκη Ασημένια η οποία παρά την άτυχη στιγμή που έχασε από χρόνο σε θέση που πίεζε για νίκη ανέκαμψε και συνέχισε και εκείνη το μεγάλο σερί της στα κύπελλα!

Γ’ Γυμνασίου:

-1η θέση για τον Καζάκο Νίκο που παρόλο που είχε άτυχες στιγμές στο τουρνουά συνέχισε και εκείνος το σερί της πρώτης θέσης.

Λύκεια:

-1η θέση ολόκληρου του τουρνουά (Γ΄Γυμνασίου + Λύκεια) και συνεπώς 1η στα κορίτσια η Εργαζάκη Ειρήνη με πολύ καλό παιχνίδι. Πρόκριση για τον Κασκαμανίδη Γιώργο.

Τέλος, στους αντίστοιχους αγώνες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου η αθλήτρια του ΟΦΗ Ορφανάκη Καλλιόπη κέρδισε την 1η θέση στην Α’ Γυμνασίου όπως και ο μικρός Ορφανάκης Μιχάλης στην Α’ Δημοτικού στην παρθενική του εμφάνιση.

“Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που παίξανε και ευχαριστήθηκαν τους μαζικούς αγώνες μετά από καιρό.
Επόμενο ραντεβού στα Παγκρήτια Σχολικά στις 7-8 Μαΐου στο Ρέθυμνο” αναφέρει στην ανακοίνωση του, το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook