Προκρίσεις του ΟΦΗ στα Πανελλήνια Σχολικά πρωταθλήματα σκακιού

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με τη συμμετοχή 300 περίπου μαθητών πραγματοποιήθηκε στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά Χανίων το παγκρήτιο σχολικό ατομικό πρωτάθλημα σκακιού για το 2015.

Τους αγώνες διοργάνωσαν ο ΚΥΔΩΝ Χανίων με τον Ο.Α.Χανίων σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Κ. και με συνδιοργανωτές το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Αν και στα σχολικά πρωταθλήματα τα παιδιά εκπροσωπούν το σχολείο τους και όχι τον σύλλογο τους θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφέρουμε τις πολύ σημαντικές επιτυχίες των παιδιών που προέρχονται

από τα σκακιστικά σωματεία του Ο.Φ.Η. και του Ο.Φ.Η. 2000, που πήραν τα περισσότερα μετάλλια (6) και τις περισσότερες προκρίσεις για τα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα (12 από τις 26) από τους

συλλόγους του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα πρώτευσαν από πλευράς Ο.Φ.Η. για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Γιώργος Καδιάνης στην ιδιαίτερη απαιτητική κατηγορία των αγοριών της Γ Γυμνασίου και η Εύα Σερπετσιδάκη (πρωταθλήτρια Ελλάδος στα κορίτσια κάτω των 18 του 2014) για δεύτερη φορά στην κατηγορία των Λυκείων.

Σημειώνουμε ότι η Εύα μαζί με την Ανθή Βοζινάκη της Σ.Α.Χανίων ήταν τα μόνα κορίτσια που πήραν την πρώτη θέση στην κατηγορία open (που συμπεριλαμβάνει και τα αγόρια) της κατηγορίας των Λυκείων και της Β Γυμνασίου αντίστοιχα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Λιανέρης στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού και η Ειρήνη Εργαζάκη στα κορίτσια της Δ Δημοτικού. Την τρίτη θέση πήραν ο Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης στα αγόρια της Α Δημοτικού και η Μελίνα Καρούζου στα κορίτσια της Β Δημοτικού. Την τρίτη θέση με ισοβαθμία πήραν επίσης ο Θέμης Μανιός στα αγόρια της Β Δημοτικού, ο Αριστοτέλης Τσέλος στα αγόρια της Ε Δημοτικού, ο Χρήστος Μπροκαλάκης στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού που ισοβάθμησε και με τον πρώτο νικητή (τετραπλή ισοβαθμία), και η Νεφέλη Ματθαιάκη στα κορίτσια της Ε Δημοτικού, όπως και η Ειρήνη Σκανδαλάκη στα κορίτσια της Α Δημοτικού.

Την πρόκριση για τα πανελλήνια σχολικά από πλευράς Ο.Φ.Η. πήραν ακόμα ο πρωταθλητής Κρήτης στα Παγκρήτια νεανικά Γιώργος Παπιδάκης που πήρε την 5η Δημοτικού, ο Στέλιος Μαλλιαράκης που πήρε την 5η της Γ Δημοτικού, και ο βενιαμίν του σκακιστικού Ο.Φ.Η. Γιάννης Μανιός που πήρε την 4η θέση στα αγόρια της Δ θέση στα αγόρια θέση στα αγόρια των Νηπιαγωγείων.

Τέλος καλή εμφάνιση και κοντά στην πρόκριση βρέθηκαν ο Σήφης Λιανέρης στα αγόρια της Α Δημοτικού, ο Μάνος Ροδιτάκης και ο Στέλιος Κατεργιαννάκης στα αγόρια της Β Δημοτικού, ο Νίκος Φραγκιαδάκης και ο Αντώνης Τσαγκαράκης στα αγόρια της Γ Δημοτικού, η Ιωάννα Μακρή στα κορίτσια της Γ Δημοτικού, ο Γιάννης Κουβίδης στα αγόρια της Ε Δημοτικού, ο Κώστας Πανούσης στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού, ο Μάνος Ξηρουχάκης, ο Γιώργος Μαρκάκης και ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου στα αγόρια της Α Γυμνασίου, ο Αλέξανδρος Τσέλος και η Ίριδα Βιτσαξάκη στα αγόρια και στα κορίτσια της Β Γυμνασίου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους αλλά και στους προπονητές του σκακιστικού ΟΦΗ τον ομοσπονδιακό μαιτρ Στέφανο Γρατσέα και τον Fide instructor Σταύρο Λυράκη, αλλά και τους άλλους προπονητές που με επικεφαλής τον Γιώργο Πρεδευτάκη και βασικούς συνεργάτες του την Ειρήνη Φραγκιαδάκη και τον Νιδάλ Φαχούρι έχουν αναλάβει τον πολύ σημαντικό τομέα της διάδοσης του σκακιού στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου.

Η τελική φάση των Πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Απριλίου στην Ερέτρια της Χαλκίδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook