Πρωταθλήτρια Ελλάδας η σκακίστρια του ΟΦΗ Εύα Σερπετσιδάκη!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο πραγματοποίησε η σκακίστρια του ΟΦΗ Εύα Σερπετσιδάκη, η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία νεανίδων μέχρι 18 ετών στους αγώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη από 2 έως 8 Ιανουαρίου.  

Η επιτυχία της 16χρονης αθλήτριας του ΟΦΗ είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι αντιμετώπισε ισχυρότερες και μεγαλύτερες σε ηλικία αντίπαλες, αφού ήταν η 12η σε δυναμικότητα (ΕΛΟ) στην αρχική κατάταξη ανάμεσα στις 18 σκακίστριες που συμμετείχαν απ’ όλη τη χώρα. Παρ’ όλα αυτά σημείωσε 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στους 7 αγώνες που έδωσε, τερματίζοντας έτσι στην πρώτη θέση της τελικής βαθμολογίας, αν και ισόβαθμη με τη δεύτερη, έχοντας όμως νικήσει στη μεταξύ τους παρτίδα.

Η επιτυχία αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής του σκακιστικού ΟΦΗ και αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης επιτυχίας της 6μελους ομάδας νέων του σωματείου, που πήρε την 3η θέση στο πανελλήνιο ομαδικό Πρωτάθλημα που έγινε πριν ένα μήνα στην Καβάλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερπετσιδάκη παράλληλα με τις επιτυχίες της στο σκάκι είναι και άριστη μαθήτρια της Α’ Λυκείου, με συνεχείς διακρίσεις στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και με την επιτυχία της αυτή θα έχει προσαύξηση στη βαθμολογία της κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Κάτι ανάλογο είχε πετύχει κι άλλη σκακίστρια του ΟΦΗ η Κατερίνα Γρατσέα, όταν είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων (Κ-16) του 2011και πέρασε 1η στο Φυσικό Ηρακλείου κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2013.

Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά την AEGEAN AIRLINES για τη σημαντική του βοήθεια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook