Τουρνουά Rapid σκακιού στην αίθουσα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά, 52 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Κρήτη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα σκακιού του Ο.Φ.Η. το 4ο τουρνουά Rapid της Ε.Σ.Σ.Κ. για το 2014.

Το τουρνουά ήταν 7 γύρων με χρόνο σκέψης 15 λεπτών (συν 10 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση) και διοργανώθηκε από το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η. σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Κ. και τον Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. του Δήμου Ηρακλείου.

Νικητής του τουρνουά ήταν το νέο απόκτημα της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου Κώστας Αναγνωστόπουλος με 6 βαθμούς. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην δεύτερη θέση ο Μιχάλης Δαρμαράκης της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων. Ακολούθησαν στην τρίτη και τέταρτη θέση με 5,5 βαθμούς ο Γιάννης Μαρής και ο Τίμης Λυριτζάκης που από τη νέα χρονιά θα αγωνίζονται στο Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων και στον Ο.Α.Α.Η. αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση πήρε η  Εύα Σερπετσιδάκη του Ο.Φ.Η. με 4,5 βαθμούς με δεύτερη την Μακρίνα Κόρακα της ΚΑΪΣΣΑ Χανίων με 4 βαθμούς και τρίτη την Άργη Βαρβεράκη του Ο.Φ.Η.2000 με 3 βαθμούς, η οποία φαίνεται να επανέρχεται στο αγωνιστικό σκάκι μετά το τέλος των σπουδών της στην Νομική Αθηνών.

Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών πρώτευσε, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το πλούσια σκακιστικά του προσόντα, ένας πολύ ελπιδοφόρος νεαρός σκακιστής του Ο.Φ.Η. ο δεκάχρονος Αριστοτέλης Τσέλος με 5 βαθμούς, με δεύτερο και τρίτο με 4,5 βαθμούς, τον Νίκο Σερπετσιδάκη του Ο.Φ.Η. και τον Νίκο Μαγουλιανό του ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησαν στην 4η και 5η θέση, ο Γιάννος Κουτσουράκης του ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ και ο Γιάννης Κουβίδης του Ο.Φ.Η.2000. Στα κορίτσια κάτω των 12 ετών πρώτευσε η Αριάδνη Κουτσουράκη (ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ) με 3 βαθμούς. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση ακολούθησαν με 2,5 βαθμούς η Μαρία Καπνιστού του Σ.Ο.Η. και η Νεφέλη Ματθαιάκη του Ο.Φ.Η.

Τις απονομές στο τουρνουά έκανε ο νέος πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. Γιώργος Βουρεξάκης που τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα στηρίξει ενεργά το σκάκι και θα είναι αρωγός με έργα και δράσεις στα σκακιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook