Αποκλειστικό: Ο Λεωνίδας Παπαβασιλάκης η πρώτη “μεταγραφή” της νέας εποχής του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gentikoule, ο πρώην εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ αποχώρησε από την Ένωση καθώς αναλαμβάνει θέση στον ΟΦΗ.

Ο Λεωνίδας Παπαβασιλάκης αποτελεί την πρώτη “μεταγραφή” της νέας εποχής του ΟΦΗ καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Gentikoule, έχει συμφωνήσει με την πλευρά του Μιχάλη Μπούση αναλαμβάνοντας ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ΟΦΗ που έχει να κάνει με το εμπορικό τμήμα. Ο κύριος Παπαβασιλάκης είχε την θέση του εμπορικού διευθυντή της ΚΑΕ ΑΕΚ και με εκείνον σε αυτήν την θέση, ο σύλλογος είχε αποκτήσει τεράστια δυναμική στο συγκεκριμένο κομμάτι και πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων στον χώρο του στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λεωνίδας Παπαβασιλάκης ήρθε στο Ηράκλειο πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται να πιάσει δουλειά και επίσημα μετά την 10η Οκτωβρίου. Με τον Ηλία Πουρσανίδη γνωρίζονται αρκετά καλά καθώς είχαν συνεργαστεί ξανά πριν από μερικά χρόνια στον Ηρακλή ενώ πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους, στον τομέα του, στην Ελλάδα.

Η έλευση του εν λόγω ανθρώπου αποκτά μεγαλύτερη ακόμα αξία για το project που “χτίζεται” στον ΟΦΗ αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι έφυγε από το μπάσκετ της ΑΕΚ με ανερχόμενη πορεία των τελευταίων χρόνων για να έρθει στο Ηράκλειο και να αποτελέσει μέλος της νέας εποχής.

Μάλιστα, η παραίτηση του από την ΑΕΚ είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Πως είχε καταγράψει το gazzeta την αποχώρηση του: “Η παραίτηση του εδώ και τρία χρόνια άκρως επιτυχημένου εμπορικού διευθυντή της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Λεωνίδα Παπαβασιλάκη, συνιστά σημαντική απώλεια και έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η ΑΕΚ,  είχε κάνει άλματα σε επίπεδο χορηγικής και επικοινωνιακής υποστήριξης και επιχειρούσε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη της τεχνοκρατικής της αντίληψης.

Στην διάρκεια της 3ετούς παρουσίας του στην εμπορική διεύθυνση της “Ένωσης”, ο Ικαριώτης τεχνοκράτης βελτίωσε σημαντικά το εμπορικό προφίλ της ΑΕΚ και προχώρησε σε ουκ ολίγες χορηγικές συμφωνίες, οι οποίες έφεραν «ζεστό» χρήμα στο ταμείο της ΚΑΕ και βελτίωσαν ουσιαστικά την έξωθεν καλή μαρτυρία της, έχοντας σημαντική συμβολή στο εγχείρημα της ταινίας “1968”.

Η απόφασή του να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους με την ΑΕΚ, συνιστά απώλεια και για το ελληνικό μπάσκετ κι έγινε γνωστή μέσω επιστολής, με την οποία ευχαρίστησε φίλους και συναδέλφους του για την συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, νιώθοντας απόλυτα ικανοποιημένος για το αποτύπωμα της συνολικής δουλειάς της ΚΑΕ, στην κληρονομιά, την ποιότητα και την περηφάνια ενός τόσο ιστορικού συλλόγου”.

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Παπαβασιλάκης

Μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη συνέχεια στο University of Maryland (MBA), συνέχισε με ένα επιπλέον μεταπτυχιακό σε Public Communications.

Εργάσθηκε στη ITT Sheraton στις Βρυξέλλες ως Project Manager και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1994, για την ίδρυση μιας από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση της αγοράς στο χώρο, της Air Greece ως Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας.

Συνέχισε αντίστοιχα στο φιλόδοξο εγχείρημα της Axon Airlines μέχρι το 2002, όπου μεταγράφηκε στον κορυφαίο ξενοδοχειακό Grecotel, ως New Business Development Director, σε μια δημιουργική εποχή για τον όμιλο και την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Από το 2005 και μέχρι σήμερα συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα της εταιρείας συμβούλων Spirit Hellas, ως επικεφαλής στο New Business Dept., αναλαμβάνοντας project που αφορούν στην καταγραφή διαδικασιών (Process Management) για λογαρισμό μεγάλων οργανισμών.

Από το 2008 μέχρι και το 2010 ασχολείται με τον αθλητισμό ως γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής, ενώ από το 2015 συμμετέχει στη διοικητική δομή της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ, έχοντας την ευθύνη του εμπορικού τομέα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook