Σαν Σήμερα: Κάπως έτσι ξεκίνησε η φιλία ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 10 Οκτωβρίου 1987, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Χάρης Σαββίδης προτείνει στον ΟΦΗ να πάει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα για το κύπελλο κυπελλούχων. «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο πλευρό του ΟΦΗ» είχε δηλώσει ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά».

Οι στενές σχέσεις που συνδέουν τον κόσμο του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ αλλά και τις δύο ομάδες φάνηκαν και πέρυσι όταν ζητήθηκε η βοήθεια του «Δικεφάλου του Βορρά» που ήρθε την Μ. Τρίτη για να δώσει φιλικό παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ».

Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων διατηρούν άριστες σχέσεις και αυτή η φιλία άντεξε στο πέρασμα του χρόνου εν αντιθέσει με όλα όσα τραγελαφικά παρακολουθούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την παρουσία φίλων του ΠΑΟΚ στα γραφεία των συνδέσμων των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΦΗ όπου όλοι μαζί τραγουδούσαν για τις ομάδες τους.

Οι σχέσεις των δύο ομάδων έγιναν στενές μια ημέρα σαν την σημερινή. Στις 10 Οκτωβρίου 1987 η ΟΥΕΦΑ ενημερώνει τον ΟΦΗ ότι τιμωρείται με 1 αγωνιστική αποκλεισμό της έδρας της για τον αγώνα με την Αταλάντα. Πριν καν προλάβουν στον ΟΦΗ να σκεφτούν ποιο γήπεδο θα δηλώσουν, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Χάρης Σαββίδης προτείνει στον ΟΦΗ να πάει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τους Ιταλούς.

Στον ΟΦΗ δεν το πολυσκέφτονται και η πρόταση γίνεται αποδεκτή με τους φιλάθλους και την ομάδα του ΠΑΟΚ να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν την ομάδα της Κρήτης για τον μεγάλο αγώνα με την ομάδα του Μπέργκαμο.

Οι δηλώσεις του τότε προέδρου του ΠΑΟΚ Χάρη Σαββίδη προκαλούν μόνο συγκίνηση. «Δεν θα αφήσουμε τους Κρητικούς να πληρώσουν τίποτα. Όλα είναι δωρεάν για χάρη του ΟΦΗ. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποδέχτηκαν την πρόταση μου για να έρθουν να παίξουν στην Θεσσαλονίκη αφού όλοι γνωρίζουν πόσο θερμή έδρα είναι η Τούμπα. Όλοι οι υπάλληλοι του ΠΑΟΚ και του γηπέδου είναι στην διάθεση του ΟΦΗ για να μην λείψει τίποτα από την ομάδα» ήταν τα λόγια του προέδρου του ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα, ο ταμίας του ΟΦΗ Κώστας Καζανάκης έλεγε ότι «με τον ΠΑΟΚ είμαστε αδελφά σωματεία και δεν μας χωρίζει τίποτα» ενώ η διοίκηση της ομάδας αποφάσιζε να βάλει μειωμένη τιμή στα εισιτήρια του αγώνα ώστε ο κόσμος του ΠΑΟΚ να μην επιβαρυνόταν.

Οι σχέσεις των φιλάθλων αλλά και των δύο ομάδων έχουν κρατήσει στον χρόνο και 24 χρόνια αργότερα παραμένουν το ίδιο στενές…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook