Διακρίσεις Σκακιστών του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων του Ηρακλείου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα ατομικά πρωταθλήματα εφήβων νεανίδων (έως 18 ετών) 2014 για το νομό Ηρακλείου. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 40 νεαροί σκακιστές αριθμός ικανοποιητικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στην κατηγορία των εφήβων την πρώτη θέση πήρε με σχετική άνεση ο δωδεκάχρονος Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση, μετά και από την πολύ επιτυχημένη παρουσία του στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπατούμι της Γεωργίας. Σημειώνουμε ότι ο Σερπετσιδάκης, με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, είχε εξασφαλίσει την 1η θέση πριν από τον τελευταίο γύρο όταν αναδείχθηκε ισόπαλος απέναντι στον Γιώργο Kαδιάνη. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη με τελικό νικητή τον Άγγελο Μοσχοβάκη (Σ.Α.Γαζίου) που με 5,5 βαθμούς απέδειξε για μία ακόμα φορά την συνεχή αγωνιστική του άνοδο. Την τρίτη θέση με 5 βαθμούς πήρε ο περυσινός νικητής Μάρκος Βαγιωνάκης (Λέων Κάντια). Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην 4η θέση ο Γιώργος Καδιάνης (Ο.Φ.Η.). Την 5η θέση με τους ίδιους βαθμούς πήρε η ευχάριστη έκπληξη των αγώνων Αιμιλία Βασιλείου (ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου) που επέλεξε να αγωνιστεί στην κατηγορία των αγοριών, για να συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα περισσότερο ανταγωνιστικό, επιλογή της που δικαιώθηκε από τις πολύ καλές εμφανίσεις της. Ακολούθησαν στην 6η θέση η Εύα Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.) με 4,5 βαθμούς που επέλεξε και φέτος να αγωνιστεί στην κατηγορία των αγοριών για τους παραπάνω λόγους και στην 7η με τους ίδιους βαθμούς ο Νικόλας Βιτσαξάκης (Ο.Φ.Η.).

«Η παρουσία τεσσάρων σκακιστών του Ο.Φ.Η. στις 7 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας αλλά και η γενικότερη καλή παρουσία και των άλλων μικρών σκακιστών του συλλόγου μας πιστοποιούν για μια ακόμη φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας από τους προπονητές μας Στέφανο Γρατσέα και Σταύρο Λυράκη αλλά και τον Γιώργο Πρεδευτάκη που έχει αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα της διάδοσης του σκακιού στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου» αναφέρει η ανακοίνωση του σκακιστικού συλλόγου Ηρακλείου..

Σημειώνουμε ότι στην κατηγορία των εφήβων (ανοικτή) έλαβαν μέρος με ιδιαίτερη επιτυχία 4 κορίτσια (δύο από τον Νομό Λασιθίου) που προτίμησαν τον πιο έντονο ανταγωνισμό αυτής της κατηγορίας η τελική βαθμολογία της οποίας φαίνεται παρακάτω :

Στις νεανίδες, όπως και πέρυσι, την 1η θέση πήρε με χαρακτηριστική άνεση με 5 βαθμούς (5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) η Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου). Ακολούθησε στην 2η θέση η Αγγελική Γραμματικάκη (Νέοι Ηροδότου) με 3,5 βαθμούς και στην 3η η δεκατριάχρονη Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.) με 3 βαθμούς. Με τους ίδιους βαθμούς την 4η θέση πήρε η Μαρία Σαριδάκη (Λέων Κάντια) ενώ στην 5η και 6η θέση ήταν η Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) και η Αντιγόνη Λιναρδάκη (Σ.Α.Γαζίου) με 2,5 βαθμούς. Τέλος η δεκάχρονη Αριάδνη Κουτσουράκη (Ο.Φ.Η. 2000 δανεική από τον Λέων Κάντια) με 2 βαθμούς πήρε την 7η θέση και η συνομήλικη της Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η.) με 1,5 βαθμό την 8η θέση.

Στο σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ, παράλληλα με τα καθημερινά μαθήματα σκακιού σε παιδιά όλων των ηλικιών, δημιουργήθηκε και τμήμα ενηλίκων που λειτουργεί κάθε Παρασκευή ώρες 8:30 – 10:30, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί κι άλλο τμήμα την Κυριακή. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6951417031 (Γιώργος Πρεδευτάκης).

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook