Νέες επιτυχίες για τους σκακιστές του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ολοκληρώθηκαν τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα σκακιού σε όλους τους νομούς της Κρήτης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου με τη συμμετοχή 77 σκακιστών.

Συγκεκριμένα είχαμε 25 σκακιστές από τον Ο.Φ.Η. , 18 από τον Ο.Α.Α.Η., 15 από τoυς Σ.Ο.Η., Νέοι Ηροδότου και ΕΓΟΗ, 13 από το ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ και 6 από την Σ.Α.Γαζίου.

ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες έγιναν σε 10 κατηγορίες, 5 αγοριών και 5 κοριτσιών (έως 8 ετών, έως 10 ετών, έως 12 ετών, έως 14 ετών, έως 16 ετών). Για την τελική φάση των παγκρήτιων νεανικών προκρίθηκαν στις κατηγορίες των αγοριών δύο αγόρια, ενώ στις κατηγορίες των κοριτσιών ένα κορίτσι. Από πλευράς Ο.Φ.Η. είχαμε 7 προκρίσεις σε σύνολο 15, ενώ τις άλλες προκρίσεις πήραν από 3 οι σκακιστές του Ο.Α.Α.Η. και του ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ και από 2 οι σκακιστές της Σ.Α.Γαζίου. Για μια ακόμα φορά αξίζει να τονίσουμε την συμβολή των προπονητών του ΟΦΗ, που με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό μαιτρ Στέφανο Γρατσέα αλλά και με την συνεργασία των Σταύρου Λυράκη, Μανόλη Φραγκιαδάκη και Γιώργου Πρεδευτάκη, οδηγούν τους σκακιστές μας σε συνεχόμενες διακρίσεις στους αγώνες που συμμετέχουν.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών τις δυο προκρίσεις πήραν δυο σκακιστές του ΟΑΑΗ ο Στέλιος Μαλλιαράκης και ο Νίκος Κόρογλου. Από τον Ο.Φ.Η. συμμετείχαν στους αγώνες, αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες, ο Γιώργος Διακάκης και ο Νίκος Φραγκιαδάκης.

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 8 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε με 6 νίκες σε 6 αγώνες και με εντυπωσιακές εμφανίσεις για την ηλικία της η Μελίνα Καρούζου (ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ). Τα δύο κορίτσια του Ο.Φ.Η. η Ιλεάνα Μαυράκη και η Ουρανία Φραγκιαδάκη ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 10 ετών, τα δύο θεωρητικά φαβορί ο Αριστοτέλης Τσέλος (Ο.Φ.Η.) και ο Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Α.Α.Η.) προκρίθηκαν σχετικά εύκολα για τα τελικά ισοβαθμώντας στην πρώτη θέση με 6,5 βαθμούς. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι 9χρονοι σκακιστές του Ο.Φ.Η. ο Ιάσωνας Σταμαθιουδάκης, ο Μιχάλης Τζωρτζουλάκης, ο Νίκος Κακάλης, ο Γιώργος Χαραλαμπάκης και ο Ανέστης Σαββίδης.

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 10 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε η Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η.) με 5 βαθμούς και στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Αριάδνη Κουτσουράκη (Ο.Φ.Η. 2000).

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών πρώτευσε για έκτη συνεχόμενη φορά ο Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των άλλων σκακιστών του ΟΦΗ και όλα κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα όπου ο Λιανέρης έχασε από τον Μαρκάκη, με αποτέλεσμα ο Χρήστος Μπροκαλάκης νικώντας τον Αγγελάκη να πάρει την δεύτερη θέση και την πρόκριση στα παγκρήτια με 5,5 βαθμούς. Την τρίτη θέση πήρε ο Γιώργος Μαρκάκης με 5 βαθμούς, ενώ ο Ανδρέας Λιανέρης έμεινε τέταρτος με 4,5 βαθμούς.  Από τους άλλους σκακιστές του Ο.Φ.Η. πήραν ο Μάνος Ξηρουχάκης 4 βαθμούς, ο Ηλίας Αγγελάκης 3,5, ο Γιάννης Λεβεντάκης 3 και ο πρωτοεμφανιζόμενος Βασίλης Δαμιανάκης 2 βαθμούς.

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών την πρώτη θέση κατέκτησε η Άσπα Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια) με 3,5 βαθμούς και ακολούθησαν με 3 βαθμούς η Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) και η Όλγα Λαντζουράκη (Ο.Α.Α.Η.).

Στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών πρώτευσε με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες εντυπωσιάζοντας με την απόδοση του σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία ο Νικόλας Βιτσαξάκης (Ο.Φ.Η.). Την δεύτερη θέση και την πρόκριση με 4 βαθμούς πήρε ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Σ.Α.Γαζίου). 

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών επικράτησε η Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) με 5 βαθμούς με δεύτερη την Τόνια Δαγκωνάκη (Νέοι Ηροδότου) με 4 βαθμούς, ενώ η Ίριδα Βιτσαξάκη (ΟΦΗ) τερμάτισε τρίτη με 3 βαθμούς παρά την νίκη της επί της Στρατήγη.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών επικράτησε ο Μάρκος Βαγιωνάκης (Λέων Κάντια) με 3 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο περυσινός πρωταθλητής Γιώργος Μαργαρίτης (Ο.Φ.Η.) με 2,5 βαθμούς που δεν ξεκίνησε πολύ καλά τους αγώνες αλλά τελείωσε εντυπωσιακά με δύο νίκες μια εκ των οποίων επί του πρωτοπόρου Βαγιωνάκη.

Τέλος στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών επικράτησε για μια ακόμα φορά με 4 νίκες σε 4 αγώνες  η πρόσφατα πρωταθλήτρια Ελλάδος έως 18 ετών Εύα Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.).

Με την ευκαιρία αξίζει να αναφέρουμε τις διακρίσεις των σκακιστών του Ο.Φ.Η. στο 10ο τουρνουά του Σ.Ο.Ηρακλείου που έγινε πριν από ένα περίπου μήνα στο ξενοδοχείο Αστόρια. Οι σημαντικότερες από αυτές ήταν η 1η και η 2η  θέση των 14χρονων Φώτη Καρύδη και Γιώργο Καδιάνη στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, η 1η και 3η θέση των 12χρονων Γιώργου Μαρκάκη και Μάνου Ξηρουχάκη στον Β’ όμιλο του τουρνουά και η πρώτη θέση του δεκάχρονου Γιάννη Κουβίδη στην κατηγορία έως 12 ετών του Β’ ομίλου. Στο ίδιο τουρνουά είχαμε και άλλες επιτυχίες των σκακιστών του συλλόγου μας όπως του Μανόλη Φραγκιαδάκη, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία κάτω των 2000 ΕΛΟ του Α’ ομίλου και της Ίριδας Βιτσαξάκη που πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία των γυναικών του Α’ ομίλου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook