Λόγια καρδιάς από τον Κώστα Παυλόπουλο στον ΣΠΟΡ FM 104,2!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή Θύρα 8, έκανε λόγο για μια “μη πετυχημένη χρονιά” ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Τραϊανό Δέλλα, τον Μιχάλη Μπούση.

Ο Κώστας Παυλόπουλος μίλησε με ειλικρίνεια, αγάπη, λόγια καρδιάς για τον αγαπημένο του ΟΦΗ τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι “δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τον ΟΦΗ που τον λατρεύω και είμαι φίλαθλος του”. Παράλληλα ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ που πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Βέροιας κατέθεσε την γνώμη του για το τι έχει πάει λάθος και ζήτησε από τον κόσμο να έχει μεγαλύτερη υπομονή και παράλληλα να στηριξει τον Μιχάλη Μπούση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παυλόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή:

Για την γεύση που του αφήνει η φετινή σεζόν: “Δεν είναι πετυχημένη η χρονιά, τα πάντα το λένε. Δεν ήταν καλή για τον ΟΦΗ, το λένε οι αριθμοί, τα στατιστικά, η πορεία της ομάδας”.

Για το τι πιστεύει ότι πάει λάθος και ο ΟΦΗ δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας:Δεν είμαι πλήρως αντικειμενικός για τον ΟΦΗ, τον λατρεύω και ίσως να θέλω να βλέπω τα πράγματα πιο όμορφα. Όμως, αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως δεν υπάρχει σταθερότητα στον ΟΦΗ και δεν δείχνει εμπιστοσύνη στους προπονητές. Το σίγουρο είναι πως καμία διοίκηση δεν θέλει να διώχνει προπονητές, άρα συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Εστιάζω την κατάσταση σε κάτι διαφορετικό, ο κόσμος είναι πάντα απαιτητικός, δεν ξέρω τι συμβαίνει και με ένα αρνητικό αποτέλεσμα τα βλέπουμε όλα μαύρα και τα ισοπεδώνουμε. Δεν υπάρχει μια σταθερότητα που θα δώσει διαφορετική δυναμική. Δεν περίμενα πως ο ΟΦΗ θα άλλαζε τόσο καλούς προπονητές, σε μια ομάδα που είναι καλή και οργανωμένη. Αυτό που θέλω να επισημάνω, και ίσως να μην αρέσει σε πολλούς, όλοι εμείς από τους φιλάθλους μέχρι τους δημοσιογράφους ότι απαιτείται υπομονή. Και στο Νιόπλια και στον Νταμπράουσκας και τώρα στον Δέλλα. Να του δείξουν εμπιστοσύνη, υπομονή, έχει έναν βοηθό όπως ο Βασίλης Μπορμπόκης όπου όπως και ο Τραϊανός έχουν πλήρη εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας. Ένα καταπληκτικό staff και θέλω να πω ότι το να φτιάξεις είναι κάτι δύσκολο όμως το να το χαλάσεις είναι εύκολο. Επειδή ζω και στην Βέροια, θέλω ν’ αναφέρω ως παράδειγμα τον Λουτσέσκου. Ο Σαββίδης του έδειξε εμπιστοσύνη παρά την πίεση για τα αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός δεν το έκανε και βολοδέρνει”.

Για την απουσία ελληνικού στοιχείου από το ρόστερ του ΟΦΗ:Νομίζω πως ομάδες της δυναμικής του ΟΦΗ πρέπει να στηριχθούν σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Χωρίς να θέλω να πω ότι οι ξένοι που παίζουν στην Ελλάδα, είναι κακοί ποδοσφαιριστές. Όμως, οι Έλληνες έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης γιατί βλέπω στον ΟΦΗ αδιάφορους παίκτες που δεν τους ενδιαφέρει αν θα φύγουν ή θα μείνουν. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν σκέφτεται έτσι, βάζει στην μέση το συναίσθημα, σκέφτεται πολλά. Το έχω ζήσει και το ξέρω. Ο δρόμος είναι συγκεκριμένος, ας δείξουμε επιτέλους εμπιστοσύνη σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και η γνώμη μου είναι ότι μόνο καλό θα κάνει στον ΟΦΗ. Μπορεί να κάνω και λάθος, απλά λέω αυτό που βλέπω με βάση την εικόνα που έχω παρακολουθώντας την ομάδα από μακρυά. Έχω την εμπειρία και τα χρόνια για να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Ο ΟΦΗ μπορεί ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική ενισχύοντας το ρόστερ του με Έλληνες ποδοσφαιριστές”.

Για την αλλαγή προπονητών:Δεν μπορεί ο Νταμπράουσκας, ο Νιόπλιας να είναι κακοί προπονητές. Γίνεται ο Τραϊανός να μείνει στον ΟΦΗ για τα επόμενα 5 χρόνια; Δεν λέω να φτάσουμε στο επίπεδο των Ολλανδών που όταν υποβιβάζεται μια ομάδα, εμείς θα χειροκροτάμε. Μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή και εμπιστοσύνη στα πρόσωπα”.

Για την παρουσία του Τραϊανού Δέλλα στον ΟΦΗ: “Πραγματικά θα ήθελα να μείνει πολλά χρόνια. Τόσο ο Τραϊανός Δέλλας, όσο και οι άνθρωποι που είναι μαζί του. Έχουν σαν οδηγό κάτι συγκεκριμένο, είμαι σίγουρος γιατί τους ξέρω προσωπικά, τουλάχιστον τον Βασίλη Μπορμπόκη και τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα, ότι θα οδηγήσουν τον ΟΦΗ στον σωστό δρόμο. Όμως, θέλει υπομονή. Όλοι θέλουν επιτυχίες, θέλουν καλές πορείες αλλά χρειάζεται πίστη και εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να εμπιστεύτουμε ανθρώπους και να τους περιβάλλουμε με πίστη”.

Αυτό που μ’ αρέσει στον Τράι είναι ότι έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένο στόχο. Δεν βλέπεις πειράματα, παίκτες σε διαφορετικές θέσεις και εγώ προσωπικά είμαι λάτρης των προπονητών που δεν αλλάζουν πράγματα. Ο Τραϊανός βάζει τους παίκτες στις θέσεις τους, μου αρέσει αυτή η σταθερότητα“.

Για την απόφαση του Δέλλα να μετατρέψει τον Θεοδοσουλάκη από επιθετικό σε δεξιό μπακ: “Και ο Μπορμπόκης ήταν εξτρέμ όταν ξεκίνησε την καριέρα του. Στην ΑΕΚ πήρε μεταγραφή από την Καλαμαριά ως εξτρέμ και κατέληξε να γίνει ο καλύτερος δεξιός μπακ στην Ελλάδα. Κρατήστε το αυτό και θα το δείτε. Μπορεί να ήταν και ιδέα του Βασίλη. Δεν δίνει ο προπονητής τον χώρο, τα παίδιά τον κερδίζουν. Επειδή ο Τραϊανός γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Επιθετικούς βρίσκεις χιλιάδες, άρα πρέπει να είσαι πολύ καλός για να επιβιώσεις. Δεξιούς μπακ που να είναι ψηλού επιπέδου βρίσκεις λίγους. Αν το είδαν έτσι, που πιστεύω πως το είδαν έτσι, θα το συνεχίσουν“.

Για την κρίση που πέρασε φέτος ο ΟΦΗ: “Σε μια οικογένεια θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο Μιχάλης Μπούσης ανέλαβε μια ομάδα που είχε χιλιάδες προβλήματα, την έφερε στα ίσια της, δεν χρωστάει πουθενά. Δεν είναι ωραίο να μένει κάποιος μόνο στην κακή κριτική και η αντίδραση του ήταν πολύ ήπια και κόσμια. Είναι πολύ άσχημο να μην εκτιμάς την προσπάθεια του. Πρέπει να τον δεχτούμε και να τον στηρίξουμε γιατί ο άνθρωπος έχει όνειρα και όραμα για τον ΟΦΗ. Δεν ήρθε ως κομήτης. Για να σας πάω λίγο παλιότερα, τότε που είχαμε την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον Θόδωρα όπου τα πάντα ήταν πληρωμένα στις 31 του μήνα και άκουγα, όταν έμενα στο Ηράκλειο να σηκωθούν να φύγουν. Έφυγε και ακολούθησε το χάος. Δεν είδα κανέναν Ηρακλειώτη ν’ αναλαμβάνει την ομάδα. Θέλω να καταλήξω στο ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ο ΟΦΗ έχει έναν ιδιοκτήτη που αγαπάει την ομάδα και χρειάζεται την στήριξη όλων μας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook