Μεγάλη επιτυχία για το σκάκι του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ στο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων που έγινε στην Καβάλα, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση, σε σύνολο 16 ομάδων που είχαν προκριθεί απ’ όλη τη χώρα.  

Μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων Ανατολικής Κρήτης, η ομάδα νέων του Ο.Φ.Η. συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μαζί με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και τον ΑΣΕ ΟΤΕ Νομού Χανίων από τη Δυτική Κρήτη.  Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία που αποδεικνύει την συνεχή ανοδική πορεία του σκακιστικού Ο.Φ.Η. τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα στα τμήματα υποδομής.

Η τελική βαθμολογία ήταν η εξής (σε 5 αγώνες)  

1) Π.Σ. Περιστερίου

   10

2) Σ.Α. Χανίων

8

3) Ο.Φ.Η.

7

4) Σ.Ο. Καβάλας

6

5) Πειραϊκός Ο.Σ.

6

6) Φ.Σ. Καβάλας

6

7) Αργοναύτης Κορίνθου

5

8) Σ.Ο. Ξάνθης

5

9) Σ.Ο. Πολίχνης

5

10) Ε.Σ. Θεσσαλονίκης

5

11) Φυσιολάτρης Νίκαιας

4

12) Λ.Π. Φλώρινας

4

13) Ο.Σ. Τριανδρίας

4

14) Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας

3

15) Α.Σ.Ε. ΟΤΕ Ν.Χανίων

2

16) Επίκουρος Πολίχνης

0

Με την ομάδα του Ο.Φ.Η. αγωνίστηκαν οι παρακάτω σκακιστές, τους οποίους συνόδευε ο επικεφαλής προπονητής, ομοσπονδιακός μαιτρ Στέφανος Γρατσέας:

1

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ     (κατηγορία παίδων μέχρι 16 ετών)

Elo   1576

2

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΔΙΑΝΗΣ        (κατηγορία παίδων μέχρι 14 ετών)

1650

3

ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ   (κατηγορία παίδων μέχρι 12 ετών)

1654

4

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΑΝΕΡΗΣ        (κατηγορία παίδων μέχρι 10 ετών)

1323

5

ΕΥΑ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ     (κατηγορία κορασίδων μέχρι 16 ετών)

1470

6

ΙΡΙΔΑ ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ         (κατηγορία κορασίδων μέχρι 12 ετών)

1063

Παρότι η ομάδα του ΟΦΗ είχε την 8η θέση στην αρχική κατάταξη, με βάσει τον μέσο όρο του διεθνούς βαθμού αξιολόγησης (ELO) των σκακιστών της, κατάφερε να ξεπεράσει στη βαθμολογία ισχυρότατες ομάδες, όπως την Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, τους Αργοναύτες Κορινθίας, καθώς και την πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2008, του 2009 και του 2012, «γηπεδούχο» ομάδα του ΣΟ Καβάλας.   Τη διπλή επιτυχία των ομάδων της Κρήτης συμπλήρωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που τερμάτισε στη 2η θέση όπως και το 2011, ενώ πέρυσι ήταν στην 3η θέση. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε άνετα το μεγάλο φαβορί των αγώνων, η ομάδα της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2010 και το 2011, ενώ πέρυσι ήταν δεύτερη.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην AEGEAN AIRLINES για την ευγενική της χορηγία να προσφέρει στην ομάδα μας τα αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη. Με την ενέργεια της αυτή η AEGEAN αποδεικνύει την ευαισθησία της, το ενδιαφέρον της για το σκάκι και ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρξει συνέχεια στην συνεργασία της με το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η. Ευχαριστούμε ακόμη τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τη σημαντική του βοήθεια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να εκπροσωπήσουμε επάξια την πόλη μας στο πανελλήνιο αυτό πρωτάθλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook