Νέες επιτυχίες για το σκάκι του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ακόμα περισσότερες επιτυχίες μέτρησε το τμήμα σκάκι του ΟΦΗ με την 15χρονη Εύα Σερπετσιδάκη να τερματίζει στην 5η θέση της βαθμολογίας των πανελλήνιων νεανικών πρωταθλημάτων.

Αμέσως μετά τους αγώνες της Α΄ Εθνικής και την επιτυχημένη παρουσία της σκακιστικής ομάδας του ΟΦΗ, ακολούθησαν στην Πάτρα οι αγώνες των πανελληνίων νεανικών πρωταθλημάτων, όπου η 15χρονη Εύα Σερπετσιδάκη τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 ετών ισοβαθμώντας με την 3η της τελικής κατάταξης, ενώ ο 11χρονος Νίκος Σερπετσιδάκης έφτασε στην 6η θέση στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 12 ετών, συνεχίζοντας την παράδοση των καλών εμφανίσεων που έχει στο θεσμό αυτό.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι και οι δύο σκακιστές του Ο.Φ.Η. ήταν μικροί στις κατηγορίες τους και θα αγωνιστούν στις ίδιες κατηγορίες το 2014 με πολύ μεγαλύτερες προοπτικές διάκρισης. Από τους άλλους σκακιστές του ΟΦΗ ο Ανδρέας Λιανέρης  (στα αγόρια μέχρι 10 ετών) τερμάτισε στην 23η θέση και ο Γιώργος Καδιάνης (στα αγόρια μέχρι 14 ετών) στην 30η θέση.

Στο διεθνές τουρνουά του Γαζίου που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στην Αμμουδάρα συμμετείχαν 82 σκακιστές, από τους οποίους οι 21 ήταν του Ο.Φ.Η. Την 1η θέση πήρε με άνεση ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες σκακιστές (Νο 7 στην κατάταξη των ΕΛΟ) και μέλος της εθνικής μας ομάδας, ο GΜ Θάνος Μαστροβασίλης της Ε.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Από πλευράς των σκακιστών του Ο.Φ.Η. ο Νίκος Παναγιωτάκος ξεκίνησε εντυπωσιακά το τουρνουά με αποκορύφωμα την νίκη επί του GM Dejan Antic και τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Ο Μανόλης Μπρας που δείχνει να επιστρέφει δυναμικά στην αγωνιστική δράση συγκέντρωσε 5,5 βαθμούς, ο Μανόλης Φραγκιαδάκης 5 και ο Γιώργος Πρεδευτάκης 4,5 βαθμούς.

Από τους έφηβους της ομάδας 5 βαθμούς συγκέντρωσαν ο Γιώργος Καδιάνης, ο Νίκος Πετράκης, ο Νίκος Σερπετσιδάκης και ο Νικόλας Βιτσαξάκης με σημαντικές επιτυχίες  απέναντι σε πολύ ισχυρότερους σκακιστές. Από τα κορίτσια η Εύα Σερπετσιδάκη σημείωσε 4 βαθμούς και οι Ίριδα Βιτσαξάκη και Νεφέλη Ματθαιάκη 3 βαθμούς.

Τέλος στην κατηγορία απόδοσης σκακιστών πάνω από τον βαθμό αξιολόγησής τους, στην κατηγορία του διεθνούς ΕΛΟ ο Νίκος Πετράκης πήρε την 1η θέση. εξαργυρώνοντας την μεγάλη του νίκη επί του Γιώργου Μυλωνάκη, ενώ στην κατηγορία του ελληνικού ΕΛΟ την 1η θέση πήρε ο Μάνος Καρύδης.  Καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι άλλοι μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. που έλαβαν μέρος στο τουρνουά, όπως ο Γιώργος Παπαδάκης που έκανε ισοπαλία με τη Σλοβάκα γκρανμαιτρ Niki Varholakova, ο Ηλίας Αγγελάκης, ο Φώτης Καρύδης, ο Μάνος Πετράκης, ο Νίκος Κακάλης, ο Χρήστος Μπροκαλάκης, ο Γιάννης Κουβίδης και ο Γιάννης Λεβεντάκης.

Στο διεθνές τουρνουά των Ανωγείων είχαμε την συμμετοχή δύο εννιάχρονων σκακιστών του Ο.Φ.Η. με την μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Κουβίδη που συγκέντρωσε 4 βαθμούς και πήρε την 2η θέση στα αγόρια κάτω των 14 ετών, ενώ πολύ καλή ήταν η εμφάνιση και του Νίκου Κακάλη που συγκέντρωσε 3 βαθμούς.

Ακολούθησε το 6ο Διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας, που είναι το ισχυρότερο τουρνουά της Κρήτης και ίσως και της Ελλάδας. Οι συμμετοχές στο τουρνουά έφτασαν για φέτος τις 195, με την ποιότητα των σκακιστών που συμμετείχαν να είναι όπως πάντα πολύ υψηλή.  Συγκεκριμένα συμμετείχαν 16 Γκραν Μέτρ και 60 ξένοι σκακιστές από 20 χώρες.

Από πλευράς σκακιστών του Ο.Φ.Η. είχαμε 7 συμμετοχές που σημείωσαν αρκετές επιτυχίες, με αποκορύφωμα την δεκαπεντάχρονη Εύα Σερπετσιδάκη που με 5,5 βαθμούς πήρε την 1η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 ετών.  Η Εύα κατάφερε να ξεπεράσει στη βαθμολογία κορίτσια που έχουν αναδειχθεί πρώτες σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως τη Σοφία Μαρκάκη της Σ.Α.Χ. (φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία κάτω των 16 ετών) και την Ελισάβετ Παπαθανασίου της Π.Σ. Περιστερίου, η οποία έχει αναδειχτεί πολλές φορές πρωταθλήτρια στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι άλλοι σκακιστές του Ο.Φ.Η., με τον Νίκο Παναγιωτάκο να συγκεντρώνει 5,5 βαθμούς, ενώ από την νέα γενιά ο 13χρονος Νικόλας Βιτσαξάκης και ο 11χρονος Νίκος Σερπετσιδάκης συγκέντρωσαν 4,5, ο δεκαπεντάχρονος Γιώργος Μαργαρίτης πήρε 4, ο 11χρονος αδερφός του Μίνως Μαργαρίτης 3,5 και η 12χρονη Ίριδα Βιτσαξάκη 3 βαθμούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook