Στην μάχη της Α Εθνικής οι σκακιστές του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ξεκινούν την Τρίτη 2 Ιουλίου στο ξενοδοχείο ΠΟΡΤΟ-ΡΙΟ της Πάτρας οι αγώνες του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο σκάκι, με τη συμμετοχή και της ομάδας του ΟΦΗ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 του μήνα και πρόκειται για τη μαζικότερη (μαζί με τα νεανικά που ακολουθούν 8-14 Ιουλίου) σκακιστική διοργάνωση της χώρας. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 34 ομάδες με 10μελείς συνθέσεις και η Κρήτη εκπροσωπείται ακόμη από τον Κύδωνα, τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, τον Σ.Ο.Ηρακλείου, τον Λατώ Αγ. Νικολάου και τους Νέους Ηροδότου. Με τη σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ θα αγωνιστούν οι εξής σκακιστές και σκακίστριες με τον αντίστοιχο βαθμό δυναμικότητας (ΕΛΟ):

1

DOCHEV DIMITAR                 (γενική κατηγορία)

2405

2

ΒΛΑΧΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ              (γενική κατηγορία)

2276

3

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ       (γενική κατηγορία)

2182

4

ΓΡΑΤΣΕΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ          (γενική κατηγορία)

2162

5

GOCHEVA RUMIANA         (κατηγορία γυναικών)

2132

6

ΓΡΑΤΣΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (κατηγορία νεανίδων μέχρι 18 ετών)

1769

7

ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ ΙΡΙΔΑ (κατηγορία κορασίδων μέχρι 14 ετών)

1005

8

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (κατηγορία εφήβων μέχρι 20 ετών)

1523

9

ΚΑΔΙΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ    (κατηγορία παίδων μέχρι 16 ετών)

1676

10

ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ  (κατ. παμπαίδων μέχρι 12 ετών)

1593

11

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ    (αναπληρωματικός)

1558

12

ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ   (αναπληρωματικός)

1735

Στόχος της ομάδας μας είναι μια θέση μέσα στην πρώτη 20άδα, η οποία εξασφαλίζει παραμονή στην κατηγορία, μετά τις 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν συνολικά. Σύμφωνα με την κλήρωση οι αγώνες του πρώτου γύρου είναι οι εξής:

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ‘ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ’

Α.Ε.Κ.

Ο.Φ.Η.

ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ‘Ι.ΤΖΕΛΕΠΗΣ’

ΛΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΟΑΟ ‘ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ’ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΟ ‘ΖΗΝΩΝ’ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ‘Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ’

ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

ΑΟ ‘ΚΥΔΩΝ’ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΣΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΦ ΣΥΚΕΩΝ

ΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΟΣ

ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ‘Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ’

ΑΟ ΛΑΤΩ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

ΜΑΠΟ ‘ΚΕΡΑΥΝΟΣ’ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΣ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ ‘ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ’

ΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ

Μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση είναι για μια ακόμη φορά η ομάδα του Περιστερίου, με ισχυρότατους ανταγωνιστές τον Αργοναύτη Κορίνθου και τον Σ.Ο Καβάλας, που έχουν συνολικά 14 σκακιστές με τον ανώτατο τίτλο του γκρανμαίτρ!  Σε κάθε ομάδα επιτρέπεται να αγωνίζονται 2 ξένοι σκακιστές, πράγμα που έχει ως συνέπεια την παρουσία στο πρωτάθλημα ισχυρότατων σκακιστών απ’ όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη των αγώνων και για τη ζωντανή μετάδοση των κυριότερων παρτίδων στο http://www.chessfed.gr/aethniki13.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2013

Ολοκληρώθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών, το ανοικτό ατομικό πρωτάθλημα Κρήτης, με διοργανωτή την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου. Ο πρώτος νικητής και η πρώτη νικήτρια του Α’  ομίλου του πρωταθλήματος  προκρίθηκαν (με δωρεάν διαμονή) στο ανοικτό πρωτάθλημα Ελλάδος ανδρών και γυναικών που για το 2013 είναι ενσωματωμένο στο Διεθνές τουρνουά της Κορίνθου (18-25 Αυγούστου).

Την 1η θέση στον Α’ όμιλο του πρωταθλήματος πήρε με μεγάλη άνεση ο Τίμης Λυριτζάκης του Ο.Α.Α.Η. με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες, με δεύτερο τον 14χρονο Σίμο Φακίδη του Ο.Α.Α.Η. με 5 βαθμούς. Την 3η θέση πήρε ο 15χρονος Γιώργος Παπαδάκης του Ο.Φ.Η. με 4,5 βαθμούς με πολύ καλές εμφανίσεις, παρά το ότι δεν αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην 4η θέση της ο Γεράσιμος Σπύρου του Ο.Α.Α.Η. και με 4 βαθμούς οι 13χρονοι Νικόλας Βιτσαξάκης και Γιώργος Καδιάνης του Ο.Φ.Η., η 15χρονη Εύα Σερπετσιδάκη του Ο.Φ.Η. και ο 12χρονος Γιάννης Κυριακάκης του Ο.Α.Α.Η.    Στην κατηγορία των γυναικών 1η ήταν η Εύα Σερπετσιδάκη του Ο.Φ.Η., με 2η τη Αγγελική Γραμματικάκη (Σ.Α.Χερσονήσου) και 3η την Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου).  Από τους σκακιστές του ΟΦΗ αξιόλογη παρουσία είχαν ακόμη οι 10χρονοι  Ανδρέας Λιανέρης (εντυπωσίασε με την νίκη του απέναντι στον 2ο της τελικής κατάταξης Σίμο Φακίδη), Ηλίας Αγγελάκης, Χρήστος Μπροκαλάκης, καθώς και η 12χρονη Ίριδα Βιτσαξάκη.

Στο Β’ όμιλο του πρωταθλήματος για παιδιά κάτω των 16 ετών με ΕΛΟ μικρότερο από 1100 πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι 9χρονοι σκακιστές του ΟΦΗ Γιάννης Κουβίδης και Νίκος Κακάλης, που σημείωσαν 4 και 3 βαθμούς αντίστοιχα.

        Όλες οι ειδήσεις για το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ στο ofichessclub.blogspot.com